Smarrig och mer annorlunda maträtt till bebis. Passar barn från 6 månader. Detta recept ger ungefär 5 dl puré.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
200 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
100 gram mango
0,5 gul paprika
50 gram squash
50 gram vitkål
1 dl kokosmjölk
1 krm vitpeppar
125 gram nudlar
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nötfärs så strimlad som möjligt tillsammans med skalad och hackad lök och skalad slantad morot. Skala mangon och tärna, kärna ur och tärna paprikan, tärna squashen och strimla vitkålen. Låt detta koka med vatten som precis täcker och låt puttra under lock i cirka 10 minuter.
Under tiden grytan kokar, koka upp nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Häll av kokvattnet från grytan i en liten skål och lägg tillbaka i kastrullen eller mixerbehållaren och tillsätt kokosmjölken. Mixa till en grynig puré och tillsätt de kokta nudlarna. Tillsätt kokvatten vid behov för önskad konsistens.
Servera en portion och frys in resten portionsvis. Maten håller sig i försluten matlåda 2-3 dagar i kylen.
Hoppas bebis tycker om maten!