I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Hemmagjorda hamburgare

Som ni vet, så äter vi hamburgare ofta här hemma – hemmagjorda såklart. HÄR finns ett toppen-recept på dressing dessutom. Eller HÄR också för den delen. Och tips på annorlunda tillbehör till burgaren finner du HÄR.

Ingredienser till hamburgare för 4 personer:

350 gram lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 stor morot, skalad och finriven
1 medelstor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk stark senap
1 näven färsk basilika, grovhackad
Salt och peppar

Ev. ostskivor till stekningen

Gör såhär:

1. Blanda ingredienserna, salta och peppra måttligt. Krama och forma färsen till 4-8 platta biffar.

2. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Skåra biffarna. Fräs burgarna på var sida tills köttsaften tränger upp, mellan 3-5 minuter beroende på burgarens tjocklek. Fräs burgaren på andra sidan och lägg på ostskiva efter önskemål.

Servera hamburgarna med valfritt tillbehör.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *