I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Bakade bröd igår

image

Såhär såg det ut när vi bakade surdegsbröd igår kväll. Det var mest Simo som gjorde jobbet, jag fotade mest. Men ville inte kladda med mina händer i brödet som hela familjen ska äta utav, då jag är dålig.

Jag och Simo snackade om att vi ska börja baka bröd istället. Vi ska prova oss fram och inte bara ha vetemjöl utan blanda olika mjölsorter. Barnen äter väldigt mycket bröd nämligen och enbart vetemjöl kommer att sätta sig som en degklump på magen… Vill ha mer råg och så nötter och morot i. 🙂

Bakar du bröd själv eller köper – varför? Eller är det något du också vill göra (men som mig haft lite svårt att få arslet ur vagnen till)? Berätta gärna i en kommentar hur du gör med bröd.

2 reaktioner på ”Bakade bröd igår

  1. Jag bakar i princip allt vårt bröd. Är inget fan av konserveringsmedel och sen är ju brödet man bakar själv sååå mycket godare. Jag har gjort flera av recepten som finns på lindasbaksola på insta och blogg. Däremot köper jag lång färsk baguette som är gjort på surdeg i charken ibland på fredagarna när vi ska äta kamben/grillad kyckling.
    Så jag har alltid jäst i kylen så jag kan baka när jag vill och orkar. Brukar bli på lördag eller söndag. Sen är ju jag uppvuxen med en mamma som var hemmafru och som bakade i princip allt vårt bröd, bullar och kakor. Så just baka ligger mig varmt om hjärtat. På lördag ska jag baka kladdkaka med dumlefluff eftersom det är kladdkakans dag;)

    1. Men åh vad gott 🙂 Ska försöka komma på några recept för grunden vet jag ju. Visst är det godare? Dessa limpor vi gjorde igår är surdegsbröd 😀

      Lyxigt med hembakad bröd! Min bakade två limpor varje kväll, så åt vi ena limpan till kvällsmål ä. Så gott när det var nybakat å smöret bara smälte.

      Ska kika in hennes insta å blogg för inspiration, tack för tipset! (tror du tipsat om henne förr) 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *