Här har vi en lite mer lyxig variant på barnmat och den blev mycket uppskattad av dottern på 8,5 månader.
Ingredienser:
2 dl pasta
200 gram oxfilé
1 liten lök
1 liten morot
1 liten röd paprika
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 näve färska basilikablad
1 näve färsk persilja
1 krm svartpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i pastan. Låt koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet.
Skär oxfilén i små kuber. Skala och hacka löken. Skala å slanta moroten. Tärna och kärna ur paprikan.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i allt det skurna tillsammans med köttet. Låt koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Häll av vattnet.
Mixa ingredienserna tillsammans med pasta, grovhackade örtkryddor, tomatpuré, grädde och peppar. Mixa till en konsistens med små små bitar. Blanda i smöret.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i 2-3 dagar.
Hoppas bebis tycker om maten!