I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning; fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Laga mat och plugga samtidigt

Alyssa är hos barnvakt medan jag måste plugga. Jag har verkligen inte hunnit att läsa boken med tanke på allt med skola, jobb, barn och hem. Jag finner nämligen ingen studiero här hemma, när familjen är hemma. Barnen går alltid före och så länge de är vakna så måste något styras upp, antingen styra mellan bröderna, fixa med kvällsmål, pyssla, se film eller övervaka kvällsbadet…och så vidare. 

 Jag är så trött när barnen äntligen har somnat. Och då vill jag bara varva ned i soffan och mysa med Simo framför en serie eller film. Och så lagar jag mat mitt emellan alltsammans, helst när barnen sover… Heltidsstudier och jobb minst tre kvällar i veckan, Joshua har träning ena kvällen och sedan ska Simo träna efter det. Onsdagar är min enda kväll som jag kan komma iväg å träna själv – och det behöver jag, även om jag är ap-trött, så behöver mina skeva muskler detta.

Smart metod är att lyssna på ens skollitteratur via ljudböcker!

Nåväl, åter till ämnet. Jag har idag lyssnat på ena boken via ljudbok – samtidigt som jag har fixat två maträtter här hemma! Alyssa är hos sina farföräldrar, men vi hann att umgås i flera timmar tidigare idag, bilder från kyrkans öppna förskola i Huddinge finns här. Efter att jag lämnat av henne hos barnvakterna, handlade jag hem lite mat från Coop, så att jag kan laga massor av mat nu på söndag. Från klockan 16 ska jag arbeta.

Hojta till om ni vill ha recept, så fixar jag det under helgen!!!

DSC_4393

Nudelwok med fläskytterfilé, lök och grönsaker – med typiska thaikyddor.

DSC_4397

Krämig pasta- och fläskytterfilégratäng med lök och grönsaker.

Annons
Annons

Grattis min älskade mamma

Grattis på födelsedagen. Idag skulle du ha fyllt 62 år. Min absolut bästa present till dig genom tiderna var nog de där örhängena i guld som jag köpte. De som föreställde änglar, ditt favorit-väsen. Du tog nämligen hål i öronen när du var först 50 år och du ville så gärna att jag skulle följa med dig och hålla handen, vilket jag såklart gjorde. Jag minns den dagen så väl. 

Jag gråter såna tårar nu när jag skriver detta inlägg. Jag hade så gärna velat ringa dig och sjunga ja må du leva, men jag får hälsa på dig i minneslunden istället. 

Jag saknar dig, mamma. ❤

Annons
Annons
annons