Jag är en färgsprakande, glad, högljudd envis kvinna som alltid har något galet upptåg på gång. Jag lever med min man som arbetar som egenföretagare och tillsammans har vi två härliga barn som är sju och nio år. Jag lever även med ulcerös kolit som är en del av vår familjs vardag. Min viktigaste uppgift i livet är att vara en bra förälder till våra barn. Jag har en stor passion för skönhet, mode och politik. Här välkomnar jag er att följa mitt liv som shoppinggalen, översocial, kärleksfull vän, fru och mamma. For translation please scroll down to the end of the page and select the language of your choice.

Annons

Vad i hela friden är det som händer?

Månggifte i Sverige år 2017 och det faktum att Nacka kommun köpt lägenheter åt en syrisk man och hans tre fruar har lett till en välbehövlig diskussion om huruvida svenska myndigheter ska acceptera polygami och även var gränsen går för god integration och stöd.

Jag frågar mig vad i hela friden det är som händer?

Tre lägenheter i Saltsjöbaden åt en syrisk man, hans fruar samt deras sexton(!) barn för närmare 14 miljoner kronor får mig och många med mig att ifrågasätta hur mottagandet av flyktingar fungerar.

Är detta agerande ansvarsfullt gentemot de flyktingar som Sverige tar emot? Är detta försvarbart gentemot Sveriges samlade befolkning?

Är detta god integration? HELL NO.

De flesta som arbetat och byggt upp detta land skulle inte ha ekonomisk möjlighet att skaffa sexton barn för att inte tala om bostad åt familjen för närmare 14 miljoner kronor.

Stöttning av samhället via snabb etablering, en kort väg in i samhället och arbete är lösningen, inte bostadsköp för närmare 14 miljoner kronor.

En känsla av att kunna bidra till samhället efter sin förmåga, meningsfullhet i sin vardag och en tillhörighet är vad som behövs.

 Jag vill se bidragstak och fler människor i arbete, det är genom jobb vi kan finansiera välfärd och trygghet för alla, därför måste det alltid löna sig att arbeta.

Den hjälp som ovan nämnda familj mottagit tror jag minskar motivationen att bli självförsörjande, ökar utanförskapet och ökar främligsfientligehten i samhället. Klyftan mellan ett vi och dom har varit kännbar en längre tid och den klyftan är idag inte bara socialt accepterad den ökar även lavinartat.

Jag tror sanningen är att man är väldigt rädd för att lägga fokus på något annat än rättigheter och ett varmt välkomnande i detta land.

Vad hände med god integration med rättigheter såväl som skyldigheter, eget ansvarstagande samt långsiktiga hållbara, försvarbara lösningar?

Vart finns fokus på hjälp till självhjälp?

Ska vi sedan acceptera månggifte? Om du fråga mig så är svaret solklart, Hell No!

Trots att månggifte är förbjudet i Sverige så finns 292 registrerade fall av bigami eller polygami i landet. Det beror på att svensk lag tillåter månggifte om äktenskapet ingåtts i ett land där det är lagligt och de inblandade sedan flyttar hit.

Saudiarabien, Jemen, Egypten, Förenade arabemiraten, Somalia och Sudan är exempel på länder där det är lagligt för en man att ta flera fruar. (Tror ni att en kvinna får ta flera män i dessa länder?)

Jag anser att månggifte strider mot svensk rättsuppfattning och att myndigheterna inte bör erkänna polygama äktenskap.

Månggifte strider helt enkelt mot lagens krav på jämställdhet mellan könen.

Situationen i Sverige idag är inget annat än ett recept på bidragsberoende, utanförskap och främlingsfientlighet.

Vi måste alla ta sedan dit vi kommer och att anse att människor som kommer till Sverige måste ta till sig språket, den svenska kulturen, de svenska traditionerna och de svenska värderingarna är inte rasistiskt, främlingsfientligt eller inhumant.

Det är rimligt!

IMG_7658

På återseende / Claudia

Annons

Sorry, I fucked shit up.

Ikväll har jag väldigt ont i magen och för en gångs skull så är det inte min ulcerösa kolit som är boven i dramat, det är mycket allvarligare än så.

Det är mitt dåliga samvete som är orsaken till den stora, tunga knuten som jag bär omkring på.

Jag har svikit en kär väns förtroende idag och mår helt enkelt som jag förtjänar.

Bildresultat för I`m sorry

Jag är även ikväll väldigt ödmjuk inför de starka,förstående vänskaperna som omger mig. Min vän vars förtroende jag svikit har idag inte visat något annat än förståelse och kärlek när jag talat om hur felaktigt jag agerat.

Jag försöker lära barnen att erkänna när man gjort något fel, att ta ansvar för sina handlingar och be helhjärtat om ursäkt.

Idag var det min tur att ta ansvar för mina handlingar, be helhjärtat om ursäkt och bli en erfarenhet rikare, det låter ganska lätt men det var riktigt utmanande kryddat med en hel del skam.

Att leva som man lär är en rejäl utmaning vissa dagar.

Det stod mellan att ljuga för min vän eller erkänna mitt misstag, jag visste direkt att det var dags att stå till svars för mina handlingar.

Jag är som tur väl är inte en vän fattigare ikväll, min vän lyssnade och förstod omständigheterna.

Samtalet slutade med att min vän försöker trösta och stärka mig när när det jag egentligen förtjänade var en utskällning efter noter.

Bildresultat för friendship

IMG_7705

På återseende / Claudia

Annons

Don’t let anything hold you back!

Godkväll.

Mörker, kyla och en aning nedstämdhet börjar ge sig till känna så här års. Idag var jag uppriktigt ledsen när jag ännu en gång vaknade helt utan energi eller någon som helst inspiration till att ta mig för någonting.

Jag är ikväll väldigt tacksam över att en av mina fantastiska vänner med en aning bestämdhet släpade med mig runt Växjösjön för att se till att jag inte växte fast i soffan framför Netflix. Jag har försökt vila bort denna hemska förkylning utan att det gjort varken till eller från, jag hade med andra ord inte så mycket att förlora idag.

Både kropp och knopp vaknade till rejält av vår raska promenad i Växjös vackra omgivningar, Hallelujah Moment!IMG_7779

Make a conscious effort to surround yourself with positive, nourishing, uplifting people who believe in you and encourage you to go after your dreams.

När vi kom hem kände jag mig, pigg, stark, glad men framförallt väldigt ödmjuk inför de underbara människorna som omger mig.IMG_7787

Bildresultat för friendship quotes

En uppfriskande långpromenad fylld med skratt var precis vad jag behövde.

Här är några tips för hur du kan lysa upp tillvaron när hösten börjat ge sig till känna:

Promenera, tänd ljus, ta ett långt bad, ta dig tid att skratta tillsammans med vänner, sätt lite färg på vardagen(LIFE IS YOUR CATWALK), stärk dig själv genom att fokusera på positiva saker.

Don’t let anything hold you back!

På återseende / Claudia

Annons

Welcome to my world.

Godkväll!

Igår publicerade jag min allra första vlogg, du hittar den HÄR! Då jag tror att övning ger färdighet både vad gäller innehåll och redigering så har jag även idag gett mig på att vlogga.

Ni får följa med mig under hela dagen idag!

Imorgon blir det återigen ett helt vanligt blogginlägg men det är väldigt roligt att förnya sig även här.

På återseende / Claudia

Annons

Vloggpremiär.

Vloggpremiär!

Idag bestämde jag mig för att ge mig på att vlogga, jag hade inte tänkt gråta och snyfta mig igenom vloggen men jag resonerar som jag brukar, jag vill visa upp min oredigerade verklighet och dela med mig av mina bra och dåliga dagar. Idag är en dag fylld med tankar och känslor efter att ha besökt Saras vackra viloplats igår.

IMG_7692

Shine bright like a diamond darling <3.

https://youtu.be/D4CoHNRF1Kc

Funkar inte filmen… Klicka här för att komma till Vloggen!

annons