Legitimerad sjuksköterska efter kovändning mitt i livet! Rockande tvåbarnsmorsa på den vackra småländska östkusten, som krigar på i vardagens virrvarr av skolbarn, heltidsjobb träning, hälsa och annat jox. Försöker parera alla vindlar, backar och gupp i livets berg-och-dalbana med positiv attityd, men lyckas inte alltid ;) Åsiktsmaskin utan munkavle som gärna ”rör om i grytan” när tillfälle ges…

Patologen!!!

Hej hopp

Hur har ni det? Här är det full rulle och läkemedelsberäkning för hela slanten och ja – jag har ROLIGT! Älskar att räkna läkemedel! Det är så kul! 🙂 Mina kvällar och kommande pluggdagar ser ut och kommer att se ut så här:

IMG_1898

Massa mattetal och en balja te 🙂

Vi har tagit oss igenom demenssjukdomar, psykiatri och psykogarmaka denna vecka också som är sååååå intressant – och MITT i allt var jag iväg på studiebesök idag -på Patologen!

IMG_1902

Jag har idag alltså för första (och troligtvis enda kanske) gången varit med på en obduktion!! Jag vet inte ens hur jag ska börja definiera känslan av att ha sett detta – hur häftigt som helst. Vill dock lägga till en oerhörd känsla av ödmjukhet inför obduktiosteknikerns arbetsuppgifter och kunskaper. Vi fick – förutom att se anatimomin på riktigt – vara med om att fastställa en dödsorsak som jag med de kunskaper jag hittills tillskansat mig faktiskt kunde förstå – trots medicinskt ”fikonspråk”! 😀 Verkligen kul att ha haft privilegiet att vara med om!

Annars då? Jomen på fredag får vi resultatet av båda tentorna vi skrev i förra kursen och jag hoppas jag blir godkänd så klart! Mer om det på fredag alltså. På lördag skriver vi då första läkemedelsberäkningstentan. Den består av 10 uppgifter där vi nu i  T3 (och i åT4) får ha ett fel som mest medan T6 måste skriva alla rätt. Det är ju inte ologiskt med tanke på vad som skulle kunna hända om det blir fel i doseringen ute i verkliga livet sedan. Den tentan är dessutom obligatorisk att ha klarat av för att få gå vidare till T4 – så den är viktig att klara 🙂

Jag är så trött att ögonen går i kors nu! Tidig sänggång i kväll är nog obligat! 😉

Ha en härlig kväll! PÖSS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *