Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Tjing!

Har precis påbörjat min andra arbetsvecka på sommarjobbet – så kul det är. Förra veckan, som var min första skulle jag egentligen bara jobbat måndag och tisdag, men direkt vid ankomst på måndagen blev jag tillfrågas om jag kunde ta två extrapass under veckan :) Klart jag kunde. Under det sista av dessa pass blev jag tillfrågad om jag kunde hoppa in och ersätta en som blivit sjuk som skulle jobbat midsommarhelgen, men då vi lägen planerat att åka till mammA då, så fick jag avböja midsommarafton i alla fall men fick lova att vara ”stand-by” som ersättare till söndagen om hen inte piggnade till. Behöver jag berätta att jag blev inringd ;) Så mina två pass blev till 5 första veckan, men det är helt ok, för jag har hunnit komma in i arbetet ordentligt ni istället. Asbra och så gillar jag ju jobbet :D

I morgon har jag fått ett utökat kvällspass och kör långdag för att det är ett gäng brukare och vårdare som ska till Astrid Lindgrens värld i morgon på dagen och det fattades en person då en annan inte kunde följa med. Tvekade inte en sekund när jag blev tillfrågad! Klart jag ställer upp så barnen får komma iväg!!! :) Så ALV hela dagen och kvällsjobb vid hemkomsten. Sedan är jag ledig på onsdag innan resten av veckan drar på..

Nu är jag lite trött i ögat och – ivrigt ”uppvaktad” av Ida som vill ha sovsällskap – ska jag bara kvällspiffa och lägga mig. Lång dag i morgon ;)

Hoppas ni har det gott i soliga sommarvädret och att ni får lite ledigt snart om ni inte redan har semester. PÖSS!

image

Annons

Åh!

Alltså! Åh! Det här med att arbeta ned barn! Det är ett enormt privilegium!

Jag har ju börjat på mitt sommarvikariat nu och jag älskar det! Dessa underbara ungar, de är verkligen fantastiska! Spontana, glada och sååå duktiga! En del har mer fysiska funktionshinder och några har mer psykiska, men de är så glada och härliga att vara med! Jag älskar att få vara en del av deras dag och kanske en bidragande källa till bibehållen och/eller ökad livskvalitet! Är helt såld! Kan man jobba som sjuksköterska enbart med barn med funktionshinder? ;) Eller ja med barn överhuvudtaget – där jag inte behöver pendla till barnavd. i Kalmar eller Västervik?! :D Hade varit toppen. :) Kommer få en fantastisk och lärorik sommar i alla fall! Underbart!

Solen gassar och det är toppenväder! Ska strax hämta barn och dra till havet (Gunnarsö – som vi har ett par minuter bort bara) med dem, vi får se om pappan joinar oss sedan när han vaknar. Har lovat mina troll glass och bad! <3

image

Att bo vid havet…

Älskar mitt Oskarshamn!

Ha en toppendag! PÖSS

Annons

Jahaja!

image

JA! Minsann! Jag klarade min tenta! Salstentan är Godkänd och jag går in termin 2 med stolthet i stegen och glädjefyllt hjärta!

För ett drygt år sedan fattade jag beslutet att helt byta spår och satte planen till verket! EN första termin på universitetets sjuksköterskeprogram med stort antal VG och nu också godkänd salstenta känns riktigt fantastiskt och är väl inte så illa pinkat av en som jobbat med papper och informationsteknik de senaste 15 åren :D

Nu är det sova som gäller! Kvällsjobbat ikväll och tidig morgon i morgon.

Ha en toppenkväll! PÖSS!

Annons

Som sagt

Sommarlov ja! Från allt tydligen ;) Har inte uppdaterat er på ett bra tag nu!

