Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Things went from bad to worse.

Trots att jag spenderade hela gårdagen strandsatt på Kastrup hade jag fortfarande en gnutta hopp om att allt skulle ordna sig i slutändan, tvi fick jag.

IMG_0984

När de ändrade avgångstiden för det flyg jag hade bokats om till för tredje gången insåg jag att det inte fanns någon som helt möjlighet att jag skulle hinna med det sista flyget från London till min slutdestination och sökte tröst i ett glas vin.

IMG_0988

När jag stod och väntade på att gå ombord planet vid 18.20 ändrade de tiden en fjärde gång, ny avgångstid 21.50 för att tio minuter senare släppa ombord oss alla för avgång fortast möjligt. När kaptenen ropar ut i högtalen att vi nu förmodligen skulle sitta ombord på planet och vänta på att lyfta i två timmar blev det total upprorstillstånd på flyget. Vi blev dock bara sittandes i 40 minuter.

Istället för att landa i London 13.45 landad jag vid 20.20 lokal tid, hela gårdagen var för min del fullständig  kaotisk och min inre stress var galet hög.

Det var självklart inte bara jag som blev strandsatt i London, det var många flyg som varken kunde lyfta eller landa pågrund av dimma. Alla hotell i närheten var helt fullbokade.

Som tur väl var så har jag en stor släkt, min syssling Gareth bor tjugo minuter ifrån flygplatsen och klockan 21.00 stod jag utanför hans ytterdörr i desperat behov av en sovplats. Värt att nämna är att jag aldrig träffat Gareth och trots detta öppnade han upp sitt hem för mig helt utan förvarning. Jag fick flytta in i deras gästrum och tillbringa dagen i hans hem fram tills jag ska bege mig flygplatsen vid 14.00 och återigen försöka ta mig vidare.

IMG_0995

Han är räddare i nöden och jag är ytterst tacksam.

Idag unnade jag mig en riktigt lång sovmorgon och begav mig sedan på upptäcktsfärd. Lite sol och frisk luft gjorde susen och jag känner mig återigen redo att ta mig an världen.

IMG_1002

Snart ska jag återigen bege mig till flygplatsen,  jag hoppas innerligt att mitt flyg idag varken blir inställt eller försenat.

På återseende / Claudia

Annons

Stressad till max.

Idag lider jag av stress på extremt hög nivå, jag befinner mig nämligen på resande fot, eller njae det har hittills varit ganska stillastående. Vid ankomst till Kastrup upptäcker jag att mitt flyg blivit inställt på grund av dåligt väder. Jag bokas om till ett flyg som går drygt fem timmar senare än min ordinarie avgångstid. Detta innebär att jag även missar mitt anslutande flyg …

IMG_0972

Jag lyckas tillslut få hjälp och bokas om ännu en gång men jag måste ta mig ifrån London Gatwick till London Heathrow för att ta ett anslutande flyg och detta måste gå i rasande fart för att jag inte ska missa tiden för incheckning.

IMG_0979

Jag är som du förstår stressad till max men försöker bibehålla hoppet om att nå fram till min slutdestination idag.

I really need the luck of the Irish with me today.

Wish me luck

På återseende / Claudia

Annons

Utmanande föräldraskap.

Idag har jag haft en mycket givande dag hemma hos Jessica som kommer att dela med sig av en del av hennes erfarenheter som förälder här på bloggen framöver. Jessica har två barn och har stött på en hel del utmaningar i sin föräldraroll.

Hennes första barn föddes redan i graviditetsvecka 27, hennes andra barn fick vid 3 års ålder en cancerdiagnos. Barnen är idag 15 och 19 år gamla, 19 åringen kom för 4 år sedan ut som transsexuell.

Båda barnen har neuropsykiatriska diagnoser.

Jessica besitter en enorm styrka och använder dig idag av sina många utmanande erfarenheter för att stötta andra föräldrar.

Att sitta och prata med Jessica om hur det är att vara förälder till ett prematurbarn, ett cancersjukt barn, ett barn som är transsexuell, barn med neuropsykiatriska diagnoser är minst sagt mycket lärorikt och givande.

Jag lovar att dela med mig av hennes berättelser till er snart.

På återseende / Claudia

Annons

Outhärdlig sorg

Ikväll är det tio veckor sedan jag höll din kalla hand i min och tog farväl. Hela den kvällen var som en scen tagen ur en film. Din mamma ligger vid din sängkant och skriker efter dig, det skrik kommer jag aldrig att glömma.

Din pappa kan inte ta in vad som händer och Anna står i köket med huvudet över en påse ifall hon skulle kräkas. Hela Anna skakar som ett asplöv och Jonas står och försöker hålla henne upprätt. Amira försöker ta kontroll över en okontrollerbar situation och bibehålla ett yttre lugn. Ambulansmännen och Polisen kan inget mer göra och försöker låta alla ta in att du ligger i sängen död.

Jag minns ilskan och smärtan jag kände, hjälplösheten som jag stod inför. Det fanns inget jag kunde göra för att få tillbaka dig. Jag har gått igenom alla våra sms och tänkt tillbaka på alla våra samtal, självklart har jag tänkt på om jag kunnat göra något annorlunda eller om jag hade kunnat göra något mer som skulle kunna förändrat utgången.

Förlusten av dig förändrade mig och hur jag ser på min omvärld. När sorgen och saknaden efter dig har varit nästintill outhärdlig har jag tänkt på ditt  underbara leende och unika skratt men framförallt hur mycket du kämpade, det har jag hjälpt mig finna kraften att ta mig tillbaka till vardagen och kämpa för att ingen annan ska behöva bli behandlad så som du blev av  de tjänstemän som tog mycket anmärkningsvärda beslut gällande din behandling och framtid, det trygghetsnät som finns i vårt samhälle svek dig.

På bilden nedan satt vi i en mycket besvärlig situation, du mådde inte bra men lyckades som vanligt ändå fylla rummet med skratt.

IMG_8970

IMG_8972 IMG_9031 IMG_8998 IMG_9260

Jag önskar att jag hade kunnat ringa dig ikväll och be dig om råd, det gör så fruktansvärt ont att jag aldrig mer kommer få höra din röst.

Du fattas mig Sara.

Bildresultat för she is gone

På återseende / Claudia

Annons

Mintchokladtårta

Godmorgon fina du.

Nu är längtan efter helgen stor, varför inte sätta guldkant på fredagen med en mintchokladtårta. Denna passar utmärkt att göra en dag i förväg då den blir både saftigare och godare om den får stå till sig.IMG_0822

Detta behöver du:

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.

Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.

Bred glasyren jämnt över kakan.
Servera den med skivade apelsiner eller hallon.

På återseende / Claudia