I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 1: rotfrukt- och grönsakspuré med rödlök

image

Smarrig mat till bebis. Det här passar till ett barn som i någon månad har provat olika smaker i puréform, exempelvis som potatispuré, broccoli blandat med potatis etc. Detta recept ger puré om cirka 5 dl.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

1 stor morot
1 potatis
1 broccolistam
100 gram squash
1/5 liten rödlök
1/5 liten röd paprika
100 gram majs
50 gram saltfritt smör

Gör såhär:

Skala morot, potatis och broccolistammen, skär i mindre tärningar. Tärna squashen. Skala löken och hacka. Tärna ur paprikan och tärna. Skölj majsen.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg i alla ingredienser utom smöret. Vattnet ska bara täcka. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter eller tills broccolin är mjuk.

Häll över ingredienserna till en mixer (eller stavmixer) och mixa till en slät puré. Tillsätt eventuellt lite kokvatten för att få konsistensen som du önskar. Häll över purén till en skål och blanda i smöret.

Servera en portion direkt och frys in resten i portionsvis eller i iskubsformar.

Hoppas bebis tycker om maten!

2 reaktioner på ”Barnmatsrecept steg 1: rotfrukt- och grönsakspuré med rödlök

  1. Hej! Tack för en bra blogg! Jag ska börja göra egen barnmat. Jag undrar då du skriver en broccolistam, menar du bara stammen eller en hel broccoli? Viktiga frågor, haha 🙂

    1. Hej Angelina å tack! Vad kul att du gillar bloggen! Ingen fara, bara fråga på. Med stammen menar jag själva stammen och inte buketterna. Det är för att när jag gör mat så använder jag alltid broccolibuketterna först å sparar stammen till ex en gryta. Har visat sig funka alldeles utmärkt i barnmat också 😀 Många kastar tyvärr stammen men den är helt ätbar och nyttig så det är onödigt matsvinn att göra så. Så kör på stammen du. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *