Välkommen till min lilla blogg som berättar om vardagslivet som en 32-årig och smått förvirrad tvåbarnsmamma till Elliott och Leila på östgötaslätten. Här skrivs det en hel del om familjen, sådant som är en del av min vardag såsom livet som studerande , min nyfunna kärlek till träning etc. kontakt: [email protected]

En söndagsförmiddag på idrottslabbet

bild 1(8)

I söndags var vi ett glatt och förväntansfullt litet gäng bloggare som samlades utanför idrottslabbet i Linköping.Väl inne möttes vi upp av en trevlig Fredrik Wandus- och först blev det en liten genomgång av alla testerna vi skulle köra innan vi satte igång.

 bild 2(9)bild 4(7)

Först ut var test för att mäta kroppsfett. Vi fick testa två stycken olika metoder; den ena var kalipertång och den andra en slags liten monitor som man höll båda händerna på. Dock var den sistnämnda inte särskilt tillförlitlig enligt Fredrik- då en rad olika faktorer kunde spela in på resultatet av denna. När vi testade den mest tillförlitliga metoden; kalipertången så mätte Fredrik på 7 olika ställen på kroppen och tillsammans med vikt och ålder lade han in allt i datorn och fick fram mängden kroppsfett. Själv låg jag på  26,8%  och är därmed genomsnittlig (genomsnitt bland kvinnor ligger på 25-31).

Under tiden gjorde vi även test med Gripen handdynamometer. Detta gick ut på att man skulle trycka så hårt som möjligt och samtidigt fälla ner armen hårt och snabbt.  Detta är ett sätt att se gripstyrkan men även hur bra hävstängerna är. Jag hade runt 300 på båda armarna och detta var det normala.

Sedan kördes en spänstmätning. Vi gjorde 3 olika hopp som sedan skulle visa hur mycket snabba/långsamma muskelfibrer man har. Jag kan erkänna att jag var riktigt kass på detta…inte min starka sida.

bild 4(8)

Sedan var det dags för Årstrands cykeltest- som dessutom var det sista testet vi gjorde.  Där cyklade vi en hastighet som gjorde att vi fick en puls på 120-150 slag/minut i 6 minuter.  Detta är ett sätt att kolla syreupptagningförmågan- och jag är genomsnittlig.

bild(16)

Som ett litet avslut av det hela fick Elmina (som typ är tokig i att springa) göra ett maximalt syreupptagningstest där hon fick springa olika hastigheter samt olika höga uppförsbackar på bandet. Detta höll på i ca 13 minuter- sedan fick hon ge upp. Hon var verkligen superduktig som höll i så länge. För det var riktigt snabb hastighet i slutet och ganska bra lutning på bandet- och hon fick grymma resultat.

För att summera typ allt- jag är genomsnittlig 😉

Efteråt blev det givetvis lite mat också- på hälsofreak.

bild 1(10)bild 2(10)

 

Tack till Elmina och Fredrik för  jag fick komma och testa allt detta denna söndagen. Var superintressant och lärorikt. Är grymt sugen på att åka tillbaka och göra några av testerna i framtiden.

En reaktion på ”En söndagsförmiddag på idrottslabbet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *