Fick förfrågan om att delge detta recept så lägger ut det direkt här ikväll. Receptet gäller till 4 portioner.
Ugnsbakad lax:
500 gram färsk/tinad laxfilé (går bra med skinn)
Saft från 0,5 citron
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
Salt
Citronpeppar
0,5 msk olivilja
Röra:
2 dl crème fraiche
Saft från 0,5 citron
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Tillbehör: 2 dl kokta haricots verts och 500 grqm grönsakspasta från Pastella (koktid 1 minut)
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa citronsaft över fisken och lägg på hackade örtkryddor. Salta och peppra lätt ovanpå, ringla lite olja över. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 25 minuter.
Gör röran. Blanda alla ingredienser och ställ in i kylen.
När det återstår 5 minuter av ugnsbaket, koka då upp lättsaltat vatten och koka haricots verts. Tillsätt pastan när 1 minut av koktiden kvarstår.
Servera den ugnsbakade fisken tillsammans med pasta, haricots verts och den örtkryddade röran.
Smaklig måltid!