Senap är en underskattad krydda i detta land, men ack så gott det är att ha i mat! Jag har haft att göra med senap och fisk tidigare, men inte testat just Johnnys senap, vilket blev så oerhört gott. Jag provsmakade redan (som alltid) innan jag hällde blandningen över fisken. Smaka av hur du önskar ha det med smaken när det gäller senap. Mina barn älskade denna maträtt, men ibland kan äldsta sonen bli lite ”vaaaaaaaaaaaarför har du senap i maten?” utan att jag ens har nämnt detta 😉 Men icke denna gång! Färgerna blir så härlig i denna maträtt också, ärtorna och morötterna gör verkligen sitt 🙂
Ingredienser till 4 portioner:
500 gram lax på bit
2,5 dl mellangrädde
1 gul lök
1 morot
1 dl ärtor (går bra med frysta)
1-2 msk Johnnys senap
1 msk gräslök, grovhackad (går bra med fryst)
Salt och peppar
Gör såhär:
Tina upp laxen om den är fryst.
Ställ ugnen på 225 grader.
Grovhacka gul lök och gräslök och lägg i en djup tallrik. Skala moroten och grovriv den och lägg i skålen. Tillsätt ärtor, Johnnys senap samt salta och peppra lätt.
Lägg laxbiten i en ugnssäker form så att det inte är så mycket utrymme till övers. Blanda om den gräddiga blandningen och häll över laxen. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 30 minuter.
Servera gärna kokt ris till eller grönsakspasta (recept kommer inom kort).
Smaklig måltid!
Trevlig mat i vårt hushåll 🙂
Lax minst en gång i veckan i alla fall 🙂
Hej! Såg himla gott ut. Är det någon speciell smak av Johnnys? Eller är det bara den ”vanliga” söt/starka 🙂
Den sötstarka 🙂