I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 1: majspuré till spädbarn

image

Jättefin och söt puré till de minsta. Tillagningstiden ligger på endast 6 minuter!

Börja med majspuré efter att du har gett potatis, broccoli och palsternacka (var för sig) i puréform.

Detta är ett barnmatsrecept i steg 1 och gäller alltså från ålder 4-6 månader. Självklart kan även äldre barn äta av denna smarriga puré.

OBS! När du köper burk, kolla så att det ej innehåller tillsatt socker eller salt (eller annat skräp). Det bör bara innehålla majs och vatten.

TIPS: Klicka ner purén i iskubsformar eller förvara i små burkar. Hållbarhet 2-3 dygn i kyl och 12 månader i frys.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

4 burkar majskorn á 140 gram per avrunnen burk
Vatten ca 50 ml
En klick saltfritt smör

Gör såhär:

Häll av majskorna i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Häll majskornen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och puttra under lock på medelvärme i 5 minuter. Häll över majskornen till en mixer och mixa till en slät puré. Tillsätt lite kokvatten efter önskan för konsistens.

Klart!

—————————————————————-

För er med Philips ångkokare och mixer i ett:

Skölj majsen i ett durkslag och häll över till ångkokaren, förslut väl. Tillsätt 50 ml kallt vatten i behållaren. Sätt igång ångfunktonen som piper klart efter 5 minuter. Vänd på behållaren och mixa till en slät puré.

Färdigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *