Den här vegetariska varianten av fylld paprika är ett måste för dig att prova på, jag lovar att du inte blir besviken. Passar perfekt som tillbehör en vanlig vardag precis som till fest. Receptet nedan gäller 4 portioner där paprikan blir som ett vanligt middagstillbehör. Fler recept finns kategoriserade i sidokolumnen.
Ingredienser:
Olivolja
4 djupa paprikor (cirka 150-200 gram per styck innan urkärning) i valfria färger
1 liten squash/zuccini
½ paket körsbärstomater
Oregano, basilika, salt och peppar
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader. Skiva squashen i tunna skivor och låt koka i en kastrull någon minut. Låt sedan squashskivorna bli väl avrunna med hjälp av ett durkslag. Droppa över lite olivolja.
Halvera paprikorna på längden och tänk på att ha så djupa som möjligt inför fyllningen. Kärna ur paprikan och behåll stjälkarna. Dela upp squashskivorna i paprikorna. Halvera körbärstomaterna och lägg dem över squashskivorna. Krydda med salt, peppar, oregano och basilika.
Ställ paprikahalvorna i en ugnssäker form och låt stå i ugnen i cirka 20 minuter.
Det här tillbehöret smälter i munnen…
Gud så hungrig jag blir av alla dessa matbilder som folk lägger upp 🙂
Sv: Kan tänka mig det!
Ja dessa måste ju testas… 😛
Japp, huset ligger i visby. Är så förälskad i den här staden att jag kan inte tänka mig att lämna den. Hehe.