I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 10, Joshua, 7 och Alyssa 1,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning; fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Kollage av mina bilder

kollage

Som ni vet, har jag tidigare framkallat tavlor, men nu har jag kommit kommit på idén att fotokollage kan vara ett bättre alternativ. Kombination av fler foton på en och samma tavla är snyggt, vackert och unikt, tycker jag. Det tar alltid tid att få i ordning på sina bilder, speciellt sommarminnen som vi har gott om, särskilt efter denna sommar då vi gjorde allt och inget – men nu har jag tagit tag i projektet för att skicka efter för framkallning. Jag har bestämt mig för att göra designen själv och lösningen är verktyget Picasa, som ni säkert känner igen.

Guiden om hur du fixar ett eget fotocollage på 60 sekunder är riktigt bra och betydligt mycket enklare än vad man kan föreställa sig. Programmet är gratis och väldigt lätt att lära sig. Egentligen handlar det bara om att kopiera och klistra in sina foton med rätt marginaler – och därefter skicka in det för framkallning hos något tryckeri online. Jag vet att hos de flesta företag på nätet kan man använda sig av deras verktyg, men Picasa är bra alternativ för att mixa med sina egna bilder i lugn och ro på datorn hemma eller varför inte direkt i mobilen?!

Har du tidigare beställt fotokollage? Berätta gärna i en kommentar i detta inlägg!

annons