Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Hemgjorda Toffifee

toffifee

 

Slängde ihop lite hemgjorda toffifee idag, och jag säger då det – de man köper kan slänga sig i väggen. De här kanske inte ser perfekta ut, de kanske inte ser köpta ut – men de var till och med godare än köpes! Det är så de smälter i truten på en… går ju att göra utan hasselnöten också – och även det vart väldigt gott… (jag som älskar nötter i alla former, föredrar dock med nötterna!)

Du behöver:
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 msk smör/margarin
Hasselnötter
200 gr nougat
100 gr blockchoklad (jag använder ljus)

Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull tills kolasmeten klarar kulprovet (häll en sked kolasmet i ett glas kallt vatten – kan du forma en kula av smeten så är kolan klar). Du behöver inte röra massor i kolan utan låt den stå och koka tills den är färdig. Tillsätt smör/margin och rör ut i kolan. Häll upp i knäckformar, fyll dom ungefär till hälften. Tryck ner en hasselnöt i varje kola.

Smält nougaten i vattenbad. Fördela detta över kolorna.
Smält blockchokladen och dutta en liten klick choklad över nougaten.

Låt stelna – och luta dig tillbaka för att njuta av den godaste toffifeen du ätit!

3 reaktioner på ”Hemgjorda Toffifee

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *