I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: citron- och örtkryddad lax i ugn med grönsakspasta, haricots verts och röra

image

Fick förfrågan om att delge detta recept så lägger ut det direkt här ikväll. Receptet gäller till 4 portioner.

Ugnsbakad lax:

500 gram färsk/tinad laxfilé (går bra med skinn)
Saft från 0,5 citron
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
Salt
Citronpeppar
0,5 msk olivilja

Röra:
2 dl crème fraiche
Saft från 0,5 citron
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Tillbehör: 2 dl kokta haricots verts och 500 grqm grönsakspasta från Pastella (koktid 1 minut)

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa citronsaft över fisken och lägg på hackade örtkryddor. Salta och peppra lätt ovanpå, ringla lite olja över. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 25 minuter.

Gör röran. Blanda alla ingredienser och ställ in i kylen.

När det återstår 5 minuter av ugnsbaket, koka då upp lättsaltat vatten och koka haricots verts. Tillsätt pastan när 1 minut av koktiden kvarstår.

Servera den ugnsbakade fisken tillsammans med pasta, haricots verts och den örtkryddade röran.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *