VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hjälp

Hej ❣️

Skulle behöva era hjälp, jag har aldrig packat en BB-väska.. blir fösta gången för oss och därför undrar jag vad ska man ha med sig? Vad får man absolut inte glömma och vad kan man skippa att ha med? Både till mig och bebis.. det jag vet att jag vill ha är egna Kuddar, min gravidkudde, tofflor, mysig filt i cashmere till bebis, pyjamas, napp, mössa..

Ja ni får gärna komma med tips ??? I min gravid app så står det att det är dax att börja tänka på sånt här nu sååå jag lär ju börja med det även om jag inte alls känner mig redo ??

Processed with VSCO with a5 preset


Kommentarer


  1. Emma 19 januari, 2017 on 19:31 Svara

    Hej fina Ditte.
    Är en trogen följare av din blogg men är väldigt dålig på att kommentera.
    Älskar din blogg och att se all kärlek mellan er alla i familjen.
    Här kommer lite tips från mig som jag tyckte var väldigt bra att ha med sig..

    Mjukt toapapper (sjukhuset brukar inte ha så mjuka, så lambi var en självklarhet för mig) 🙂
    Doftfri kroppsolja/bodylotion. Så att bebis får lära känna din doft.
    En kort modell av morgonrock som är lätt att slänga på sig.
    Lite större trosor i bomull.
    Amningslinne (var guld värt att slippa bh i början, speciellt när brösten börjar spänna ordentligt och mjölken rinner till.

    Det var mina mest nödvändigaste tips. Sen tillkommer det ju en del annat som kläder till bebis men det tror jag du har styr på 🙂

    Lycka till med allt.

    Kram Emma

  2. Josefine 19 januari, 2017 on 19:35 Svara

    Ett bra lipbalm
    Tofsar eller så, om man åker in och håret är utsläppt så är det skönt att få sätta upp det både under förlossningen och dagarna efter.
    Dina absolut skönaste trosor som ska va så där stora och mjuka, inte skava och trycka.

  3. Terese 19 januari, 2017 on 19:39 Svara

    Hejsan!
    Jag tog med babynest, och det var ovärderligt. Du behöver inte alls mycket kläder till bebisen. Någon pyjamas och något att åka hem i.
    Jag önskar att jag hade tagit med mig bärsjal, det kommer åka med nästa gång.
    Sköna kläder till dig själv, både varma och svala.
    Någonting som du snabbt kan stoppa i dig, med bara en hand. Typ bars av olika slag. En bra flaska att ha vatten i, om du ammar kommer du bli grymt törstig, och då är det bra att kunna ha den nära dig.

    Något som jag avskydde på BB var att lakanet hela tiden gled undan, och när man satt och ammade så hade man helt plötsligt ryggen mot plastmadrassen, extremt obehagligt tyckte jag, så jag kommer att ha med mig ett dra-på-lakan. Låter kanske onödigt, men det var det värsta med hela vistelsen på sjukhuset enligt mig.

    Ha det gott och lycka till med allt.

    Mvh, Terese

  4. Josefine 19 januari, 2017 on 19:40 Svara

    Jag kan säga att jag packade allt möjligt i BB-väskan. Det var kakor, hörlurar.. ja jag gick all in, för det var det jag hade läst att man skulle göra – packa en full väska! Men det visade sig vara så onödigt. Det jag var väldigt nöjd över att jag hade med mig var: sköna bomullstrosor till efter förlossningen (någon storlek för stora, guld värt verkligen), trosskydd, mjukt toalettpapper (BB’s är verkligen inte bekvämt efter förlossning), frukt, myskläder, tandborste och tandkräm och sist men inte minst saker till bebis! 🙂 så det är mina tips! Hoppas det går bra när det är dags, kram och lycka till!

  5. Hanna 19 januari, 2017 on 19:43 Svara

    Två saker jag verkligen saknade som jag ska packa den här gången är en vattenflaska (var supertörstig och det fanns bara små muggar som min man fick fylla hela tiden) samt en fet ansiktskräm som även kan användas på läpparna. Jag blev supertorr i ansiktet efter lustgasen under förlossningen! Men annars bebisfiltar, mjukt toapapper, tofflor/inneskor, amningskudde + purelan till brösten.

  6. Caroline 19 januari, 2017 on 19:47 Svara

    Till bebis:
    Pyjamasar
    Strumpor
    Byxor
    Bodysar
    Mössa
    Ovarall
    Filt, snuttefilt, napp
    Ev blöjor och sånt. Jag fick det på BB men kan ju va olika i olika kommuner
    Nagelfil om bebis har långa naglar. Min hade det.

    Dig:
    Trosor
    Strumpor
    Sköna byxor
    Amnings linne
    Amnings inlägg
    Tröja
    Lypsyl
    Något att dricka, äta mm
    Kamera
    Mobilladdare

    Är allt jag kunde komma på. Så spännande att följa dig och din blogg. Lycka till ?

  7. Madde 19 januari, 2017 on 19:52 Svara

    Hej Ditte! Spännande att det närmar sig!
    Amningskudden och babynestet var guld värda för oss, tofflor, sköna mjukiskläder, amningslinne och amningsbh, pyjamaser till bebis, små kräkhandukar (ikeas är toppen) var andra saker som kan vara bra att ta med, och stora sköna trosor till dig.

    Lycka till!

  8. Martina.manoni 19 januari, 2017 on 19:58 Svara

    Hej fina du ❤

    Jag har packat den där väskan fyra gånger men vet inte om jag varit så bra på det för mannen har fått komplettera ?.
    Förutom alla grejer t bebis så:
    * ID-kort
    * Telefon, laddare, kamera
    * Tunika/klänning Amningsvänlig (det är inte världens skojigaste att ha tajta byxor med de där stora bindorna under ?)
    * Mjuk amningsbh utan bågar
    * Amningslinnen(tycker HMs 2-pack varit ?? Prisvärda)

    Till mannen:

    Läste i en väntabarn tidning under graviditeten att mannen skulle packa allt det han behövde dagen efter en fest.. ? Min man tyckte det stämde hyfsat bra. Tog en T-shirt o deo om d skulle krisa. Han kunde köra hem o duscha

    Önskar er lycka till! ❤

  9. Johanna 19 januari, 2017 on 20:16 Svara

    Till dig och mannen: dricka (massor av det ni gillr samt en bra vattenflaska till förlossningen för jäklar vad man dricker under förlossningen och efter), godsaker (vad man gillar, smågodis eller snacks), STORA myskläder som döljer jätteblöjan typ lång stickad kofta (GLÖM snyggkläder haha), underkläder behövs egentligen ej förutom amningsbh, trosor blir ju dessvärre de stora sjukhustrosorna?, padda eller dator med nedladdade serier, tofflor, necessär, bok/tidning.

    Till bebis: det viktigaste var allvarligt babynestet, det gjorde att vi kunde sova tillsammans allihopa och äta om bebis ville sova. Kläder till bebis. Alltså vi fick i mars men var nakna hud mot hud typ hela vistelsen. Vi stannade i fyra dagar så bebis hade filtar på sig. Filtar är således viktigt! Samt en snutte. Sen hade vi en sån där jumpsuit från polarn till bebis som han hade en gång förutom den gången vi skulle hem haha. Ytterkläder till hemresa samt babyskydd. Alltså allt detta är ju en smaksak men vi ville ligga och gosa tillsammans hela dagarna och därför var kläder inte nödvändiga. Napp hade vi inte och han tar fortfarande inte napp. På bb sa dom att dom inte rekommenderar napp direkt om en vill komma igång med amningen ordentligt.

  10. Therese 19 januari, 2017 on 20:36 Svara

    Unna dig en ny fräsch mysdress som du känner dig fin i o glöm ej deo! Det gjorde jag o det var inte kul ??! Kramar ?❤

  11. Carro 19 januari, 2017 on 20:39 Svara

    Spännande!!! ?

    Babyskyddet så ni kan åka hem med ert lilla underk.
    Läppbalsam, jag blev båda gångerna besparat.
    Drar det ut på tiden kan ju något sockrigt vara bra. Jag hann inte…
    Frös rätt mycket (säkert för att jag var trött) så en hoodie å vara sockor.
    Mobilladdare. (Herre Gud, man är ju stolt som tuppen och vill berätta för heeeela världen)
    Vattenflaska.
    Bindor!!!!!!!

    Super, super lycka till med sista rycket! Allt kommer gå galant ska du se!

    Kraam Carro från Uppsala

  12. Anna 19 januari, 2017 on 20:50 Svara

    Hej,
    Jag har gjort detta 5 ggr och vill bara skicka med tips på saker som varit så viktiga för mig att ha med i BB väskan.
    Bröstvårtskräm,amningsinlägg,stora trosor som går upp över magen,Xyloprokt salva. (svårt att göra nr 2 efter och då bedövar salvan lite), lepsyl, handkräm,hårsnoddar,inne tofflor och en snygg mys dress. Jag har nog aldrig känt mig så fin som efter första duschen iklädd en härlig dress och en underbar ny liten bebis i min famn.

  13. Emiloa 19 januari, 2017 on 20:52 Svara

    Jag skulle nog skippat napp till bebis, iallafall om du ska amma, då det kan förhindra att bebisen får rätt sugteknik.. Om bebisen är snuttsugen så är det ändå bara tuttarna som gäller ? Bebisen ska ju få igång mjölkproduktionen. Sen var multimam kompresser ovärderligt för ömma bröstvårtor! Och som alla säger sköna trosor! Resten kunde kvitta så länge man hade sin bebis ??

  14. Elin 19 januari, 2017 on 20:58 Svara

    Hej!
    Mitt bästa tips är att packa 2 väskor. En mindre/enklare med lite grejer om ni blir kvar någon natt. Och sedan en lite större med mer kläder, dator/platta mm som lätt kan hämtas hemma om ni måste vara kvar lite längre.
    Lycka till!

  15. Anna 19 januari, 2017 on 21:07 Svara

    Mitt bästa tips som jag själv fick första gången jag packade väskan var: Innetofflor så att du inte får upp smuts i sängen när man är nyförlöst. Sen så klart, sköna kläder till dig och bebisen, kameran, mobil laddare, tidningar, vissa brukar vilja ha med sig eget toalettpapper vet jag för det dom har på BB är så strävt ? Listan kan så klart göras lång ?

  16. Therese 19 januari, 2017 on 21:14 Svara

    Mitt bästa tips är att inte packa för mycket saker! När jag väntade mitt första barn var min BB-väska hysterisk! Hade läst helt galna listor om allt möjligt man skulle packa ner.. men det mesta finns ju faktiskt på sjukhuset 🙂
    Det enda jag packade med och använde när jag födde mina två yngsta var sköna mjukiskläder, amningsbh och amningsinlägg, nåt ombyte till bebis, nån gosig filt/snuttefilt, duschartiklar, hårborste, mobilladdare!

    Önskar er all lycka, tycker det är så mysigt att få följa er vardag på bloggen och instagram! Ni är en sån fin familj!

    Kramar

  17. Tina 19 januari, 2017 on 22:06 Svara

    Packa babywipes till dig själv istf toapapper. Guld! Önskar dig och din familj allt gott! Vilka kämpar ni är – vilka hjärtan ni har ??!!

  18. Linnéa L 20 januari, 2017 on 00:24 Svara

    Hej!
    Till mig själv tog jag med:
    Bekväma kläder
    Mjuk amnigsbh
    Hygienartiklar
    Sköna trosor
    Stooora bindor
    Snacks/frukt
    Vattenflaska
    Kamera och mobil
    Purelan och amningsnapp
    Skor/tofflor att ha inomhus
    Nånting att smörja läpparna med.
    Glöm för allt i världen inte en borste!

    Till bebis tog jag med:
    Flera set med kläder (första var en riktig skitunge ;))
    Ett par filtar som vi sovit med ett par nätter hemma för att dom skulle lukta mamma och pappa.
    Babynest
    En liten bomullsmössa
    Ytterkläder
    Babyskydd

    Mer behövdes inte tycktr jag. 🙂
    Lycka till med slutspurten!

  19. BakirochBäver 20 januari, 2017 on 07:02 Svara

    Eftersom det är tidig hemgång på akkis om allt går bra så behöver du inte så himla mycket med dig faktiskt. Men som alla skriver så ta med den dricka du bäst föredrar om vatten och saft inte ”duger”, maten som finns tillgänglig i patientköket är ju inte den bästa men funkar fint i krig 😉 Stadiga trosor och en mjuk klädsel (som du inte är allt för rädd om) tofflor, schampo, balsam och en doftfri tvål och deo.. kläder till bebis såklart. Laddare, telefon och id-kort. Babynest kan vara bra att ha med men vi låg hud mot hud mest så den kom inte till användning för vår del. Har aldrig haft användning för allt det som står på listorna i tidningarna…

