Här följer ett recept på vad jag gjorde i ordning till en av festerna jag har haft här hemma, en favorit i repris! Hamburgarna med kombination av sallat och denna utsökta dressing blir finemang, jag lovar! Receptet är anpassat till 4-6 portioner och då som tillbehör. Jag tycker att potatisgratäng passar väldigt bra till, eller varför inte potatisklyftor?! Fler recept finns kategoriserade under kategorin ”bak- och matrecept” nedanför bloggpresentationen i höger sidokolumn.
Ingredienser till hamburgarna:
500 gram färs
1 vitt bröd, små smulat
2 ägg
1 liten rödlök, fint riven
½ msk torkad oregano
½ msk torkad basilika
Salt och peppar
Ett paket med färdigskivad cheddarost
Övriga ingredienser:
1 kruka sallat
1liten röd paprika, urkärnad och strimlad
1 liten rödlök, skivad
Senapsvinegrette, ingredienser:
2 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
Salt och peppar
Gör såhär:
Knåda ihop alla hamburgeringredienser utan cheddarosten i en stor skål. Forma till små biffar om 70-100 gram per styck. Platta till dem ordentligt och tryck in små streck med hjälp utav en matkniv både våg- och lodrätt. Fräs burgarna några minuter på vardera sida och lägg på cheddarosten när hamburgaren nästan är färdigstekt.
Klipp av salladsbladen från sallatskrukan och lägg dem vackert runt om i en stor form. Strimla paprikan och lägg upp fint på sallaten, skiva rödlöken och häll över sallaten.
Lägg över de genomstekta hamburgarna på sallaten och blanda till vinegretten och häll över.
Smaklig måltid!
Attsingen, men du får gå på korvstoppning, inte jag. ;p
Hur är det annars?
Jodå, bara bra. Fullt upp bara, själv? 🙂