I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: wraps med kallskuren rostbiff, rostad lök, grönsaker och currysås

Wraps är den ultimata utflyktsmaten nu på sommaren, bara att ta med sig och som man slipper äta med bestick. 

Du kan med fördel göra rostbiffen själv. Jag gjorde det kvällen innan wrapsen skulle göra. Köttbiten ska då uppgå till 70 grader (genomstekt) i ugnen med köttermometer i mitten av köttbiten där den är som tjockast. Det blir riktigt mört om du låter köttet ligga i dess form i mitten av ugnen på 125 grader. Låt sedan vila under folie tills den kallnat.

Ingredienser till 4 wraps:

Currysås:

2 dl creme fraiche
0,5-1 msk currykrydda
Salt och peppar

Tillbehör sallad:

½ gul paprika
½ röd paprika
1 liten morot
50 gram gurka

Tillbehör:

200 gram kallskuren rostbiff
4 st romansallatsblad
1 halvmjuk avokado
4 medelstora kokta potatisar
4 tortillabröd
Rostad lök

Gör såhär:

Gör currysåsen. Blanda ingredienserna och smaka av med kryddorna. Ställ in i kylen tills det är dags att göra wrapsen.

Gör salladen. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och grovriv moroten. Tärna gurkan. Lägg grönsakerna i en bunke och blanda om. 

Strimla köttet. Strimla sallatsbladen. Kärna ur och tärna avokadon. Tärna den kokta och kalla potatisen.

Börja med wrapsen. Lägg samtliga tortillabröd på bordet bredvid varann.

  1. Fördela strimlet av sallatsbladen per bröd i mitten.
  2. Fördela salladen.
  3. Fördela currysåsen.
  4. Strö över en halv näve rostad lök.
  5. Fördela köttet.
  6. Fördela potatistärningar.
  7. Fördela avokadotärningar
  8. Vik wrapsen, börja med ovan- och undersidan och sedan på bredden.
  9. Slå in wrapsen i folie och lägg in i kylen i väntan på avfärd.

Smaklig måltid!

3 reaktioner på ”RECEPT: wraps med kallskuren rostbiff, rostad lök, grönsaker och currysås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *