I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 11, Joshua, 7 och Alyssa 2,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning där jag utbildar mig till fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Varför lagar jag så mycket mat kvällstid?

20170822_221405

Hallå, hallå på er fina läsare! Hoppas att ni har det bra?! Här är jag väldigt trött ikväll 😉

Somnade efter 01 natten till idag, upp med barnen, lämna Alyssa till förskolan och sedan själv bege mig till skolan. Det var en väldigt intensiv dag i skolan då vi dels nyligen har börjat och så har vi kort in tid på oss att ordna och planera allt för en resa för nykomlingarna på fritidsledarutbildningen.

Vi slutade skolan 16:10 idag, möra och trötta. För min del var det bara att bege mig hemåt direkt för att hinna hämta barnen, ge dem mat, invänta Simo, för att sedan rusha till jobbet med matlådan i högsta hugg. Jag hann precis på minuten!

Efter jobbet handlade jag väldigt snabbt på Ica Maxi, för att sedan åka hem. Väl hemma var det bara att sätta igång att plocka i köket, för att sedan fixa med lite mat samt tvätt.

Med mitt späckade schema så bör nog de flesta förstå varför jag gör maten kvällen innan samt storkok på söndagar. Trots detta får jag ofta frågan varför jag lagar mat på kvällarna eller varför jag gör storkok på flera rätter…

Jag har sagt det tusen gånger förr och drar det igen. Mina barn är hungriga och behöver mat direkt när de kommer hem, annars går de loss på mackor och frukt och då äter de inte bra till middag. Det är en sak om det är någon timme kvar till middag, men… Mina barn blir väldigt griniga om de inte får i sig mat direkt. Även de har haft en lång dag. Därför ser jag till att det mer eller mindre alltid finns mat hemma. Sallad fixar jag färskt till maten och det går snabbt. 

– Jag har gjort på det här sättet i många år.

Ikväll fick det bli färska kycklingben som jag marinerade och ugnsbakade tillsammans med morötter. Skyn kommer användas som sås. Köpte faktiskt kycklingbenen på Ica Maxi tidigare ikväll. Det fårr bli ris, bulgur eller nudlar till, som jag steker på lite purjolök med. Och så sallad med örtdressing.

Annons

Budgetkollen vecka 33

wpid-1495657841715-1380258172.jpg

Denna uträkning gäller för vecka 33, 14-20 augusti 2017.

Well, den här veckan blev det väldigt högt, jag köpte nämligen 4 paket med blöjor som trissade upp det hela. Alyssa var på så god väg att bli blöjfri, så bara jaha, protester direkt när hon började förskolan. Så lika bra att köpa hem ett gäng så att vi har. Jag vill inte stressa henne, inte när hon tydligt står och kissar på golvet tre gånger samma kväll. Vi får ta det i hennes takt.

Nåja, åter till budgetkollen. Köpte en hel del kött denna vecka då vi dels skulle till landet. Hittade även billig kycklingfärs som jag lät frysa in direkt. Köpte även hem annat behövligt såsom mjöl, en hel del pasta då allt var slut och så vidare. Har fullt i kyl, frys och skafferi. Och det blev cirka 6 kilo frukt om inte mer. Bananerna kommer exempelvis räcka en bit in i nästa vecka då jag köpte väldigt gröna sådana (10 kronor per kilo).

Slutsumman hamnade på 1330,77 kronor.

DSC_7029 vegetarisk DSC_7043 kycklingköttbullar Untitled-2 DSC_706520170820_135041 20170819_203141 20170818_20283820170819_190113

Annons

Handlat och lagat mat


20170821_220622

Nu har vi lite mat i alla fall. Jag handlade både innan och efter jobb, så fixade med mat nu när jag kom hem. Det fick bli korv stroganoff med ris samt ugnsbakad falukorv med makaroner. Sallad kommer serveras till samtliga måltider.

Tänk att jag blev klar med allt innan klockan var slagen 22 också?! Wuhuu! Rekord ju, haha. Brukar ju stå vid midnatt å köra liksom, hehe.

Nu ska jag räkna på förra veckans budgetkoll som inom kort publiceras på bloggen!

Annons
Annons
annons