Mammabloggen där allt ryms, stort som smått! En mångbarnsmamma (sju barn i familjen) med starka åsikter och egen vilja. En stark önskan om många barn. Skriver om vardagen, barn, träning, hälsa, mina åsikter kring allt och delar med mig av recept! Öppen för roliga samarbeten! För kontakt: [email protected]

Pinocchiotårta

1982088_4188705611238_405678103_n

 

Idag visste jag inte om vi skulle få besök eller inte. Jag hade föreslagit det och jag visste att det kunde bli så… nånting gör att jag ofta går all-in då, och gör mer än vad som krävs. Idag vart det både drömmar (småkakor), äpplekaka med marängtäcke och en stor pinocchiotårta med hallon- och bananfyllning. Jaha… frampå kvällen stod det fortfarande orört… och maräng blir ju knappast gott dagen efter. Så jopp, ikväll fick ungarna ett stort leende på läpparna när de insåg att de faktiskt skulle få FIKA innan tandborstning och läggdags. Så fick det bli!

Ett recept på pinocchiotårtan är väl på sin plats kanske? För den blev riktigt, riktigt god! En liten bit kunde faktiskt även jag unna mig, för även om jag är gbp-opererad så unnar jag mig sånt där. Jag gjorde ett val, lever ett sundare liv – men jag lever inte helt utan godis, sötsaker och bakverk. Nej, varför skulle jag – egentligen? Jag är ju människa jag också 😉

PINOCCHIOTÅRTA
100 gram smör/margarin
1,5 dl socker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng: 
5 äggvitor
2,5 dl socker
Flagad mandel/mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
1 stor banan
2-3 dl hallon

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggulorna, en i taget. Ta en slev eller slickepott och rör ner mjölken i smeten. Rör sen ner mjöl och bakpulver försiktigt. Bred ut på bakplåtspappersklädd plåt.
Vispa vitorna till marängen tillsammans med 1,5 dl socker till ett hårt skum. Du ska kunna vända bunken uppochner utan att marängen rinner ut! Vispa sen ner resten av sockret.
Bred ut marängsmeten över sockerkakssmeten på plåten. Det behöver inte vara slätt – låt det gärna vara lite gropigt och toppigt lite varstans. Strö över mandelspån.
Grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kallna.

Vispa grädden till fyllningen. Smaksätt med vaniljsocker.
Skiva banan och tina hallonen om de är frusna.
Bred ut vaniljgrädden över den ena botten, lägg skivade bananer och hallon på grädden och lägg över den andra bottnen så att det blir som en tårta. Voila – klart att avnjutas till en kopp kaffe/te. Gott som tusan!

10153750_4188157517536_36762907_n
Bild från mitt eget instagramkonto; @drommenom11barn

En reaktion på ”Pinocchiotårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *