Till middag denna torsdagskväll står pizza på menyn. Pizza är riktigt enkelt att kirra ihop alldeles själv hemma. Istället för jäst kan man tillsätta potatismjöl. På det viset slipper man dessutom jäsningstiden. I det här receptet skriver jag ned hur mycket som behövs för en stor plåt med pizza. Med en sats pizzasallad räcker det definitivt till fyra personer. Ingredienserna på pizzan tager man vad man haver i kylskåpet. Ett måste är dock att ha cirka 100 gram riven ost samt 1 dl tomatsås. Tomatsåsen breder man på först och sist avslutas ostrivet ovan alla ingredienser. Pizzan skall därefter stå i mitten av ugnen på 250 grader i cirka 10-15 minuter.
Ingredienser till pizzadeg utan jäst:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till pizzadegen, börja med de torra. Tillsätt kallt vatten och olivolja och knåda degen för hand tills den blir smidig. Tillsätt eventuellt lite olivolja eller lite vetemjöl. Tryck eller kavla ut degen tunt på ett bakplåtspapper och lägg sedan på en plåt.
En reaktion på ”RECEPT: pizzadeg utan jäst”