Stolt mamma till två små tjejer. Sambo med de vackraste ögonen i världen. Stort Winnerbäck fan. Tycker att livskvalite är att sitta i gräset och njuta av livet en ljummen dag. Fyndar gärna och ofta vilket jag delar med mig av till er. Det svarta huset för att vårat renoveringsobjekt sakta men säkert förvandlas till just Det svarta huset. Det är där bakom det vita planket vi bor, lever och drömmer. Kontakt: johanna_bloggar(snabela)hotmail.com.

Chokladbollar i ugn

Jag blev tipsad att göra chokladbollar i ugn inför minis dop och så blev det!  Tar lite tid men är ändå ganska enkelt, jag gjorde dessa på kvällen så de stod och drog sig i ugnen under natten.

DSC04716

Du behöver;

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
4 dl vetemjöl
pärlsocker

Blanda ihop allt till en deg och rulla sedan bollar som du doppar i pärlsocker eller något annat som du tycker passar. Vi hade så gott som slut på pärlsocker hemma så jag använde jordgubbsströssel tillsammans med pärlsockret.
Lägg bollarna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen på 50 grader i två timmar, låt sedan plåten stå kvar i ugnen i ca 12 timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *