Hej och välkommen till min öppna dagbok! Här har ni Emma-Lou, en sprallig och matlagningstokig brutta i sina bästa år. Här får ni ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 6 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat (ääääälskar mat) – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons
Annons
Annons

Budgettips på mat till utflykten

image

Vill tipsa er om ett bra utflyktsmål som sparar på både miljön, disk och plånboken, nämligen wraps gjorda på rester.

Här har jag gjort wraps till dagens utflykt med familjen och jag använde mig av rester från gårdagens guacemole, hamburgerdressing och potatissallad. På det tillsatte jag en gräddig baconrätt med lite gul paprika, morotsriv samt lökhack från gårdagen och lite creme fraiche som fanns kvar i kylen tillsammans med nyskuren sallat. Svirade in allt i tortillabröd och slog sedan in i folie.

Perfekt lunch till utflykten med mat som mat äter med händerna och därmed slipper disk. Jag har heller inte slängt någon mat och därmed inte farit med svinn och det sparar jag pengar på och så har jag fått ut många olika måltider på det hela (åt grillat till lunch igår med potatissallad å till middag blev det hamburgare med dressing å grönsaker samt conpletos chilenos med tillbehör).

Kika gärna in min blogg där jag har hundratals recept på mat. Kolla ”bak-och matrecept” bland kategorierna i menyn under headerbilden.

Annons
Annons
annons