Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 5 år och vår son är 2 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

I fredags…

Sen vår son Anton kom så har min man Henrik varit hemma med mig. Först hade han de tio pappa dagarna och efter de har han gått på föräldrarpenning, så vi lever just nu på hans lön och så blir det hela sommaren.

I fredags ville Henrik gärna träffa sin kompis i stan och jag sa att det är helt okej. Vi båda behöver någon dag ”ledig”. Men sen när han gick ut så blev det fullt upp här hemma! Värre än vanligt. Anton ville plötsligt inte sitta i sin babysitter längre så då fick man trösta honom medans Alyssa bar ut pennor och papper + andra leksaker till vardagsrumsbordet där jag satt med Anton. Självklart ville hon rita på bordet och inte på pappret. Sa då sa jag till henne att sluta. Anton blev då hungrig så då var det bara att amma honom och när jag väl gjorde det så började Alyssa springa fram och tillbaka och sjunga högt. När Anton hade ätit klart och somnat så väcker Alyssa honom och så säger man till henne att sluta igen och så höll det på så hela kvällen. Ena grejen efter det andra. Leksaker överallt. Båda barnen ville mig något hela tiden… När jag väl till slut fick Anton att sova djupt så kunde man koncentrera sig på Alyssa. Klä på henne pyjamas, borsta tänderna och sen lägga sig. När man väl är i sängen så är man totalt slut!

Jag är nu väldig glad och tacksam över att inte vara själv hela tiden. Blir nervös/rädd bara att tänka på hur jag ska klara av detta själv sen när Henke börjar jobba igen? Och Alyssa får bara vara 15 Tim/Vecka på förskolan. Hon är väldigt trotsig just nu, inte lätt med hennes humör ibland. 

Jag förstår nu de föräldrar som har ”stökigt” hemma med massa leksaker. Har stor respekt för de som klarar av att ta hand om 2-3 småbarn samtidigt. Ni förtjänar en medalj som kan bolla med 10 saker samtidigt. Och jag som kände mig så flexibel på jobbet, att kunna göra minst 5 saker samtidigt. Men med barn så är det en helt annan sak…