I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Vad göra med lockigt hår?

Läsarfråga från Gabrielle: Vad har du för tips till långt tjockt självlockigt hår, jag skulle vilja ha lite lockar länst ner ala Tara Reid men jag är rädd för att klippa upp, vad är det här med att klippa lager på lager är det samma sak som att klippa upp håret??

Jag vill absolut INTE få håret att se tjockare ut eller ha volym. Jag har alldeles för tjockt hår som jag försöker tynga ner och platta till . Haha!

Emma-Lous svar: Japp, det är att klippa upp håret. Om du har mycket och tjockt hår, kan det vara väldigt skönt att klippa upp håret. Uppklippning är den vanligaste klippningen. Med ett tjockt hår blir man av med mycket hår, det blir luftigare men håret behåller ändå volym. Det blir ju mycket enklare att tynga ned håret om det är uppklippt.

Det är svårt att säga på rak arm hur just ditt hår skulle bli, eftersom jag inte kan se ditt hår i verkligheten, se, känna och därpå kunna ge dig det ultimata tipset.

Om du har så mycket hår som du beskriver så kan du faktiskt klippa ur håret. Det handlar inte om någon uppklippning utan frisören använder en effilleringssax, det är en sax och kam i ett. Mycket lyckat till personer med ett alldeles för tjockt hår. Man tunnar ut håret. Jag gjorde det för inte så länge sedan på en kvinna och resultatet blev mycket lyckat.

Jag brukar inte rekommendera permanent, men ett bra tips kan vara rakpermanent i ditt fall. I stället för att platta och successivt skada håret, så kan en rakpermanent vara något för dig. Nu har jag inte sett ditt hår IRL så jag vill helst inte rekommendera detta. Det är mycket upp till hur ditt hår ser ut i kvalitén och om hårstråna klarav av en rakpermanent.

Vet inte om du menar att du vill ha Tara Reid frisyren till Nyår eller typ permanent?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *