Det här är en gudomlig förrätt/tillbehör som ni bara måste prova. Jag tror nog inte att ni blir besvikna. Jag blev inspirerad utav mins vägerska som gjorde en liknande variant vid en bjudning hon hade. Fler matrecept finns kategoriserade under fliken ”matrecept + tips” under presentationstexten i vänstersidokolumn.
Ingredienser till 4 portioner:
4 nävar blandade sallatsblad, ex: mangold, ruccola, roman, röd roman etc.
5 x 4 körsbärs/coctailtomater, delade
5 x 4 pekkannöt
50 gram chevréost, smulat
Salt och peppar
1 msk flytande honung
Gör såhär:
Ta fram fyra skålar. Fyll vardera skål med en näve blandade salltsblad. Dela körsbärstomaterna och lägg ovanpå sallaten. Tillsätt 5 pekannötter per skål och fördela den smulade chevréosten i varje skål. Salta och peppra lätt samt ringla över honung.
Äter precis den salladskombinationen flera gånger i månaden. Ofattbart att något så enkelt kan vara så gudomligt gott!
Eller huuur! 😀