Gick förbi Proteinexperten här i stan förut, köpte en ny shaker och lite nya pulver. Det ska bli spännande att testa den naturella varianten, tänker att man borde kunna använda den istället för vetemjöl i mat? Och i smoothies. Avskyr hur söta smaksatta proteinpulver förstör den fräscha smaker i fruktiga smoothies..
Det ska då börjas i tid 😉
Kommentera
Att göra eget äppelmos är det enklaste som finns. Dessutom smakar det friskare än det köpta, och så är det nyttigare 😉 Jag använder två ingredienser!
Röda, syrliga äpplen (gärna svenska)
Citronsaft (innehåller askorbinsyra som motverkar att moset blir brunt)
1. Skala äpplena, och kärna ur dem. Skär i små tärningar.
2. Koka äppelbitarna tills de är helt mjuka.
3. Kör äppelbitarna i en mixer eller matberedare till en slät puré.
4. Pressa över citronsaft och mixa lite till så att det blandas ordentligt.
Mitt bästa knep för att hålla mig borta ifrån socker och skräpmat är att planera mina måltider. 5 mål varje dag: frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Till frukost gör jag numera quinoa frukost-bars. Receptet hittade jag här, men jag har ändrat det lite grann eftersom att de blev aningen torra. Här är receptet i svenska mått:
Ger 6-8 bars:
1,1 dl vetemjöl
2,2 dl kokt quinoa
2,2 dl havregryn
1/2 msk kanel
1/2 msk bakpulver
1 msk chiafrön
2 msk jordnötssmör
4 msk honung
2 ägg (1 mer än i receptet)
1/2c msk vaniljpulver
1,1 dl russin eller torkade tranbär
1,1 dl hackade nötter
1 dl äppelmos (jag gör eget, sockerfritt. Recept här)
1. Sätt ugnen på 190-200 °C
2. Blanda äppelmos, vaniljpulver, ägg, jordnötssmör och honung. Blanda ordentligt.
3. Tillsätt quinoan.
4. Blanda i resterande ingredienser.
5. Smöra en form och tryck ut blandningen i formen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
6. Låt svalna och skär därefter ut 6-8 bitar. Barsen förvaras i kylen.
Jag har inte räknat på det exakta kaloriinnehållet men om man gör 8 bars så bör det ligga kring 250-300 kcal per bar.
Kommentera
Jag har bara kämpat i det tysta. Periodvis iallafall, det var vansinnigt svårt att hålla ordning på maten när vi var bortresta nu i sommar. Jag är alltid aktiv på Instagram om man vill följa mig där 🙂
Min vikt förändras inte märkbart längre. Ligger runt 62 kg hela tiden och eftersom att det är en helt normal vikt så fokuserar jag inte speciellt mycket på vågen nu. Men visst ser man lite skillnad? Väger lika mycket på båda bilderna:
Vägen till målet är lång.. Men vi kämpar på! Ser ni förresten att snittet ligger snett?
KommenteraJag har haft två riktiga skitveckor. Har goffat i mig så otroligt mycket skräp så nu jävlar i helvete får det vara nog! Tog kort på vågen i morse, och kommer ta ett nytt på söndag. Nu blir det hårdbantning tills jag är nere på 60 kg.
Idag har jag ätit 2 ägg, ett äpple och en liten skål med keso och blåbärspuré (ja – barnmat).
Rekommenderar ingen att plåga sin kropp såhär! Jag är bara så less överlag efter förkylningar, svårläkta snitt och karpaltunnelsyndrom. Jäkla skit alltså. Om kroppen ska bära sig illa åt så kan den väl åtminstone vara snygg…
Kommentera