I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: hemmagjord kinesisk thai sötsur sås

20140522_180059

Lättare än såhär blir det inte – och den sötsura såsen smakar precis likadant som på den där thai-restaurangen runt knuten – jag lovar! Passar utmärkt till wok eller friterat. Se även recept för egna chicken nuggets med tillbehör.

Receptet beräknas bli ungefär 0,8 liter sötsur sås. Sockret fungerar som konserveringsmedel och därför håller såsen i flera månader, precis som den du köper i affären – fast utan tillsatser samt att denna är godare.

TIPS: Ge bort i present 😀

Ingredienser:

6 dl vatten
9 msk socker
5 msk vitvinsvinäger
5 msk tomatpuré
5 tsk potatismjöl + 4 msk vatten

Gör såhär:

Häll alla ingredienser utom potatismjöl (+ 4 msk vatten) i en kastrull och låt koka upp för att sedan sjuda. Vispa ut potatismjöl och vatten och vispa successivt ned i kastrullen. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.

Häll upp på flaska och förslut med kork, låt svalna och ställ in i kylen. Såsen kan ätas varm som kall.

Låt väl smaka!

2 reaktioner på ”RECEPT: hemmagjord kinesisk thai sötsur sås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *