I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning; fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons
Annons

Simo packade och drog

Hallå allesammans! Hoppas att ni har det bra ❤ Här är det okej, bara jävligt trött tyvärr, men det har sina orsaker. Praktik till 17, sen hem å kirra med mat. Och Joshua ville absolut inte gå på träningen (orkade inte tjata). 

Svärfar kom över så klippte jag honom, Simo och Zacharias….sen åkte jag å handlade lite, ställde mig å stekte äggröra och gjorde äggmackor samt hjälpte Simo att packa . Han ska nämligen till Finland på begravning :-( Tanken var att jag skulle med, men det gick inte. 

Alyssa vaknade vid 21 igår och höll sig vaken ett bra tag, så jobbigt. Hon verkar ha fått in det på rutin nu. Fick henne att somna till cirka 23:30, men så vaknade hon under natten och jag höll mig vaken till efter 03, sen skulle man upp 05 för att hjälpa Simo med det sista…

Så jag är trött förstår ni… Det är väldigt mycket just nu :-( Har inte tid med mig själv känns det som. Fast det är inget som grämer mig liksom, så se det inte så. Skulle behöva att dygnet var lite längre än bara 24 timmar, hahaha.

Skönt idag hur som. Börjar klockan 13:30 först så har lite tid här hemma. Hade tänkt att sova till 12 ärligt talat, men mobilen har ringt å plingat så det var kört för flera timmar sedan, hahaha. Jag kan inte ta mobilen helt av, för den som undrar. Har oftast på ljudlös, men att den vibrerar – även på jobb. Jag måste svara om det gäller barnen eller något som rör familjen, även kunna ta emot samtal från myndigheter etc. 

Fixat ett stort ärende i alla fall, sen behöver jag hämta ut paket på 2 olika ställen… En tvätt ska jag köra igång nu i alla fall. Såna tider nu…körde 3 maskiner igår å har en hel del kvar. 

Ha en fortsatt bra dag!

Annons

KRY- läkarbesök direkt i mobilen 

Har du hört talas om KRY? Jag har under hösten precis snappat upp vad det är för typ av tjänst. Detta inlägg är skrivet i samarbete med KRY.

Den här tjänsten är väldigt simpel och gynnar mig som person, men också mig som förälder. Tjänsten går ut på att man får träffa läkaren i mobilen. Man laddar ner en app och kan sedan få vägledning och hjälp precis som på en vårdcentral, fast via sin telefon.

Som förälder tycker jag att det är extra skönt att barnet får slippa åka till vårdcentralen. Hur kul är det att åka iväg när man inte mår bra? För barnen känner jag att det nästan är värre faktiskt.

Tjänsten med appen är gratis för barn. Så ladda gärna ned den här, kan verkligen rekommendera appen KRY till er alla, främst till er som har barn i hushållet.

Såhär använder du KRY steg för steg.

Annons

Kycklingpinnar i wraps/tunnbrödsrulle

DSC_4529

Jag skrev ju lite kort om kycklingpinnarna i förra veckan och här är en av våra favoriter, nämligen som en blandning av wraps och tunnbrödsrulle – supersmarrigt! Jag gjorde potatismos, tog fram ärtor på tining som jag tinade upp med lite vatten som sedan hälldes av, blandade ihop det med majsen. Sen grovrev jag morot och tärnade en röd paprika. Moset breddes på brödet, kycklingpinnarna la jag på och sedan på med grönsaker, sallatsmix, hemmagjord currysås (turkisk yoghurt med curry, salt och vitpeppar) – mumsigt! Lite som fajitas faktiskt :-)

Här kan du vinna kuponger till kycklingpinnar från Kronfågel.

Annons

Tröttsamt här ikväll…

Kom hem direkt efter jobbet, struntade faktiskt i att handla för ovanlighetens skull då jag ville varva ned hemma och ”bara” göra en maträtt (korv stroganoff med kycklingkorv och grönsaker samt ris till). Väl hemma hade inte grabbarna lagt sig alls utan sket helt i vad vi sa och så väckte de Alyssa med sitt tjafsande – som nu inte kan sova, utan har fått jordens powernap liksom. Både jag och Simo styr upp och varvar med henne. Nu hoppas vi på att Alyssa somnar snart, för hon behöver sin sömn nu när hon går på förskolan.

Jag är så himla trött nuförtiden, har sovit så himla dåligt natten till idag. Det var samma i förra veckan, såg ut som ett vrak ena morgonen. Hoppas på att få sova bättre inatt, men vi kan inte sova förrän barnen sover så… Behöver tvätta också, men orkar inte köra mer idag, Simo har tvättat upp lite medan jag var på jobbet i alla fall, så det är ju bra det. Sätta igång diskmaskinen och plocka undan efter mig ska jag göra i alla fall. 

Nattinatt.

annons