I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning; fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons
Annons

4 limpor bröd på ingång…

Jag var på gång att köra igår kväll, men Simo hejdade mig så vi kollade på film istället. Så idag ordnar jag med bröd som just nu står på sin första jäsning. Det blir fyra limpor bröd som jag har gjort på fint mjöl, fullkornsmjöl, lite olivolja, morot och nötter. Det blir nog finemang det här. 

Synd bara att det ska ta sådan tid att få det klart…haha. Det tar ju typ 10-15 + 60 + 5 + 20 + 35-40 minuter totalt. I-landsproblem deluxe…

Annons

Planerar veckans inköp av mat…

Under rasten nu passade jag på att kolla av reklambladen och har punktat vad jag kan tänka mig att köpa hem under veckan. Allt i köttväg kommer jag nog inte att handla hem, men brukar spara listan under veckan så har jag den att gå efter. 

Ska kolla av lite hemma också, innan jag handlar. Har väldigt myclet potatis hemma så det är inget jag kommer att köpa denna vecka i alla fall. Men kan i alla fall direkt säga att jag kommer att dra förbi Pulsen efter jobbet då jag ikväll ändå jobbar i samma byggnad.

Lite om hur jag tänker för denna vecka. Har märkt att ni är flera som följer och jag får även privata mejl där man frågar om tips för att komma ner i pris – frågor jag gärna svarar på.

Annons

Budgetkollen vecka 2, 2017

Här är mat som vi har ätit av denna vecka samt lagat idag. Väldigt mycket mat med mycket grönsaker och så är det varierad kost dessutom. Jag är i alla fall väldigt nöjd med maten denna vecka! Kika här för att läsa mer om maträtterna samt hänvisning till recept.

Jag har handlat mat och hygien för totalt 562,30 kronor. Lite bättre än förra veckan och jag är nöjd. Jag har inte fotat allt, men allt kött är svenskt och så en hel del ekologiskt, krav- och nyckelhålsmärkt vad det gäller grönt. Även all mjölk denna vecka har varit ekologisk sådan. På bilden ovan ser ni all frukt som jag har handlat hem i veckan. Bara apelsinerna ligger på tre kilo, så visst har vi ätit en hel del frukt också. 
– I denna summa ingår även färgtvättmedel som vi hade helt slut på. Jag kan också medge att vi har köpt lite chips och dipp samt Obo’y. 

Jag funderar starkt på att baka bröd här hemma idag. Alla ingredienser utom jäst bör finnas här hemma, så det är ju bara tuta å köra :-) Jag har dessutom kuponger på jäst, så blir nog att handla hem några paket sådant. Jag är så dålig på att ta mig tiden att baka bröd, men ska i alla fall försöka nu ikväll.

Annons

Veckans matlagning i bilder…

Jag tror att jag har fått med all mat som jag har lagat denna vecka… Vissa bilder har jag tagit med mobilen, så kan ha missat någon, men tror inte det nu när jag kollar. Hoppas att ni gillar inlägget! :-)

DSC_5229

Fiskgratäng med torsk och potatismos.

wpid-wp-image-616274171jpg.jpg

Den vita korvgrytan med potatis och dill.

kycklingpastasallad

Pastasallad med bland annat kyckling, spenat och fetaost. Till denna har jag även gjort en vinegrette på olja, vatten, salt, vitpeppar, timjan och rosmarin.

korvstroganoffris

Klassisk korv stroganoff med ris.

DSC_5250

Vegetarisk spansk tortilla med potatis och spenat.

laxpasta

Härlig laxpasta med färsk pasta, grönsaker och toppat med färskriven parmesanost.

DSC_5149

Hel kyckling i ugn tillsammans med potatis, lök och morot.

Untitled-1

Riktigt dålig bild, men såhär åt  vi kycklingen med dess potatis och morot samt sås och sallad.

 

ryggbiff...

Ryggbiff (som inte alls var så lilarosa, haha) tillsammans med hemmagjorda pommes, lökhalvor, sås och en färgglad sallad.

Pulled pork med diverse tillbehör. 

Broccolipasta

annons