I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: mexikansk makaronilåda med nötfärs och bechamelsås

image

Här kommer dagens lunch direkt i form av ett recept efter förfrågan i en mammagrupp jag är med i. 🙂

Enkel maträtt som är en blandning av både makaronilåda och lasagne. Det här är ju en sådan rätt som är perfekt att ta tillvara på gårdagens rester och slänga ihop tillsammans.

Receptet gäller till 6 portioner om man äter sallad till, annars 4.

OBS. Tänk på att chilin oftast är starkare ju mindre den är, så smaka av där hur du känner att ha för styrka.

Köttfärssås
400 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
140 gram majs, avrunna
1 dl färska basilikablad
Salt
Vit peppar

Bechamelsås
1 msk smör
1 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
1 ägg
Salt
Vitpeppar

Övrigt
3 dl pasta
Vatten
Salt
1 dl ost till garnering

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka pastan 1/3 av koktiden. Häll av pastavattnet och häll pastan i en ugnssäker form.

Fräs färs, hackad gul lök och chilihack tills färsen är genomstekt och löken mjuknat. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och majs, hacka basilikabladen och rör ned. Smaka av såsen med salt och peppar. Låt puttra under lock på svag värme.

Gör bechamelsåsen i samma kastrull son pastan kokade i. Smält smöret och rör ned mjölet till en redning. Häll på hälften av mjölken, låt koka upp och häll på resten av mjölken. Rör ned riven ost och ägget, smaka av med salt och vitpeppar.

Häll köttfärssåsen över pastan och blanda om. Häll på bechamelsåsen och rör om. Garnera med riven ost så att det täcker.

Ställ in formen i mitten avbugnen och låt stå i cirka 15 minuter eller tills ytan har fått en fin gyllene färg.

Låt maten vila i cirka 10 minuter innan servering.

Servera med en fräsch sallad.

Smaklig måltid!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *