I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Hemmagjorda hamburgare med cheddarost i salladsregn, utan bröd med senapsvinegrette

hamburgare

Här följer ett recept på vad jag gjorde i ordning till en av festerna jag har haft här hemma, en favorit i repris! Hamburgarna med kombination av sallat och denna utsökta dressing blir finemang, jag lovar! Receptet är anpassat till 4-6 portioner och då som tillbehör. Jag tycker att potatisgratäng passar väldigt bra till, eller varför inte potatisklyftor?! Fler recept finns kategoriserade under kategorin ”bak- och matrecept” nedanför bloggpresentationen i höger sidokolumn.

Ingredienser till hamburgarna:

500 gram färs
1 vitt bröd, små smulat
2 ägg
1 liten rödlök, fint riven
½ msk torkad oregano
½ msk torkad basilika
Salt och peppar

Ett paket med färdigskivad cheddarost

Övriga ingredienser:

1 kruka sallat
1liten  röd paprika, urkärnad och strimlad
1 liten rödlök, skivad

Senapsvinegrette, ingredienser:

2 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:

Knåda ihop alla hamburgeringredienser utan cheddarosten i en stor skål. Forma till små biffar om 70-100 gram per styck. Platta till dem ordentligt och tryck in små streck med hjälp utav en matkniv både våg- och lodrätt. Fräs burgarna några minuter på vardera sida och lägg på cheddarosten när hamburgaren nästan är färdigstekt.

Klipp av salladsbladen från sallatskrukan och lägg dem vackert runt om i en stor form. Strimla paprikan och lägg upp fint på sallaten, skiva rödlöken och häll över sallaten.

Lägg över de genomstekta hamburgarna på sallaten och blanda till vinegretten och häll över.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Hemmagjorda hamburgare med cheddarost i salladsregn, utan bröd med senapsvinegrette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *