I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 3: gräddig örtkryddad oxfilépasta

image

Här har vi en lite mer lyxig variant på barnmat och den blev mycket uppskattad av dottern på 8,5 månader.

Ingredienser:

2 dl pasta
200 gram oxfilé
1 liten lök
1 liten morot
1 liten röd paprika
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 näve färska basilikablad
1 näve färsk persilja
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i pastan. Låt koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet.

Skär oxfilén i små kuber. Skala och hacka löken. Skala å slanta moroten. Tärna och kärna ur paprikan.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i allt det skurna tillsammans med köttet. Låt koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Häll av vattnet.

Mixa ingredienserna tillsammans med pasta, grovhackade örtkryddor, tomatpuré, grädde och peppar. Mixa till en konsistens med små små bitar. Blanda i smöret.

Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i 2-3 dagar.

Hoppas bebis tycker om maten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *