Jag heter Desirée. Kallas för Dez på nätet. Gift med min man Henrik och vi har 2 småbarn. Vår dotter är 3 år och vår son är 1 år. Mycket av bloggen kommer handla om att försöka balansera vardagen med 2 barn istället för 1… Hur ska detta gå? Det blir nya utmaningar och nya rutiner.

Annons

Arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset del.2

Idag hade jag tänkt att ta med mig min dotter på denna riksmarschen men hon ville stanna hemma hos mina föräldrar så jag gick dit själv med min skylt. Jag dök upp på mötesplatsen ca kl 12.20 och då var det runt 60 personer som bara hade kommit. Enligt Facebook så skulle ca 400 personer dyka upp.

 

På mötesplatsen Plikta i slottskogen.

På mötesplatsen Plikta i slottskogen.

DSC_4179

Min skylt som jag gjorde igår kväll.

Min skylt som jag gjorde igår kväll.

När jag väl stod där, rätt nära arrangörerna så fanns också en gubbe från radio P4. Han såg min skylt och pratade lite med mig. Han var jätte trevlig och sa sedan att han ville intervjua mig. Ahhh..! Jag fick panik inombords! Jag har aldrig pratat i radio eller tv förut!? Jag hade så mycket att säga men visste ändå inte riktigt hur jag skulle berätta allt. Min intervju med honom varade i ca 1 minut. Den blev väl helt okej, hoppas jag. Hahaha! 😉

Länk till min intervju och en bild på mig och min skylt på bild 2. Länk: Radio P4

En artikel i GP finns också. Länk: GP  Med lite mera bilder. Här nedan kommer lite bilder som jag tog själv.

Riksmarschen! Jag stod nästan längst fram på tåget. Och som ni ser på backen till höger så kom det mycket folk.

DSC_4185

På väg mot järntorget

På Järntorget

På Järntorget

DSC_4187

DSC_4189

DSC_4190

DSC_4192

Födelsevrålet, barnmorskeförbundet och Tillsammans för Göteborg var de organisationer som lyckades ordna denna viktiga protesten. Stort TACK till er att vi folket fick vara med och visa vårt stöd till er.

 

Annons

Arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset!

Imorgon den 20 augusti är en viktig dag för mig eftersom jag brinner för detta ämnet…

Då ska jag gå med i Födelsevrålets Riksmarsch, Göteborg. Samling 12:00 i Slottskogen vid lekplatsen Plikta. Avmarsch ca 13:00 mot Järntorget. Tal mm. Slut 16:00 Hemsida: Arg jävla riksmarsch mot BB-kaoset

Har suttit hela kvällen och gjort mitt plankat. Är helt slut nu. Den är inte den snyggaste men förhoppningsvis så kommer budskapet fram till politikerna och de ansvariga inom sjukvården. Vi måste få en förändring!!! Vill inte att ofödda barn dör och att kvinnors underliv/kejsarsnitt skadas!!! Är så himla arg på detta!!!

Vi kan inte längre vara tysta, låt oss på bb få krysta.

Vi kan inte längre vara tysta, låt oss på bb få krysta.

Lägger upp andra bilder imorgon och berättar lite mer om vad som hände…

Annons

Klippt Anthonys hår

Godkväll! ☺

Idag har jag äntligen klippt Anthonys hår. Mina föräldrar tjatade på mig innan vi åkte upp till Kramfors att gå till en frisör. Men idag klippte jag honom själv. Han var så lång hårig där bak i nacken. Han hade även lång lugg. Så jag satte honom i vår ikeas matstol och tog fram min mobil och startade Youtube. Så då gick det alldeles utmärkt att klippa honom. Han satt lugnt framför mobilen :-)

Klippt Anthonys hår idag.

Klippt Anthonys hår idag.

Både jag och min man henke är nöjda med resultatet. Jag klippte 2 centimeter. Det är mycket tycker jag. 😉 Tror Anthony tycker det är skönt att hans lugg inte är ivägen för ögonen längre, hihi…

Annons

1 månad + 1 dag

Idag har vi varit i Kramfors i exakt 1 månad och 1 dag. Tiden har gått fort måste jag erkänna när man nu har 2 barn att ta hand om. Men jag minns första veckan när vi kom, då gjorde vi inget speciellt alls. Var bara hemma i vårt hus och tog det lugnt…

Vi har nu ändå hunnit med mycket när det gäller huset. Klippt gräsmattan, målat, möblerat om, fixat bilen m.m. Dessutom har vi haft gäster här. Vår kompis Tommy som dessutom är gudfar till vår dotter har sovit här en helg. Henkes föräldrar + hans morbror har sovit här i 4 nätter. De var här under midsommar helgen. Nu har vi varit ensamma i huset i 2 veckor. Nästa vecka kommer henkes föräldrar igen. Ska bo hos oss i 1 vecka + att hans lillebror med sin 1 åriga son, de sover 2 nätter. Samma vecka kommer vår kompis Mikael på besök med sin husbil. Han kommer sova på campingen som ligger bara 5 minuter ifrån där vi bor. Så då blir det fullt upp med att visa honom häromkring.

Kramfors 2017

Kramfors 2017

Vi har dessutom haft tur med vädret. 🌞 Vi har haft många soliga dagar med värme så barnen har badat i Flogsta (Camping ställe med anslutning till eget utomhus bad) 2 gånger och 3 gånger hemma utanför huset i deras lilla pool. De har haft riktigt roligt.

So far so good… ☺

Annons

Sjuk


Igår fick Anthony feber och mådde inte alls bra. Han har dessutom sovit extra mycket så han var ganska trött och grinig. Jag får verkligen ont i hjärtat att se han må dåligt 😢 Han hade 37 graders feber på morgonen när han vaknade. Jag hade verkligen en tuff dag med honom igår.

Anthony med feber

Anthony med feber

Men idag efter kl 15 mådde han bättre. 🙂 Tyvärr drog han på sig en lätt förkylning istället. Och Alyssa hade lite feber på morgonen och jag fick ont i halsen… Inte bra! Jag har druckit mycket te hela dagen och Alyssa mår mycket bättre nu så förhoppningsvis är hon frisk imorgon.

Dessutom kom svärföräldrarna och henkes morbror till huset kl 19 idag. De ska sova här tills på söndag. Så det blir vi som ska fira midsommar tillsammans i år. Nu hoppas jag att ingen mer blir sjuk så att vi ändå kan ha en trevlig midsommar och helg.

annons