I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Italienska köttbullar på lammfärs i hemmagjord brunsås

I det här blogginlägget följer veckans andra recept; italienska köttbullar gjorda av lammfärs i en ny metod samt brunsås. Receptet är anpassat efter cirka 6 portioner.

Ingredienser till italienska köttbullar med brunsås:

1 gul lök, lätt hackad
1 orange paprika, urkärnad och tärnad
1 ägg
800 gram färsk lammfärs
1 näve färsk basilika, grovhackat
1 näve färsk oregano, grovhackat
Salt och peppar
2 msk matfett
2 msk mjöl
Spad från köttbullefräset
4 dl mjölk
1 msk mörk soya
Salt och peppar

Gör såhär:

Mixa lökhack och paprikatärningar i en mixer så att det blir puré. Knäck ägget i en bunke och vispa det lätt. Tillsätt lök- och paprikapuré samt lammfärs och färska kryddor, salta och peppra lätt. Knåda tills färsen blir smidig och rulla till köttbullar.

Värm en stekpanna tillsammans med lite olja. Fräs köttbullarna tills de är helt igenom stekta. Ta upp dem och lägg på en tallrik. Häll spadet i en liten skål. Smält matfettet i samma stekpanna och vispa ned mjöl så att det blir en redning. Häll över spadet och 2 dl mjölk. Låt koka upp så att såsen tjocknar och tillsätt resterande mjölk och låt koka upp igen under omrörning. Tillsätt de färska kryddorna samt soya. Smaka av med salt och peppar. För över köttbullarna till såsen och blanda om.

Servera tillsammans med kokt pasta eller ris.

Smaklig måltid!

En reaktion på ”RECEPT: Italienska köttbullar på lammfärs i hemmagjord brunsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *