Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

Idag uppmärksammar vi Internationella kvinnodagen

Idag uppmärksammar vi Internationella kvinnodagen! Inte genom att säga ”Grattis” till varandra utan vi uppmärksammar den för att det är vår plikt att göra det.

Internationella kvinnodagen handlar INTE om att gratulera en kvinna för att hon är kvinna eller om att uppmärksamma kvinnan för hur hon ser ut, vad hon gör eller hur hon är- DET kan vi uppmärksamma alla andra dagar året om UTOM just denna dag. Det ultimata vore att denna dag inte behövs såklart för det skulle innebära att världen skulle vara jämställd och att kvinnor skulle få leva med samma förutsättningar som männen världen över. Tyvärr är vi inte där ännu.

Varje dag utsätts kvinnor världen över för våld, hot och kränkningar. Varje dag dör kvinnor pga bristande mödravård. Varje år mördas alldeles för många kvinnor av sina äkta män eller av andra män i sin närhet. Denna dag uppmärksammar vi detta. Denna dag tänker vi också på alla dem som kämpat för kvinnofrågor långt före vår tid. De som gjort att vi är där vi är idag. Men än har vi en lång väg att vandra.

Internationella kvinnodagen den 8 mars firas officiellt sedan 1977, på initiativ av FN. Dagens ursprung är den tidiga arbetarrörelsen och kvinnorörelsen. Dagen firades av vänsterkvinnor 1911 och har fram till 1970-talets slut förknippats med den kvinnliga vänsterrörelsen. Nuförtiden är dagen inte kopplad till någon uttalad politisk ideologi, utan betraktas som en allmän dag för kvinnofrågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *