Jag heter Emma Philipsson och jag är en feministisk, kristen småbarnsmamma, poddare och doula som svär lite för mycket och tycker att det är skittråkigt att vara gravid. I mars 2015 startade jag Förlossningspodden för att jag tyckte att det saknades ett samtal om födande och om oss som blir föräldrar. I varje podd pratar jag med en inbjuden gäst om ett tema kring födande. Podden spelas in i min jobbstuga (utanför vårt hopplösa hus som aldrig blir färdigrenoverat) i Haninges skogar. I det hopplösa huset bor jag tillsammans med min fru, vår son och vår hund. Nu är jag gravid igen och väntar vårt andra barn i februari. Välkommen till min blogg!

Annons

BB-marschen

Tack alla som kom och vrålade idag på olika platser i landet. Tack alla som arrangerat, planerat, styrt upp och fått saker att hända.
Och tack alla som kom fram under och efter marschen i Stockholm och sa snälla och fina saker, både om podden och om mitt tal.

IMG_2823

Det visar sig att ilska i tal bör doseras med måttlighet.. Den som tycker Filip och Fredrik pratar fort har inte hört mig när jag är arg över svensk förlossningsvård…
Men delar av mitt budskap gick hem, utsikten däruppe var smashing och vilken ära att få dela scen med så många fina kloka människor!

(Jag tog EN bild och det var den på Mia och Joseph som jag lade ut innan marschen så alla bilder är tagna av min fina vän Astrid som dessutom peppade och sprang och köpte Cola för att rädda mitt blodsocker ❤️)

IMG_2821 IMG_2824

Fina Hannah, vän tillika barnmorskan som delade ”fullt”-lappen som blev viral.

IMG_2825

Annons

Matias. Och min (livs)röra.

– Min bebis vill/kan plötsligt bara somna om han får skrika två minuter (argt) och ligga själv. Känns jobbigt (pga galet stresspåslag när bebis skriker) och lite konstigt.
– Nu MÅSTE något ändras här hemma i jobbupplägg/fördelning/verklighet. Jag vägrar ge upp podden som liksom är mitt syre nu. Men hur hinna? Hur ORKA? Hur vara sin egen bäste vän och supporter?
– Hoppas ni älskar dagens avsnitt med Matias. Inte bara för att Matias är klok och rolig utan för att hans perspektiv är viktigt och ögonöppnande.

Och så en bild på Matias och Didrik. Att det ligger ”post” från en postlek, bilar och bärsele spritt runtom känns nästan extra fint. Det röriga livet i bakgrunden av det viktiga livet.

IMG_1362

Annons
Annons

Tre. Dagar. Kvar.

Jag fick frågan idag av en vän igår hur sommaren varit.
Den har varit alldeles underbar, härlig, bebisförstasommar-mysig (känslan av att skapa minnen på något sätt) och superjobbig.
Förvisso superjobbig som i praktiskt jobbig vilket alltid är att föredra framför själsligt/psykiskt jobbig.
Men mellan podden, barnen, alla (jävla) måltider, och renoveringen så har det varit logistiskt slitsamt.
Logistik är inte min främsta gren i livet, den saker är glasklar.

IMG_2164

Längs vår väg och precis utanför vårt hus efter ett skyfall. Det är så himmelens vackert här på sommaren

 

IMG_2182

Nästa vecka återgår allt till det normala med förskola och heltidsjobb för min fru.
Även om det är lite sorgligt och jag för evigt kommer längta tillbaka till det här årets Visby-semester så ska det bli jätteskönt. Alltså JÄTTESKÖNT!
Jag vill ha tysta förmiddagar med tråkiga tvätt-stunder och dammsugning när bebis sover. Och jag vill få längta till klockan ett de dagar stora barnet är på föris och vi hämtar honom.

Tre dagar kvar nu.
Tre…

Annons

Vården, hormonerna & renoveringen

Det händer så mycket spännande inom förlossningsvården, eller ska jag säga hos olika grupper som kämpar för förlossningsvården just nu. Jag får veta saker och det är mycket som ligger och pyser efter sommarens debatt.

I mitt liv pyser inget mer än hormoner.
Pms, plötsligt infall av att vi kanske haft fel och visst borde ha ett tredje barn (det är hormoner som talar, inte förnuft) och några tvättdagar utan inplanerade aktiviteter. Allt sånt som gör mig till en usel fru och morsa.

Den enda riktigt härliga nyheten här hemma är att vårt vardagsrum och matrum som bytt plats långsamt börjar bli färdiga.

IMG_2448

Den här vinkeln är husets vackraste. Än så länge. Fast nej, vackrare än så här kan det inte bli.

IMG_2452
Det är fortfarande en hel del kvar men vi anar någon sorts ljus i tunneln.

annons