VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Otursförföljd eller bara gammal?

Min gamla pärla börjar bli till åren och senaste året har saker börjat gå sönder.

Kanske just därför jag ska behålla den;) för att allt är utbytt ha ha.. Jag kan ingenting om bilar, jo såna saker som att tanka och fylla på spolarvätska. 

Men den är nog lite otursförföljd, det är alltid min bil som råkar illa ut. När dom skottade snö från taket så var det såklart bara min bil på hela Krukmakargatan som hamnade i snölavinen och fick hela huven intryckt.IMG_9086Eller när jag tidigt en morgon upptäcker en påse med en lapp i där det stod, ”nu har olyckan varit framme” och kontaktuppgifter till den som plogar gatorna.  
IMG_9084
 När vi var i Sälen och min bil inte gick att köra på hela veckan och när det var dags för hemfärd. Då hjälptes vi alla åt att putta den upp för backen(nya dubbdäck inhandlade)IMG_9085Nu senast i veckan när jag stod parkerad utanför Fannys träning och en mamma kommer upp och frågar om jag har en penna att låna ut, då hon råkat toucha i en bil utanför. 

När Fanny tränat klart och vi går ut så sitter det en trevlig men ursäktande lapp på rutan skriven med min guldpenna, ha ha. 

Nu till frågan..

Har kikat runt lite på lite olika bilmodeller, det lutar åt en suv.IMG_6795Men vad är bäst för någon som inte kan något om bilar? I mina ögon verkar privatleasing toppen då allt ingår och man vet varje månad vad man har för kostnad på bilen.. Samtidigt kanske det är så att om man köper en bil så är det inte så troligt att den går sönder så mycket dom första tre åren?

Ge mig gärna för och nackdelar med båda:)

Har mött på många trevliga bilförsäljare, kanske där jag ska hänga på helgerna;)

Kram C


Kommentarer


  1. /nina 10 mars, 2017 on 21:32 Svara

    Hej! Privatleasing är bra om man inte har pengar att lägga ut. Men man får ju betala för risken som bilhandlaren tar så givetvis blir det lite dyrare. Många nya bilar, tex den du hade på bilden, en Nissan Quashqai, kan man köpa med förbetald service i tre år. Det är också ganska skönt och förutsägbart! Jag kan verkligen rekommendera en suv. Det är skönt att sitta lite högre upp. Lycka till!

    • christinamelin 12 mars, 2017 on 08:15 Svara

      Tack för tips, jag känner också starkt för en suv:)

  2. Jessi 12 mars, 2017 on 10:29 Svara

    Mitsubishi är bra pålitliga bilar! ASX är den mindre modellen av SUV o Outlandern den större, där du har möjlighet till 2 extra säten bak. Dessutom är dom 4 hjulsdrivna o har ofta kamkedja, då slipper du kosta på ett dyrt kamremsbyte ?

  3. Jimmy striger 12 mars, 2017 on 20:55 Svara

    Hade privatleasing på min förra och blev lovad pengar tillbaka av bilia då jag skulle lämna in den, men sen skulle jag betala tillbaka och dom bröt sitt avtal. Lyckades hur som slippa betala en krona men blev ändå blåst på pengar jag lagt in, (dum som ja e).
    Mitt råd är inte leasa eftersom dom finner ofta en anledning att du ska få betala tillbaka.
    Hitta en bra japansk bil eller en Kia så håller den länge. Kram Jimmy / adhdpappan

  4. Lotta 12 mars, 2017 on 23:41 Svara

    Kan verkligen rekommendera Nissan Quashqai

  5. Emilia 13 mars, 2017 on 22:11 Svara

    Jag leasar nu min andra Audi, en Q3, och är supernöjd med konceptet. tycker det är oerhört skönt med ett problemfritt bilägande, att inte behöva ligga ute med en klumpsumma pengar samt att jag slipper oroa mig för om jag får sålt bilen när jag inte ska ha den längre. Självklart finns det för och nackdelar även med leasing men jag kan för egen del konstatera att jag inte kommer att köpa en bil igen.

    Mitt tips är att leasa när bilfirmorna har kampanjer, då brukar bilarna vara ganska bra utrustade med extra paket vilket är bra då alla tillval höjer månadskostnaden, men glöm inte att det även går att pruta på ett leasingavtal. Kolla även hur många mil som ingår då övermil är dyrt!

    Lycka till!

    • christinamelin 14 mars, 2017 on 09:26 Svara

      Tack för tips, tycker också det verkar vara ett bra upplägg för min del:)

  6. Giesela 17 mars, 2017 on 07:26 Svara

    Tveklöst Ford kuga !!! Trevlig helg ?

  7. Gunilla 21 mars, 2017 on 22:00 Svara

    Nu kliver jag ut ur kommenteringsgarderoben…??
    Kan varmt rekommendera Seat Ateca! Smidig ny SUV med höga betyg! Köpte vår i december och är grymt nöjd! Funkar även att leasa för runt 3500 (beroende på vilka tillbehör såklart). Leasar en lillebror i Seat familjen (Leon) och det funkar ypperligt! ?

    • christinamelin 22 mars, 2017 on 14:15 Svara

      Tack för tips:) jag har inte bestämt mig än.Det lutar åt privatleasing det verkar bra för någon som jag som inte kan något om bilar:)

  8. Malin 4 april, 2017 on 18:57 Svara

    Hej
    Kanske lite sent att kommentera men om du inte kör mer än 1500 mil om året är privatleasing en bra lösning. De flesta bilar i dag har minst 2 års nybilsgaranti så skulle nått gå sönder, så slipper du reparationskostnaderna. Kör du mer än så tjänar du på att köpa bilen om så på avbetalning. Jag säljer inte bilar men jobbar med bilgarantier och ser det mesta. Vilket märke är alltid en smaksak, jag älskar stora bilar och kör just nu passat. Du får provköra o se vad du gillar. Den nya Skoda kodiaq skall vara en fin bil har inte hunnit titta på den än, men hört kollegor prata gott om den.

    • christinamelin 5 april, 2017 on 16:17 Svara

      Tack:) det låter bra, tror det lutar åt det:). Ska genast kika på den.Kram C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna