Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Härlig mazarintårta

10801560_4884383202743_2664906283198899196_n

 

Jag var sugen på något gott till mitt kvällste (har fått ge upp kaffet nu under graviditeten), och ja – efter lite hummande och klurande så vart det en mazarintårta. Med hallonglasyr. Behöver jag ens påpeka att ungarna blev nöjda? 😉

När den var klar och stod för kylning så var det ett evigt frågande ”mamma, kan vi äta nu?” ”är tårtan kall nu?” ”snälla mamma, jag är sååå suuuuugen” osv. Så den fick inte riktigt kylas färdigt, även fast jag snabbkylde den i frysen en stund, haha. Men god var den, så god att jag får göra den snart igen. Kanske redan på onsdag? 😉

Sugen på recept? Jomenvisst, här kommer det;

En enkel mördeg:
200 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
2 ägg

Glasyr:
2 dl frysta hallon
2 dl florsocker

Kör snabbt ihop ingredienserna till mördegen med elvisp eller maskin. Ställ sen i kylen upp till en halvtimme.
Använd en springform (löstagbar kant), klä botten med bakplåtspapper. Tryck ut den kalla mördegen i formen och låt degen sticka upp på sidorna.

Låt smöret till fyllningen bli rumsvarmt.
Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret. Tillsätt äggen och vispa tills det blir en kletig smet.

Fyll mördegsskalet med fyllningen, se till att kanterna är jämnhöga och fina.
Grädda kakan i 175-180grader ca 35-40 minuter, du ser när den fått lite färg. Låt svalna.

Värm upp de frysta hallonen i kastrull. De får gärna halvmosas i kastrullen.
Tryck dom genom en sil så att du får saften utan hallonkärnor. Blanda sen hallon”såsen” med florsockret till glasyren. Tillsätt hallonsås/florsocker allt eftersom så att du får en fin konsistens på glasyren. Bred över kakan.

Låt glasyren stelna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *