I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning; fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Refunder – få tillbaka pengar på din shopping!

refunder3
Nu ska jag berätta närmare om hur ni kan få tillbaka pengar på era onlineköp. ​Jag skulle nämligen vilja tipsa er läsare om Refunder.se, som är en tjänst där varje gång man genomför ett köp genom dem, får återbäring. Själv handlar jag en hel del via nätet, dels för att jag vill slippa trängas med alla andra shoppinggalna, men också för att jag inte riktigt har tid om dagarna med skola, jobb, barn, matlagning och hem.

Såhär fungerar Refunder:

Varje gång man genomför ett köp via hemsidan, får man per automatik återbäring i form av riktiga pengar och inte checkar, som många andra ställen istället erbjuder.

Refunder.se har hundratals välkända som för mig okända nätbutiker – och de butiker jag tycker är intressanta är bland annat Zalando, Adlibris, bonprix, Smartbox och Only. Här finns inte bara kläder och leksaker att välja mellan, utan även böcker, träningsprylar, textilier, boka hotell och mycket annat.

Vore det inte alldeles perfekt att slippa julstressen genom att shoppa alla julklappar direkt hemifrån och på samma gång få återbäring? Det kommer i alla fall jag att göra nu till jul!

Det är enkelt att bli medlem och medlemskapet är naturligtvis gratis. Du kan när som logga in på ditt personliga konto hos Refunder och då kolla hur ditt saldo ser ut. Så fort du har ett saldo över 100 kronor, kan du föra över detta till ditt bankkonto. Och det spelar ingen roll om butiken du tänker handla ifrån har rea eller andra erbjudanden – du får pengar tillbaka ändå! Riktigt smidigt, tycker jag!

Här blir du snabbt och enkelt medlem.

Just nu får du 50 kronor extra när du gör ditt första köp som ny medlem. Är du redan medlem kan du tipsa andra med en personlig länk och då får du och din vän per automatik 50 kronor insatta på era konton så fort din vän har handlat för minst 100 kronor

refunder2

Inlägget är skrivet i samarbete med Refunder.se.

 

Annons

Bättre bilder på gårdagens matlagning

Idag kommer lite finare bild på all mat jag gjorde igår kväll. Det är så himla skönt att få sånt här gjort på söndagar, för då behöver jag inte stressa på måndagen eller tisdagen, när jag ska jobba samt få Joshua till sin träning. Hoppas att ni tycker om bilderna, själv blir jag hungrig här igen när jag lägger upp bilderna, men jag ska äta lite senare, nu är det för tidigt för middag, särskilt då jag ska arbeta ikväll. Så jag ska faktiskt äta en toast som dryper av ost och dricka oboy till, hehe. Riktigt gott ju!

DSC_4807

Det här är en krämig risotto på vitt matlagningsvin och parmesan samt bacon och sparris. Jag lade upp bilder på Facebook igår och minst två personer vill ha recept på denna, så det följer någon gång under veckans gång. Väldigt lättlagad maträtt, men det tar sin lilla tid.

DSC_4820

Helstekt kyckling i ugn. Det tog ungefär 75 minuter att få klar denna, skriver ned receptet på den igen, då bilden på mitt urpsrungliga recept har försvunnit – och den här bilden tyckte jag blev fin. Jag hade även i små runda potatisar som fick ungsbakas med kycklingen sista halvtimmen. Jag marinerade kycklingen med olja, vitlök, timjan, rosmarin, citron, salt och peppar. Receptet publiceras i dagarna.

DSC_4826 DSC_4829

Jag valde också att göra en soppa med tänket fisk- och skaldjurssoppa med musslor, fast utan skaldjur. Den blev jättegod, så den ska jag verkligen skriva ned receptet på! Jag har i torsk, musslor, crab sticks, ärtor, vitt vin och grädde. Ytterst lättkryddad med salt och vitpeppar. Skriver ned fullständigt recept vilken dag som helst.

Annons
Annons
Annons

Matlagning på schemat

Idag är det ju söndag och det är då jag passar på att laga flera olika maträtter! Den här söndagen blir det lite finare rätter än de gamla vanliga jag ofta gör storkok på…och det är:

  • risotto med sparris och bacon
  • helstekt kyckling (citron, rosmarin, timjan) i ugn med ugnsrostad potatis, lök och morot, skysås och sallad till
  •  fisk- och ”skaldjurs”-soppa med musslor, på grädde och vitt vin

– Simo är skaldjursallergiker så jag har inte i några räkor utan kör med crab sticks istället.

Det här kommer att bli så bra så, lite lyxigare mat för en gångs skull. Även fast jag är trött så måste jag säga att jag blev imponerad av mig själv att jag kom på att göra just dessa rätter. Simo sa nämligen tidigare i veckan att jag har fastnat i att göra samma typer av rätter – något jag faktiskt själv också har tänkt på. Så lite kul med ny inspiration såhär en söndag. Det är så kul att laga mat. Jag har mer fastnat i samma cirkel för att det går snabbt och är praktiskt. Så egentligen är det inget jag mår dåligt över. Men det var bra att Simo sa till. Han har exempelvis tröttnat på mina mustiga grytor, hahaha. 😉 Laga mat själv då, för fan 😛


 ladda nedjkhkjh
annons