Jättefin och söt puré till de minsta. Tillagningstiden ligger på endast 6 minuter!
Börja med majspuré efter att du har gett potatis, broccoli och palsternacka (var för sig) i puréform.
Detta är ett barnmatsrecept i steg 1 och gäller alltså från ålder 4-6 månader. Självklart kan även äldre barn äta av denna smarriga puré.
OBS! När du köper burk, kolla så att det ej innehåller tillsatt socker eller salt (eller annat skräp). Det bör bara innehålla majs och vatten.
TIPS: Klicka ner purén i iskubsformar eller förvara i små burkar. Hållbarhet 2-3 dygn i kyl och 12 månader i frys.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
4 burkar majskorn á 140 gram per avrunnen burk
Vatten ca 50 ml
En klick saltfritt smör
Gör såhär:
Häll av majskorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Häll majskornen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och puttra under lock på medelvärme i 5 minuter. Häll över majskornen till en mixer och mixa till en slät puré. Tillsätt lite kokvatten efter önskan för konsistens.
Klart!
—————————————————————-
För er med Philips ångkokare och mixer i ett:
Skölj majsen i ett durkslag och häll över till ångkokaren, förslut väl. Tillsätt 50 ml kallt vatten i behållaren. Sätt igång ångfunktonen som piper klart efter 5 minuter. Vänd på behållaren och mixa till en slät puré.
Färdigt!