Jessica, 40+, sjuksköterskestudent och tvåbarnsmorsa på den småländska östkusten. Tränar, käkar LCHF och försöker hänga med i livets berg-och-dal-bana. Mitt i livet, efter 15 år inom administrationen, varav 12 år som inhyrd konsult, har jag beslutat mig för att bli vuxen…eller förresten…ja, skaffa mig ett riktigt jobb i alla fall. För att göra slag i saken beslutade jag mig för att sluta jobba och sätta mig i skolbänken igen. Tre års högskolestudier väntar – jag ska bli SJUKSKÖTERSKA! Vägen dit får ni hänga med på om ni vill. Ni gör det dock på egen risk, bloggen blir min ventil i studierna, men jag älskar att diskutera och debattera alltsköns ämnen, jag har sjuk humor och framför allt är jag rabiat ordpolis! Allt jag gillar, hatar, vill dela med mig av och stör ihjäl mig på kommer upp på bloggen… Häng på!

Annons

Forskningens dag

Hepp!

Idag var det praktikfritt och vi var på universitetet hela dagen. Forskningens dag anordnades och jag och min skånska favorittjej var på plats för att se vad detta evenemang var. Jätteintressant och givande! Vi blev båda positivt överraskade. Det var olika adjunkter, lektorer, doktorande mfl som i ett varsitt kortare anförande presenterade sin pågående forskning och/eller studier. Kul!

I samma veva, hade jag vår krassliga 4-benting inne hos Läckebyveterinärerna för totalsanering av munnen och nässpolning. Nu håller vi tummarna för att vår gammelman snart blir pigg igen. :)

Ni som hängt med vet att jag nu gjort min sista vecka VFU i kommunen och blev godkänd, med fint omdöme :) Min handledare och jag hade avstämning över telefonen och hon har mina papper att skriva på under dagen på måndag så hämtar jag dem på kvällen. På måndag är det dags för ortopeden när Sjukhuspraktiken drar igång! Hujedamig! Hur ska det gå? 😉 Känns jätteläskigt och galet att jag ska springa runt i sjukhuskläder och ta hand om patienter – visserligen under handledning tack och lov, men ändå… Läskigt. 😉 Vad fort de här tre första veckorna har gått…

Förresten så har jag mitt sommarjobb klart till nästa sommar! 😀 Blev erbjuden sommarjobb på min praktikplats och efter lite övervägande så accepterade jag 😀 Jag ville ju gärna vara på sjukhuset, men detta blir toppen att börja med. Det är en uppsjö av omvårdadsprocesser, åkommor, situationer, palliativ vård och massor av annat som förekommer på det stället och jag tror jag har väldig nytta av den blandade floran i min framtida yrkesroll…Och så var det så trevligt att jobba där :)

Jag har dock kollat upp det faktum att man ska ha gått 4 terminer på SSK-programmet för att få göra undersköterskeuppgifter på sjukhuset och har fått veta att detta vaken är kravställt eller regelstyrt. Det är endast en rekommendation från universitetet till landstinget, men både lnu och socialstyrelsen poängterar att det är helt upp till arbetsgivaren att avgöra vem/vilken kompetens h*n vill anställa som usk i sin organisation. :) Har man på fötterna att argumentera för sin sak skulle det nog kunna kompromissas tror jag. :) Bra info att ha med sig i alla fall.

Nöjd med en flamsig, galet rolig (har skrattat så tårarna runnit), lärorik och glädjefylld dag! Hoppas ni får en underbar helg! Pöss.

image

PS. Lyckades få tag i två biljetter till Guns’n’Roses! Biljetterna sålde slut redan efter typ 15 min, så jag är så glad! 😀 DS.

Annons

Som det stökar till sig ibland

Tjingeling!

Hur har ni haft det så hör en vecka in i julmånaden? Själv har jag stojat och stimmat och blivit stimmad med, så kag har varit totalt knockad på kvällarna den senaste dagarna. Min praktik rullar på finfint och tack vare finfin planering har jag hunnit med en hel massa kul. I onsdags var det sanningens minut, då fick jag chans på ett venprov igen! Bestämde mig för att testa och tjoho! Lyckades och fick fram blod på första försöket! Kommer misslyckas så klart andra gången, men det kändes så toppen att det blev perfekt så här allra första gången. Jag har haft ganska fritt spelrum och förtroende i de olika förekommande SSK-uppgifterna jag ska behärska och fått fundera, klura och komma med mina egna tankar kring olika beslut, vårdmoment och fått igenom en del, fått komplettering från SSK i en del. Men jag har verkligen fått öva mig i att vara närvarande i situationen med full koncentration i stunden och i ”problemet”! Det har verkligen varit jättekul. 😀 Jag lär mig något nytt varje dag på boendet när jag jobbar med Undersköterskorna också och det känns lite trist att lämna all härlig personal och boende/brukare nu. I morgon har jag sista dagen på kommun-VFU, men kommer inte få mitt omdöme ifyllt då min handledare blivit sjuk och inte kommer i morgon. Kommer få vänta till nästa vecka med det. Jag känner mig tämligen söker på att jag är godkänd, men det vore ju kul att se vad hon tycker och hur hon resonerar kring mig och min tid hos dem. :)

IMG_1095

Full koncentration hela dagarna kombinerat med medvetet tänkande och reflektion – full rulle med familjen efter jobbet och hemtenta därefter/emellan tar på krafterna! 😉 Jag är så trött på kvällarna så jag ligger i säng före 21! :) I morgon har jag eftermiddagspass, så lite lugnare start på dagen med hemmaplugg. Fredag är det ”ledigt” sedan och då ska jag med hundstackarn till Läckebyveterinären igen där åhan ska sövas och fixa tänderna. Under tiden (han ska vara inlämnad från morgonen och fram till eftermiddagen) tar jag med min skånska favorittjej och åker på forskningens dag på Linnéuniversitetet i Kalmar. Spännande!

DESSUTOM ska jag ”hänga på låset” till biljettsläpp för Guns’n’Roses denna morgon! Vi ska dit och ska fan ha ståplats! 😉

IMG_1150

Nu har jag jobbat med hemtentan en stund och båda knattarna sover. Nu blir det te och lite TWD –  senaste avsnittet! 😀

Ha en toppenkväll! PÖSS

Annons

Å vi byter!

God Kväll!

1 december idag hörrni och äntligen går vi in i julmånaden! :) Älskar julen! I år blir det dock lite hektiskt tiden innan jul, faktiskt fram till dagen före  julafton då vi har VFU som ni vet och samtidigt en hemtenta som ska in senast den 23/12 och ett examinationsseminarium som ska genomföras och godkännas 20/12. Det rasar på!

Idag fick jag äntligen gå med sjuksköterskorna! Samma sekund som jag klev in på deras expedition blev jag erbjuden att ta venprov på en brukare, men passade på det just idag och valde att observera deras arbete istället. Jag har sett vaccinationer (både intramuskulära och subcutana), venprovtagning och varit med på olika ”hembesök” för diverse åkommor. Själv har jag tagit blodtryck på en brukare och i morgon ska jag ta kapillärprov på en annan. I helgen har jag möjlighet att göra benlindning och måndag såromläggning. Sedan är det bara några få vårdtekniska grejer kvar att bocka av och jag hinner med dessa nästa vecka. Vi behöver bara planera in lite och jag varvar att gå med SSK och USK resten av veckan. I helgen ska jag jobba och då ha ett samtal med en utvald brukare och försöka få en bild av denne som individ och så ska jag dokumentera på korrekt sätt en anamnes och status. Detta ska sedan bearbetas och då ska jag identifiera 2 omvårdnadsproblem hos brukaren samt ge förslag på åtgärder för dessa  (inklusive metod för uppföljning)  och evidensbaserad omvårdnad för att avhjälpa/förebygga… Det känns svårt och blir en rejäl utmaning 😉 men jag axlar den…! Håll tummarna!

IMG_1093

Har äntligen fått pinkod och avi för att plocka ut mitt studentkort till landstingsplaceringen och kan förhoppningsvis nu ta mig in både på KTC, i omklädningsrummet och i datorsystemet Cosmic :)

Jag irriterar mig på utebliven träning nu igen :( det är så segt att inte hinna träna som man vill!! Eftersom vi måste plugga all den lilla tid vi har över i VFUn, så finns liksom inte träningen på topplistan av prioriteringar…skönt sedan när tentan är inlämnad och klar och ledigt tid blir just LEDIG.  Får ta tag i det då igen… 😀

Vår storgos är genomförkyld och har inatt vaknat säkert 5-6 gånger och väck mig för allehanda saker/krämpor/hjälp/behov och däremellan har mini ropat 3-4 gånger, behöver jag upplysa er om att jag är trött!!!??? 😉 Blir sängen här och nu för mig!

IMG_1096

Natti godingar! PÖSS

Annons

Jäkla surt & lite kul News ;)

Hej Hopp!

Jaha, då kör tiden på som attan dåja! 😉 Men hörrni, ni som undrat – jag fick ihop tentan och kunde lämna in den i tid – yey för det! Lite mindre yey utan verkligen as-surt är att min VFU rullat på i en och en halv vecka och pga semestrar och sjukdom har jag inte fått vara med sjuksköterskan än :( Missförstå mig inte nu – jag har bästa handledaren någonsin i Ann min fantastiska Undersköterska jag går med 😀 men vi har ju vissa betygskreterier att fylla och en del moment kan bara göras med sjuksköterskan! Har fått hopp om att någon av dem är tillbaka på torsdag och har möte på deras expedition inbokat då. Håll tummarna för att det löser sig är ni snälla!
IMG_1069

Jag har kämpat med läsförberedelser idag hemma och ja – kämpa är ordet! Liten Ida ÄLSKAR när jag är hemma, då är det oavbruten keltid som gäller tycker hon. ”Mattes böcker är toppen att ligga på, då syns jag”! 😉 Underbara Kattkräk <3

Pluggar på som ni förstår och kör VFU för fulla muggar – och trivs ypperligt med de äldre och de som jobbar där! Redan andra dagen överöstes jag av lovord så jag rodnade nästan och har också blivit erbjuden sommarjobb hos dem! 😉 Kul ju!

Något annat kul då:

Hit drar vi med vårt pick och pack! (röda pricken)

IMG_1072

1/3 är officiellt inflyttningsdatum i nya lägenhet! Japp vi ska flytta! Vi lämnar vår härliga lägenhet belägen i hyreshus i Kristinebergs centrum och flyttar till havskanten i Mysingsö 4 km från Kristinebergs Centrum! Vi har skrivit på kontraktet idag och flyttar in i en 116 kvm stor 4 i ett parhus. Fortfarande hyresrätt med alla de fördelarna (vi gillar det konceptet – det passar oss ypperligt), men med riktig radhuskänsla med en granne inpå oss bara och egen trädgård, altan och annat lyx.

IMG_1075

Havet OCH skogen PÅ RIKTIGT inpå knuten och barnvänligt område utan att behöva byta skola/dagis etc för ungarna. Så härligt! :)

Så nu ska vi börja rensa!!! Har mängder med barnkläder och leksaker att kränga billigt – hojta om ni är på jakt efter något 😉

Nu ska jag söva den större av de små och sedan – tadaaa:

IMG_1076

Jajamensan! Har vågat!! Kör på med kvälls-adrenalinkickar igen och är snart ifatt alla normala människor – 2 avsnitt kvar för att hinna ifatt i säsong 7 och jag väntar på ett hjältedåd – så jag kan fortsätta kolla med normalpuls, åtminstone ibland, igen..?! 😉 Gud hjälpe mig vilken spänning!!

Ha en härlig kväll snyggingar! PÖSS!

Annons

Kollision

Hej svejs!

Måndag till fredag utan dagar emellan..? Eller erebaraja…? 😉 Igen rusar det på och jag har avslutat (igår egentligen) min första praktikvecka i kommunen. Jag har hur kul som helst! :) Det är väldigt utmanade att jobba med äldre och deras krämpor faktiskt, jag lär mig massor. :) Knölet är att komma ihåg att skriva ”dagbok” över det jag gör och sedan också reflektera kring allt och identifiera vad jag behöver kompetensutveckla – vecka för vecka… all ledig tid i veckan skulle ha spenderats med hemtentan men det har gått käpprätt åt helsike! :( Inte för att jag inte haft ambitionen eller motivationen, men idel saker – typ livet – har kommit i mellan och jag hade till sist bara fredagen (idag) kvar. Fast en heldag och lite extrajobb i helgen hade funkat absolut, men för första gången sedan jag började plugga kolliderar livet som småbarnsföräldrar med fungerande pluggrutin då vi i torsdags eftermiddag fick hem en febrig miniman från dagis – för sent för maken att ta VAB och eftersom vi inget visste när vi gick och hämtade hade J dessutom hunnit tacka ja till extrajobb i kväll pga personalbrist… sååå! Är inte klar med hemtentan på lååååånga vägar!! :( J fick jobba kortare natt och komma hem tidigare för att kunna avlösa mig i VABen vid 11 idag, så jag kunde köra ett par timmar (istället för heldag som tänkt) och komma igång.

IMG_1036

Alternativ till hemtentafredag – VAB-fredag och Playdoh…

Dock behöver jag ju massa mer tid, så jag får ta med mitt pick och pack och dra till bibblan eller Nova imorgon och skriva allt klart. Hoppas orka skriva lite i kväll också, men just nu sover ingen av ungarna och mini har dessutom fått ont i halsen så utsikterna är inte optimala…
IMG_1038

Lite lätt panikartad känsla…vill inte heller lämna in något hafs-jobb…

Men NU!! Nu snarkas det här i soffan! :) Håll tummarna för ett par timmars plugg nu!

Ha en toppenkväll! PÖSS

annons