Som ni vet, så äter vi hamburgare ofta här hemma – hemmagjorda såklart. HÄR finns ett toppen-recept på dressing dessutom. Eller HÄR också för den delen. Och tips på annorlunda tillbehör till burgaren finner du HÄR.
Ingredienser till hamburgare för 4 personer:
350 gram lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 stor morot, skalad och finriven
1 medelstor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk stark senap
1 näven färsk basilika, grovhackad
Salt och peppar
Ev. ostskivor till stekningen
Gör såhär:
1. Blanda ingredienserna, salta och peppra måttligt. Krama och forma färsen till 4-8 platta biffar.
2. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Skåra biffarna. Fräs burgarna på var sida tills köttsaften tränger upp, mellan 3-5 minuter beroende på burgarens tjocklek. Fräs burgaren på andra sidan och lägg på ostskiva efter önskemål.
Servera hamburgarna med valfritt tillbehör.
Smaklig måltid!