I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Gräddig lax i ugn med ärtor, gräslök och senap (Johnnys senap)

Senap är en underskattad krydda i detta land, men ack så gott det är att ha i mat! Jag har haft att göra med senap och fisk tidigare, men inte testat just Johnnys senap, vilket blev så oerhört gott. Jag provsmakade redan (som alltid) innan jag hällde blandningen över fisken. Smaka av hur du önskar ha det med smaken när det gäller senap. Mina barn älskade denna maträtt, men ibland kan äldsta sonen bli lite ”vaaaaaaaaaaaarför har du senap i maten?” utan att jag ens har nämnt detta 😉 Men icke denna gång! Färgerna blir så härlig i denna maträtt också, ärtorna och morötterna gör verkligen sitt 🙂

Ingredienser till 4 portioner:

500 gram lax på bit
2,5 dl mellangrädde
1 gul lök
1 morot
1 dl ärtor (går bra med frysta)
1-2 msk Johnnys senap
1 msk gräslök, grovhackad (går bra med fryst)
Salt och peppar

Gör såhär:

Tina upp laxen om den är fryst.

Ställ ugnen på 225 grader.

Grovhacka gul lök och gräslök och lägg i en djup tallrik. Skala moroten och grovriv den och lägg i skålen. Tillsätt ärtor, Johnnys senap samt salta och peppra lätt.

Lägg laxbiten i en ugnssäker form så att det inte är så mycket utrymme till övers. Blanda om den gräddiga blandningen och häll över laxen. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 30 minuter.

Servera gärna kokt ris till eller grönsakspasta (recept kommer inom kort).

Smaklig måltid!

Trevlig mat i vårt hushåll 🙂

Lax minst en gång i veckan i alla fall 🙂

3 reaktioner på ”RECEPT: Gräddig lax i ugn med ärtor, gräslök och senap (Johnnys senap)

  1. Pingback: Huuuva | Emma-Lou
  2. Hej! Såg himla gott ut. Är det någon speciell smak av Johnnys? Eller är det bara den ”vanliga” söt/starka 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *