I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Rostade pumpakärnor á la Emma-Lou

DSC_0010

Perfekt helgsnacks! Fler recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser:

Pumpakärnor från en stor pumpa om 6-8 kilo
1 krm salt
1 krm chilipulver
1 krm grillkrydda

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader.

2. Skölj pumpakärnor nogrannt i rikligt med vatten. Om kärnorna är torra, låt dem ligga i blöt i 10-15 minuter.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kärnorna ovanpå. Salta och krydda måttligt.

4. Låt kärnorna rosta i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Rör om efter halva tiden. Kärnorna är färdiga när de är har en gyllenfärg och helt torra.

5. Förvara de rostade pumpakärnorna i en burk med tättslutet lock. Låt stå torrt.

2 reaktioner på ”Rostade pumpakärnor á la Emma-Lou

  1. Det är inte så vanligt att barn klarar av att sitta stilla sådär så det är klart man förundras över hur duktiga de är när de väl gör det 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *