Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

Regnbågstårtan- världens godaste

Det är ett par månader sedan tjejen blev 3 år men nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av den fantastiskt goda tårta jag gjorde. Kan vara det godaste jag ätit!

PicMonkey Collage

Jag gjorde en enkel sockerkaka av bassmet , fyra stycken närmare bestämt! Dessa droppade jag olika karamellfärger i och se så fint det blev! Jag gjorde dessa bottnar ett par dagar innan kalaset och frös in varje botten för sig med plastfolie runt. Innehållet som jag varvade tårtan med  hittade jag hos Bli min gäst och är följande (jag gjorde tårtan laktosfri);

Citronmousse:
4 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi
4 msk pressad citronsaft

Koka upp Gelésocker Multi och 1 dl grädde. Tillsätt citronsaften. Låt svalna. Vispa resterande grädde till skum och vänd ner i den avsvalnade blandningen.
Receptet hittade jag hos Carina.

Vit chokladfluff:
3 dl grädde
180 g vit choklad.Värm grädden, den får inte koka. Lägg i vit choklad och rör om tills den smält.
Låt svalna i kylen över natten och vispa sedan upp den till önskad konsistens.

Limefrosting:
60g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
skalet av en lime eller 1-2 msk pressad lime.

Vispa ihop alla ingredienser.

Fluffy frosting

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.

Ta sedan av kastrullen från plattan.

Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten.

Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla 🙂

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!

Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

DSC_0159

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *