Superlätt julgodis dom du får ihop på under 10 minuter om vi inte räknar tiden i kylskåpet förstås. Ett mycket lättlagat sådant med andra ord.
Fler recept på julgodis finns här.
👉 Perfekt som gå-bort-godis! Lägg dem gärna i någon fin korg och vips
OBS! Kokosolja och kokosfett är samma sak, men är i Asien oftast flytande form då det är varmare där, för här i Sverige är den oftast i fast form och då kan det kallas för fett. Men det är samma sak så att ni vet!
Småbrödsformarna jag har använt till denna sats är ”mellan-storleken” som jag kallar det, om man jämför med knäckformar som är så små eller muffinsformar som är för stora.
Ingredienser till cirka 45-50 st:
100 gram kokosolja
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl rice crispies
Småbrödsformar
Gör såhär:
Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme och låt svalna. Sikta i alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt rice crispies, rör om ordentligt. Blanda sist ned kokosoljan och rör om ordentligt så att allt är en brun sörja.
Ställ fram formar på en bricka och dutta i chokladsmeten med hjälp av en sked så att det fyller formen. När blandningen är slut och i alla formar, ställ in i kylen och låt stå i minst 30 minuter före servering.
Låt väl smaka!