  20. Marie 20 januari, 2017 on 10:58 Svara

    Maaaaaat! ???
    Nä men alltså massa gott att äta och dricka.
    Vi hade inte klarat förlossningen annars, vi hade nog halva väskan full med mat, frukt, godis, chips och drickor.
    Hur bra som helst då våran dotter bara sov och åt på BB, så jag och sambon hade massa tid att bara mysa, se på serier på paddan och äta. ☺️

  21. Kim 20 januari, 2017 on 11:14 Svara

    Mina bästa tips är att jag hade mitt egna schampo och duschcreme med mig. Så underbart efter förlossning att kunna få duscha och känna sig fräsch med sina egna produkter!
    Precis som andra skrivit så kan läppbalm vara bra om man vill andvända sig av lustgas.
    Något gott och äta om man ska sitta uppe och amma hela natten efter en förlossning.
    Lycka till när det är dax!

  22. Sanna 20 januari, 2017 on 12:19 Svara

    Ta med ombyte till dig själv, några plagg till bebis, schampo balsam och tvål till dig när du duschar, vi var kvar ett dygn ungefär så mer behövde jag i princip inte, kanske nåt att sysselsätta er med. Och om du vill ha nåt spec att äta el dricka, annars finns ju kök som man får ta vad man vill ha i, blöjor och bindor och nät trosor, handdukar och sånt fanns på BB

  23. Sandra 20 januari, 2017 on 13:17 Svara

    Sällar mig till resten, packa inte för mycket.
    Jag hade med mig en stor bag förra gången varav hälften blev oförbrukat. Dock blev jag igångsatt och låg inne ett par dagar efter. Men det bästa var:
    Dricksflaska för vatten
    Lypsyl
    Tofflor
    Sköna trosor
    Egna bindor
    Mjuka kläder både till mig och bebis

    Telefonen och laddaren.

  24. Amanda 20 januari, 2017 on 14:38 Svara

    Billiga innetofflor som jag slängde när vi åkte hem. Ville ej dra med mig ett helt sjukhusgolv …

  25. Linda 20 januari, 2017 on 23:14 Svara

    Godsaker och god dryck!
    Ha stooora bindor hemma ifall vattnet går.
    Anteckningsbok att skriva av sig i.
    Ett go tvål

  26. Alexandra 21 januari, 2017 on 14:02 Svara

    Mitt bästa tips är sportvattenflaska att kunna ha efter förlossningen när det är dags att kissa. För mig sved det något otroligt men det hjälpte med kallt vatten i flaskan och pricka strålen mot Underlivet.

    Salva till bröstvårtorna om du ska amma, likaså amningsinlägg.

    Att ha sin egna duschkräm, schampoo och balsam samt hudkrämer är guldvärd. (Parfymfritt)

    Sköna slappa kläder till både dig och David.

    Till bebis hade vi 2 ombyten kläder, mössor, strumpor, pyjamaser och varma kläder att åka hem i. Vi hade napp med oss och introducerade den 3 :de dagen och det har inte stört amningen men man vet ju inte, jag visste att jag inte ville att mina bröst skulle vara napp så försökte få honom att ta napp från början.

    Slungas tillbaka till juni när våran skatt kom. ❤ så underbar tid ni har framför er.

  27. Sofie 21 januari, 2017 on 14:54 Svara

    Hej! Något som jag glömde ta med mig i bb väskan under min första förlossning var en hårborste!! Eftersom att förlossningen drog ut på tiden efter ett svettigt dygn med värkar blev det ett akutsnitt, vilket bidrog till att vi stannade på sjukhuset i fem dagar. Mitt hår var som svinto efter allt jobb, haha, så en hårborste är ett måste! Bekväma kläder och underkläder tyckte jag om, och en annan grej jag tyckte var skönt att ha med mig var mitt eget shampoo och balsam samt topz och tandborste. Lycka till med packningen!! De sista veckorna går både himla fort men ändå så himla långsamt! Njut av tiden! ?

  28. Karin 21 januari, 2017 on 20:18 Svara

    Jag åkte hem 12 h efter att bebisen föddes. Fick ligga kvar på förlossningen och kom aldrig till BB. Misstänker fullbelagt +att allt gått väldigt bra. Så ett ombyte till mig, rejäla bindor för avslaget och ett ombyte, varm overall och babyskydd till bebis var det jag använde mig av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

@dittesvanfeldt