Jag njuter av min ledighet och hänger med mina godingar, så jag är inte superaktiv på sociala medier heller :D Så SKÖNT att bara vara lite…

Jag överlevde, som ni märker! ;) Jag överlevde flygresan mentalt alltså. Det var ju mitt aber, men det gick! Jag kommer kanske inte att ha flygresor som min nya favoritsysselsättning – men jag klarade ut det (och tror/ hoppas att det kommer går bra ev framöver också). Vi hade det fantastiskt på Disneyland i Paris. Mina planer på att leva LCHF i ett fettskrämt land, i ett område som är helinspirerat av fast food á la USA gick rejäl om intet. So what då, det får jag ta igen här hemma nu. Fast jag har haft en tuff ”socker-detox” de senaste dagarna…men nu börjar det släppa.

image

Kontinental frukost (saknas dock rostbröd) på vårt hotel :D Nyttig och bra start på dagen *hahahahaha* Herregud! En sak är det fetkred på dock!! Kaffe Latten! Fantastikt god med RIKTIG, varm mjölk (som man kunde välja enbart om man ville) i kaffemaskinen – inget jäkla fusk med ”vitt” som förekommer så ofta!

Jag väntar på resultatet av tentan fortfarande och ja, det kommer väl bergis nästa fredag (deadline för rättningen) och även om jag inte är superaktiv i sommar på bloggen, så kommer jag i alla fall uppdatera er med resultatet när det kommer ;)

Jag har gått bredvid sista gången i går och varit på kurs i förflyttningskunskap idag – på måndag drar jobbet igång på allvar. Jobbar bara två dagar den veckan, men i alla fall. :) Jag stortrivs med barnen och hoppas den känslan håller i sig… :)

Aber igen då: min Ajfån 6 har tackat för sig. :( Den blev aldrig mer sig själv efter skärmbytet som Nordwaystore utförde (vid vilket det ett ÅR senare uppdagades att de glömt att skruva fast glaset (som satt på svaj länge) när jag gick dig och ”klagade” på att jag hade problem med att glaset lättade och att displayen missfärgade på två ställen. Nu igen – ett par månader efter att de hittat och skruvat dit skruvarna – så sprack glaset från ena ”missfärgningen” och helt ner till ena hörnet :( Får ju ut en ”utbytesenhet” (begagnad, rekondad) på klant-försäkringen förvisso, men den jag har nu är också en ”utbytesenhet” och jag tror inte de telefonerna riktigt ”pallar” trycket. (Har haft samma med både 4:an och 5:an innan) :( Köpte mig en helt ny istället! Där man har fabriksgarantin ett tag iaf, om något blir meck med den.

Nu ska jag hämta barn i regnet – vi får köra på film och spel i eftermiddag. Igår efter dagis var vi vid havsbadet och lekte, köpte glass och badade (barnen iaf). Kontraster liksom! :)

Ha en härlig dag och en toppenvecka!

image

PS. Har påbörjat säsong 5 av TWD och hatar mitt beroende av den jäkla serien ;) DS.

Annons

Sommarlov

Hepp!

Salstentan skriven och terminen är över! :D  Jag har precis tagit mig igenom första terminen på Sjuksköterskeprogrammet! Och på kuppen samlat på mig mina 30 första högskolepoäng! :)

Jag var lite stressad över salstentan för jag hade så svårt att hitta ett bra sätt att plugga på. Väl vid tentatillfället fick jag bekräftat att mitt tänk varit rätt, även om jag måste erkänna att en del områden fastnat bättre än andra. ;) Det kändes dock okej när jag skrev och jag är nöjd med det jag lämnade in, så jag tror det gick bra! Resultatet kommer vi få först om tre veckor!

Nu går jag på sommarlov i ett par veckor, varav en vecka kommer att spenderas i Paris – närmare bestämt på Disneyland :D I morgon påbörjar vi vårt äventy med en roadtrip upp till Stockholm och Arlanda. Vi flyger kl 7:15 på måndag morgon och eftersom vi reser med barn så kändes det inte aktuellt att nattköra till ett tidigt morgonflyg. Dessutom så landar vi tillräckligt tidigt i Paris för att hinna med en visit i parken även på ankomstdagen – vore ju synd om den gick till spillo pga trötthet ;)

Nu är det packning, soffmys och läggning som står på schemat härnäst!

Ha en härlig helg! PÖSS!

image

annons