I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 2 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning där jag utbildar mig till fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons
Annons

Gjorde lite mat på förmiddagen

DSC_5764

Då jag är borta fram till efter midnatt på praktik denna fredag, så gjorde jag iordning denna pastarätt till familjen. Det är en gräddig sås med kycklingbacon, creme fraiche, tomatpuré, gul lök, orange paprika, squash, kryddad med färsk basilika och torkad oregano. På så sätt har de att välja mellan denna, karréstek med potatis och sås med sallad eller pulled pork med diverse tillbehör. Vilken fredagsmiddag de alla kommer att få! Själv kommer jag att äta denna pastarätt till middag på praktiken ikväll.

Annons
Annons

Budgetkollen vecka 7

Jag vet att det blev sent här igen, men det har varit så mycket senaste tiden, vill lite som att analysera veckans inköp, men jag har inte mått så bra och då är inte hjärnan med riktigt. Jag har i alla fall sparat på alla kvitton för grundlig koll. Även sånt jag köpt till fika eller utekäk räknar jag med. Förra veckan slog vi på stort med mat på självaste alla hjärtans dag. Dessutom bjöd vi vänner och släkt på både lunch och middag på söndagen. Till råga på allt så blev det en del gottis köpt och då främst chips och dipp samt lite läsk (räknar även in pant och påsar i denna summa). Vi köpte även lite gottis på söndagen då vi hade gäster.

Summan för vecka 7 blev 670,77:-. Inte så farligt med tanke på kärleksdagen till ära och bjudningar. Jag är faktiskt nöjd med denna summa. Mitt mål är väl att ligga runt 600 kronor i veckan. Och så köpte vi en del gottis på det. Summan utan allt detta hade annars legat på 427,77:-. Fatta vilken skillnad! Hmf. 

Här var maten som vi åt av under vecka 7. Mest lyckat av all mat var nog carbonaran jag gjorde på söndagen. Men jag gillade all mat.

Annons
annons