I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Sluta köpa skräp-produkter från Barnängen!

image

Det här är viktigt för er småbarnsföräldrar likväl för alla. Sluta köpa skit från Barnängen. Här är deras shampoo för småbarn. Total katastrof.

Se ingredienslistan. Jag kommer inte att gå in på alla ingredienser utan det räcker faktiskt med en enda denna gång. På andra plats har ni Sodium Laureth Sulfate. Vet ni om att de flesta av våra så kallade ”rengöringsprodukter” innehåller SLS? Detta främst för att det löddrar, men det är inte löddret som gör håret rent. Det kan framkalla hudreaktioner på grund av att det är en stark kemisk sammansättning.

– Vill ni ha detta i era barns huvuden eller ens era egna? Naaah, tänkte väl det.

Riktigt små barn behöver inte shampoo ska ni veta. Det är helt onödigt. De utsätts inte för det hårda klimatet utomhus (väder och vind i skog, bilgaser främst i storstäderna etc) som vi vuxna oftast gör, detta för att så små barn sitter oftast ganska så skyddade i sina vagnar. Till små små barn räcker det att skölja igenom håret väldigt lätt med enbart vatten. Man kan även försiktigt massera in lite olja i hårbotten.

– Kom ihåg detta väldigt väl. Så fort du använder shampoo i ditt barns hår, kommer du att få fortsätta med det.

Använd inte det här skräpet. Går konsumtionen ner på sånt här så sjunker efterfrågan. Till slut måste företaget göra om produkten så att den passar målgruppens förfrågan. Företagen använder enbart sådan här skit för att folk inte orkar ifrågasätta och för att det är billigare. De bryr sig inte ett skvatt om vare sig du, jag eller våra barn far illa. Varför? Jo, för att i det långa ledet så är det vi själva, var och en, som har skyldighet att ansvara för vad vi handlar till oss själva. Vem tusan vill betala för skräp? Det är ju bara korkat.

Mina bästa tips här är att använda så rena produkter som möjligt, helst naturprodukter. Börjar ingredienslistan överstiga 10 ingredienser så är det förmodligen bara skräp. Detta gäller även produkter från Apoteket och även produkter från Libero och således även frisören. Det går inte att lita på någon här faktiskt. Köp naturtrogna produkter eller gör ditt eget. Det är mitt bästa tips.

Kolla alltid ingredienslistan.

Någon dag ska jag gå igenom hela ingredienslistan på denna produkt, men inte klockan 23. 😉

2 reaktioner på ”Sluta köpa skräp-produkter från Barnängen!

  1. Hej,

    ”Någon dag ska jag gå igenom hela ingredienslistan på denna produkt”.
    Har du gjort det?

    Mvh
    Marcus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *