I veckan levererar vi typisk svensk husman, något dottern tyckte mycket om.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser till cirka 5 dl puré:
ca 4 dl vatten
200 gram nötkött
2 potatisar
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl + 2 msk vatten
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i nötkött i 1 cm x 1 cm stora kuber tillsammans med skalade och halverade potatisar, 0,5 cm tjocka morotsslantar och hackad gul lök. Lägg i lagerbladet. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
Häll av vattnet i en skål. Mixa det kokta tillsammans med tomatpuré och vitpeppar till en slät puré. Tillsätt kokvatten efter önskan för konsistens. Rör om. Häll i redningen på mjöl och vatten. Låt grytan koka upp och låt puttra under omrörning i cirka 2 minuter. Blanda ned smöret och låt smälta in.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i minst 2-3 dagar.
Hoppas bebis tycker om maten!
Lagade kalops enligt ditt recept till min 7,5 månaders dotter. Verkade som att det gick hem! Men vill bara påpeka att i ingredienslistan så har du skrivit ”vetemjöl” men i beskrivningen ”potatismjöl”.
Sen har jag sett i en del av dina recept att du använder squash. Detta är något som verkar vara svårt att få tag på. Finns det något annat jag kan använda mig utav istället? 🙂
Hej, vad kul att hon gillar det!
Jag har dock inte potatismjöl 😛
Squash eller zuccini finns på alla affärer 🙂
Squash och zuccini är samma sak 🙂
I de affärer jag har varit så finns det. Man kan byta ut det mot morot exempelvis (fast just här finns redan morot), annars går det bra att utesluta helt faktiskt. Det är som gurka fast hårdare i mitten 🙂 Så den kan man ha rå i sallader också om man vill 🙂
Tack för svaren! 😀
Absolut! 😀