Simo har gjort det igen, min make alltså. Hans omeletter är så himla goda och detta är hans egna påfund igen. Detta passar utmärkt till frukost för två (då räknar jag med att man äter någon macka till etc.) eller som brunch för en person. Det går bra att byta ut kalkon mot skinka. Inte alls onyttig variant, utan hälsosam. Detta är en lovande helgfrukost med bravur! Tyvärr finns ingen bild.
Ingredienser till 1 omelett:
3 ägg
2-3 msk mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
½ msk matfett
1/4 gul paprika
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk babyspenatblad
1 näve rökt strimlad kalkon/skinka
1 msk finriven parmesanost
Till servering: tomat i skivor och färska ruccolablad
Gör såhär:
Knäck i äggen i en liten bunke och vispa ihop med mjölk, salt och peppar.
Värm en stekpanna med matfett och fräs paprika, lök, vitlökskross, spenat och kalkonstrimlor lätt och Lägg upp på en tallrik.
Häll i äggsmeten och låt steka på låg värme i XXXX minuter. Häll på kött- och grönsaksröra i och låt fräsa två minuter till.
Svep över omeletten från stekpannan till en tallrik och vänd över halva över. Servera med färska tomatskivor och ruccolablad.
Smaklig måltid!
Åh vad gott det lät! 😀
Kul, gör det! Synd att gubben råkade radera bilden bara 🙁