I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Currymarinerad kyckling med ris och currysås samt tillbehör i form av grönsaker

Curry, curry, curry. Curry sitter inte helt fel. Currymarinerad kycklingfilé som blir ugnsbakad tillsammans med paprikastrimmel och currysås tillagad från kycklingskyn såväl som lite ris. Maträtten tar ungefär 30-40 minuter att göra, förutsatt att kycklingen ska vara i ugnen i cirka 30 minuter. Är kycklingen tunn, räcker det att ha den i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Recepet gäller för fyra portioner. Fler matrecept finns i höger sidokolumn bland kategorierna.

Ingredienser till currymarinad:

2 msk honung
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk currykrydda
Salt och peppar
500 gram kycklingfilé

Ingredienser tillbehör:

1 röd paprika
1 gul paprika
Salt och peppar
Olja

Ingredienser till currysås:

2 msk matfett
2 msk mjöl
Spadet från kycklingsformen
2 dl mjölk
2 dl turkisk/grekisk yoghurt*
1 msk currykrydda
Salt och peppar

*Det går bra att byta ut yoghurt mot mjölk.

Gör såhär:

1. Lägg kycklingfiléerna i en djup tallrik. Blanda alla ingredienserna och pensla på kycklingfiléerna direkt. Lägg folie över de marinerade kycklingfiléerna och ställ in i kylen och låt stå minst tre timmar (eller över natten).

2. Ställ ugnen på 225 grader. Värm en stekpanna tillsammans med lite olja. Stek kycklingfiléerna om alla sidor, någon minut per sida. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.

3. Skölj paprikorna, urkärna och strimla dem. Lägg paprikastrimlet i den ugnssäkra formen. Ringla olja över samt salta och peppra lätt.

4. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå 20-30 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Vänd på kyckling och rör om bland paprikastrimlet efter halva tiden. Häll över det spad som har uppkommit i en liten skål.

5. Gör i ordning ris till fyra portioner utifrån förpackningens anvisningar.

6. Ta ut kycklingformen och lägg folie över och låt vila i cirka 10 minuter.

7. Häll över all spad från ugnsformen till skålen. Värm en liten kastrull och smält matfettet. Vispa ned mjölet så att det blir en redning. Tillsätt spad och all mjölk. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt yoghurt och låt koka upp under omrörning. Krydda med curry och smaka av med salt och peppar.

8. Servera kycklingfilén och de ugnsbakade paprikastrimlorna tillsammans med ris och sås. Servera gärna tillsammans med en nätt sallad.

Smaklig måltid!

3 reaktioner på ”RECEPT: Currymarinerad kyckling med ris och currysås samt tillbehör i form av grönsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *