Gårdagens middag här hemma får bli dagens LCHF-tips! Wallenbergare utan ströbröd med blomkål och champinjoner. Så otroligt gott! Ströbröd innehåller otroligt mycket kolhydrater så det är inget jag föredrar att stoppa i truten numera – hela 72 g kolhydrater per 100g. Nu får man ju inte i sig 100g. Men låt oss säga 10 gram – det är 7g kolhydrater – dvs en tredjedel av dagsransonen för en strikt LCHF:are! Så här kommer mitt recept på LCHF-vänliga Wallenbergare:
800 g kalvfärg (0g kolhydrater!)
3 dl vispgrädde (3g kolhydrater per 100g/1dl)
3 äggulor (0,2g kohydrater per 100g (en äggula väger ca 14g)
Svartpeppar
Tillbehör:
Blomkål (2,1 g kolhydrate per 100g)
Färska champinjoner (2,9g kolhydrater per 100g)
Isbergssallad (2g kolhydrater per 100g)
Sås:
Stekskyn efter wallenbergarna
4 dl vispgrädde
Svartpeppar
Soja
Vispa ihop kalvfärs med äggulor, vispgrädde och svartpeppar. Forma biffar, jag fick ut 14 stycken till gårdagens middag, normalstora. Dessa steker du i olja, jag använder oftast olivolja.
Under tiden lät jag skivad blomkål ligga i olja i ugnen (200 grader) och skivade champinjoner stektes upp i en panna bredvid. Blomkålstipset fick jag av en bloggläsare i förrgår – och detta gick verkligen hem hos hela familjen – så tack för det! 🙂
När wallenbergarna stekts färdigt silade jag av skyn och kokade upp den med 4-5 dl vispgrädde. Låt det sjuda i ett par minuter, smaksätt med svartpeppar och färgsätt med soja.
Servera med blomkål, champinjoner och isbergsallad.
Min tallrik ”kostade” mig ca 5g kolhydrater. Helt okej för så god mat känner jag!
Ser gott ut minsann! 🙂 Låter gott med!