I söndags åt vi hederlig korv stroganoff till middag här hemma. Det är ingen exklusiv maträtt men ändå gott och lättlagat med sina max 20 minuter i tillagningstid. Korv stroganoff är dessutom ett matlådevänligt alternativ. Kolla gärna in mina andra matrecept under kategorin ”matrecept + tips” som du hittar under presentationen.
Ingredienser för 6 portioner:
Pasta till 6 personer
Olivolja
400 gram falukorv, skuret i tärningar/strimlor
1 stor morot, skalad och tärnad
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 gul paprika, tärnad
100 gram squash/zuccini, tärnad
1 burk tomatkross (400-500 gram)
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 msk mjöl
2 nävar färsk basilika, grovhackad
Salt och peppar
Gör såhär:
Värm upp en kastrull med lättsaltat pastavatten, tillsätt pastan när vattnet kokat upp och låt koka enligt förpackningens ansvisningar.
Värm upp en stor stekpanna tillsammans med lite olivolja. Fräs falukorv och morotstärningar tills korven har fått lite färg. Fräs sedan all lök tillsammans med korv och morötter tills löken gulnat. Tillsätt paprika- och squashtärningar och låt fräsa lätt någon minut. Häll över tomatkross, grädde och kryddor. Vispa mjöl och mjölk i en liten skål och häll över till kastrullen. Låt puttra under lock i cirka 5 minuter eller tills pastan är färdigkokt. Servera maten genast.
Smaklig måltid!