Perfekt helgsnacks! Fler recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.
Ingredienser:
Pumpakärnor från en stor pumpa om 6-8 kilo
1 krm salt
1 krm chilipulver
1 krm grillkrydda
Gör såhär:
1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Skölj pumpakärnor nogrannt i rikligt med vatten. Om kärnorna är torra, låt dem ligga i blöt i 10-15 minuter.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kärnorna ovanpå. Salta och krydda måttligt.
4. Låt kärnorna rosta i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Rör om efter halva tiden. Kärnorna är färdiga när de är har en gyllenfärg och helt torra.
5. Förvara de rostade pumpakärnorna i en burk med tättslutet lock. Låt stå torrt.
Det är inte så vanligt att barn klarar av att sitta stilla sådär så det är klart man förundras över hur duktiga de är när de väl gör det 😉
Gomorron raring
De såg smarrigt ut,hoppas du mår bra
kram