Visst är det gott med pannkakor ibland?!
Ingredienser till 10-15 pannkakor:
0,5 tsk salt
2,5 dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
50 gram margarin
Gör såhär:
Blanda salt och mjöl. Häll därefter i 3 dl mjölk och vispa till en jämn smet. Häll därefter i resterande mjölk och vispa. Knäck äggen och rör i smeten. Värm margarinet en stund i mikrovågsugnen och rör sedan ned i smeten.
Använd gärna en gjutjärnspanna, fast en vanlig går också bra. Värm stekpannan på mellanvarm värme. Ta fram ett decilitermått och måtta mellan 0,5-1 dl som du häller i pannan. Det är olika för olika storlekar och sen om du vill ha tunna eller tjocka pannkakor.
Vinkla stekpannan så att smeten rörs ut i hela. När ytan på pannkakan stelnat är det dags att vända på pannkakan för nästa sida!
Pannkakorna ska bli gulbruna. Lägg upp dem allteftersom på en tallrik eller ett fat.
Servera gärna med sylt och glass till.