I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Resrutt, utflykter och happenings med Bloggbussen 2015

Det här blir mitt första ”riktiga” inlägg om Bloggbussen 2015, och därmed har jag även startat kategorin ”Polen” för detta ändamål. I denna kategori kommer jag att publicera alla inlägg som har att göra med bloggresan jag och Joshua snart ska få åka iväg på!

I det här inlägget tänker jag berätta kring resrutten och allt vi kommer att göra från att vi startar här hemifrån till att vi är åter hemma igen. Jag tycker absolut att ni läsare redan nu kan läsa Stena Line Baltic Sea:s senaste tidning online, klicka här. Numret handlar om Polens Riviera som omfattar allt mellan stränder och strandhäng till historia och kultur, fika och uteliv, stadspuls och så vidare. Där kommer ni att få en försmak på vad jag och Joshua ska få uppleva!

TORSDAG 21/5 – resan mot Polen

Jag och Ämma kommer tillsammans med våra barn att bila ner till Karlskrona, till hamnen där båten mot Polen avgår. Vi kommer att turas om vem som kör bilen ner då det handlar om en resväg på 50 mil, vilket är en lång sträcka. Vi har inte diskuterat hela bilresan ned, men jag skulle tippa på att vi åker efter lunch, att det blir i alla fall någon bensträckare – och självklart äter vi någonstans på vägen.

– Om någon har tips på ett bra matställe (ej skräpmat!) på vägen Stockholm-Karlskrona – hojta då till i en kommentar till mig!

När vi är framme i hamnen, kommer vi att ställa bilen där för långtidsparkering, vilket endast kostar oss 60:-/dygn! Bensinen uppskattas gå på ungefär 700 kronor, tur och retur. Det blir ju inte alls mycket i kostnad med tanke på vad det hade kostat oss att åka ned reguljärt – och då åker båda våra barn gratis med tåget… Vi kom överens om att vi lägger pengarna på shopping istället!

Incheckningen är klockan 20:00 och utresan med Stena Spirit är lagd en timme därefter. Samling och välkomstdrink väntar oss när vi väl är på båten. Vi sover ombord på båten och anländer till Gdynia klockan 09:00 följande dag.

FREDAG 22/5 – vi kör igång direkt pang boom och under den första dagen kommer vi att;

…besöka det roliga science centret Experyment. Oj vad Joshua ser fram emot detta! ”VAAA? Ska vi dit? Fyfan vad coolt!” Ja, det kommer att bli riktigt häftig upplevelse det där. Det finns så många vattenexperiment där och just aktiviteter med vatten är något vi i familjen tycker är väldigt roligt!

…laga och äta mat tillsammans med barnen på Tłusta Kaczka (Den feta ankan). Joshua tycker om att laga mat och ni läsare vet ju redan hur jag fungerar när det gäller mat! ♥

…bada på barnvänliga Mera Spa där vi även kommer att bo under vår vistelse i Polen. Både jag och Joshua (och hela vår familj!) älskar ju temat vatten och bad, så det här kommer ju att bli riktigt awesome utan att blinka! Och spa…åh! Hoppas att någon fotbehandling hinns med!

…sightseeing i staden Sopot. Den här byggnaden är en av världens mest knasiga sådana, Krzywy Domek heter huset – och ligger just i Sopot. DEN hoppas jag innerligt att vi kommer att glida förbi, är ju bara ett måste att få se direkt i person! Och Joshuas miner och blickar lär ju vara obetalbara! #hoppas

…äta middag på någon trevlig restaurang. Mat gillar vi båda, så det här litar jag på att det blir både gott och trevligt!

LÖRDAG 23/5 – ännu flera aktiviteter med;

Namnlös

…sightseeing i Gdansk med besök på godisbutiken CiuCiu med egen tillverkning, cupcake café, marknad, m.m. Joshua som är en gottegris, ni skulle ha sett hans ögon när jag berättade om att han kommer att få göra alldeles eget godis!

…lunch på någon av stadens trevliga restauranger. Mat, mat, mat ♥

…utflykt till Fun Arena med olika aktiviteter. Oj oj oj, vad mycket det finns att göra här?! Allt mellan Go-kart till viktlöshet. Joshua fastnade direkt för ZOLTAR Apokalipsa, hahaha. Varför är jag inte förvånad egentligen? 😉

…middag och strandhäng på Zatoka SztukiWow, både mat- och vattentema gaaaah!!! Kan verkligen inte bli bättre när det gäller oss!

…stopp för shopping på norra Polens största galleria Centrum RivieraHär finns affärer för allt. Vill jag ha exklusiva smycken så finns det där. Önskar Joshua leka i lekhall för familj så finns KidsClub. Behöver vi vila mellan varven och kanske få i oss en matbit eller annat, så finns det flera restauranger och fik.


…Någon gång ska ju allt ta slut. Tyvärr. Borta bra men hemma bäst, får man tänka här. Hemresan sker från Gdynia till Karlskrona. Även denna båttur sker med Stena Spirit  där båten avgår klockan 21:00. Vi har bloggsamling och det blir en drink ombord på båten. Vi sover kvar över natten är framme i Karlskrona klockan 07:45 nästkommande dag. Under kvällen kanske vi

SÖNDAG 24/5 – åter i Sverige;

Efter en stadig frukost ombord är det dags att gå skilda vägar. Jag och Ämma kommer att bila hem med våra barn och vi har då säkerligen haft underbara och barnsligt trevliga upplevelser där vi har vidgat våra vyer och fått uppleva annat än det grista gråa fattiga Polen som så många har sina fördomar kring – och istället ser Polen som en destination för hela familjen.

Under finaltävlingen står Stena Line tillsammans med dess partner Pomorskie.travel för färjebiljetter, inträden, övernattning, lunch och middag på fredag och lördag kväll (exklusive dryck).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *