I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 2: thailändsk nötfärsgryta med äggnudlar, mango och kokosmjölk

image

Smarrig och mer annorlunda maträtt till bebis. Passar barn från 6 månader. Detta recept ger ungefär 5 dl puré.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

200 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
100 gram mango
0,5 gul paprika
50 gram squash
50 gram vitkål
1 dl kokosmjölk
1 krm vitpeppar
125 gram nudlar

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i nötfärs så strimlad som möjligt tillsammans med skalad och hackad lök och skalad slantad morot. Skala mangon och tärna, kärna ur och tärna paprikan, tärna squashen och strimla vitkålen. Låt detta koka med vatten som precis täcker och låt puttra under lock i cirka 10 minuter.

Under tiden grytan kokar, koka upp nudlarna enligt förpackningens anvisningar.

Häll av kokvattnet från grytan i en liten skål och lägg tillbaka i kastrullen eller mixerbehållaren och tillsätt kokosmjölken. Mixa till en grynig puré och tillsätt de kokta nudlarna. Tillsätt kokvatten vid behov för önskad konsistens.

Servera en portion och frys in resten portionsvis. Maten håller sig i försluten matlåda 2-3 dagar i kylen.

Hoppas bebis tycker om maten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *