Lättare än såhär blir det inte – och den sötsura såsen smakar precis likadant som på den där thai-restaurangen runt knuten – jag lovar! Passar utmärkt till wok eller friterat. Se även recept för egna chicken nuggets med tillbehör.
Receptet beräknas bli ungefär 0,8 liter sötsur sås. Sockret fungerar som konserveringsmedel och därför håller såsen i flera månader, precis som den du köper i affären – fast utan tillsatser samt att denna är godare.
TIPS: Ge bort i present 😀
Ingredienser:
6 dl vatten
9 msk socker
5 msk vitvinsvinäger
5 msk tomatpuré
5 tsk potatismjöl + 4 msk vatten
Gör såhär:
Häll alla ingredienser utom potatismjöl (+ 4 msk vatten) i en kastrull och låt koka upp för att sedan sjuda. Vispa ut potatismjöl och vatten och vispa successivt ned i kastrullen. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
Häll upp på flaska och förslut med kork, låt svalna och ställ in i kylen. Såsen kan ätas varm som kall.
Låt väl smaka!
utmärkt recept, tusen tack 🙂
Kul att du gillar det!