VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Det går bra nu..

Det går bra nu!!!

Den här envisa förkylningen vägrar lämna min kropp:(. Hoppas på att kunna träna framåt helgen tråkigt att pausa nu när man har kommit igång. Men vill inte riskera att börja för tidigt..Dessutom ramlade jag när jag var ute med hunden och slog upp knät och handen. Jag halkade på gruset när Billy fick syn på några hundar en bit bort och tvärvände. Det måste ha sett roligt ut när jag föll, mindre kul var det att även min mobil föll i backen. Den blev svart och hela skärmen sprack. Så nu mina vänner förstår ni varför jag inte svarar, det är inte för att jag är dryg;)..IMG_9786Jag har insett under kvällen igår och dagen idag hur beroende man är av sin mobil, alla kontakter finns där, inte många nummer jag har i huvudet. Försökte lägga ut på facebook om att jag finns på messanger, men alla har ju inte facebook. Tycker det är jobbigt att inte veta om man fått meddelanden och att personen som skickat det inte förstår varför man inte svarar. 

När jag var tonåring då hade jag en personsökare, det pep till sen fick man söka upp en telefonautomat. Man fick noga planera när och vart man skulle mötas och det funkade.

Nyttigt men oj vad jag saknar min iphone, hade som tur var försäkring så förhoppningsvis är telefonen här redan imorgon:). 

Då ska jag och grabbarna Melin besöka Leos lekland som ska öppna i Kungens kurva:) IMG_5593

IMG_5594Foto:Martin Melin

Ha en fin kväll! Kramar C

Kommentera

Annons

Min första förlossning

Vad tiden gå fort, snart är det 14 år sedan jag blev mamma för första gången.

Hade en bra graviditet, förutom att jag hade foglossning och var lite trött. I slutet var jag lite rädd för att jag skulle föda normalt, men kejsarsnitt kändes också lite skrämmande.. Men lite sent att ångra sig då;), på något sätt skulle hon ju ut;). Vi hade tagit reda på könet innan, vi var helt enkelt för nyfikna för att låta bli;). 

Kommer så väl ihåg när värkarna satte igång mitt i natten och jag ringde min mamma i Kiruna. Jag visste inte hur det skulle kännas när förlossningen kommit igång, vattnet hade inte gått? Hade heller inte sett någon slempropp och ville inte väcka Martin i onödan om det var falskt alarm då han skulle upp och arbeta tidigt.

Men ju mer intensiva värkarna blev så gick jag upp väckte honom. 

Duschade varmt tills varmvattnet tog slut, hade en tens apparat hemma som skulle underlätta när förvärkarna kom men det hjälpte inte ett dugg. Kämpade på hemma och hade telefonkontakt med bb. Martin var nervös, men han var förberedd, han hade koll på vilken väg vi skulle åka för att snabbast ta oss fram till sjukhuset.

På morgonsidan åkte vi in till BB Stockholm, där vi blev väl omhändertagna på en gång. Jag badade och vandrade runt i korridorerna. Jag skulle jag fått epidural men det gick så fort så jag hann inte få det, fick något som heter spinalbedövning istället och lustgasen var min bästa kompis. Vägrade släppa den ifrån mig.

Dom stack hål på hinnorna, herregud så mycket vatten, efter det gick det fort då var hon redo att komma ut:).

Hon var planerad att komma den 20-e maj och den dagen föddes hon, kl 13.00! Förlossningen tog ca tio timmar, från första värken. Rädslan var helt borta och jag är fortfarande så fascinerad av vad kroppen klarar av och vilken styrka man besitter. Personalen var fantastisk och allt man hade oroat sig för innan, fanns inte där och då. Klart det gjorde ont, men det är så värt det. Det är tur man glömmer fort annars kanske man inte hade gjort om det;)

Sprack lite så fick sys lite på en gång, men det kändes inte då jag fortfarande var bedövad och i ett sånt lyckorus för att allt hade gått bra:). 

Känslan när man får sitt barn på bröstet går inte att beskriva i ord, det måste upplevas och jag är så glad och tacksam att jag fått vara med om det två gånger<3103

DSCN3979

102

114

118

117

Kommentera (1)

Annons

Min krigare

BillyStartade dagen med en powerwalk i det underbara vädret, kan det vara så att man vågar hoppas att våren är på intåg:)?

Har inte kunnat träna på en vecka då jag har varit däckad av en envis förkylning, men nu känner jag mig lite bättre så hoppas på att kunna köra på som vanligt i mitten på veckan. Känns tråkigt såklart när jag hade kommit igång så bra:(..

Dagen spenderade vi i Täby där Felix spelade match. Märktes att killarna tyckte det var roligt att vara i gång igen och vi föräldrar med:). IMG_9313Så imponerad av Felix:). Snabb och orädd, trots att många av killarna är både längre och större än honom så tvekar han aldrig att ge sig in i närkamp. Han är en riktig slitvarg, min lilla krigare..IMG_9310

IMG_9314

IMG_9312

IMG_9311Hejarklacken:)IMG_9315Nu sängen , god natt :)

Kommentera

Annons

Man glömmer fort..

Polly är och hälsar på oss och det är galet vad snabbt man glömmer hur det är att ha en liten ettåring:). Intensivt men roligt..Allt ska utforskas:)IMG_9249

IMG_9268Extra kul blir det såklart när syskonen är hemma:)IMG_9269

IMG_9267

IMG_9272Nu har vi intagit soffläge för att kika på talang:), hoppas att du har en fin lördag.

Kramar C

 

Kommentera

Annons

Ensam på en öde ö

Planerar att åka och fira min födelsedag tillsammans med barnen i april.  När jag satt och klickade på olika resmål. Så kom jag att tänka på en resa som jag och barnen gjorde till Thailand.

Året var 2010 och Martin och Camilla hade hyrt ett hus och skulle åka med Camillas barn och Charlie och stanna där en längre tid, hennes äldre barn skulle gå i skolan där.DSC_0022Vi började då att prata om att jag skulle ta med barnen och komma dit, dels för att barnen skulle få uppleva Thailand men också för att det annars hade blivit att dom varit så länge ifrån sin pappa.

So far so good😊 vad kunde bli fel?

Varmt och skönt😊 jag såg framför mig palmer, solnedgångar och en lång ledighet. Då under den värsta tiden i Sverige, vi skulle åka i feb/mars.

Hur blev det då?

Resa med Fanny och Felix har aldrig varit ett problem, dom tycker om att packa väskan och ge sig ut på äventyr oavsett om det är med bil eller flyg😊.

Jag bodde i en fantastisk bungalow på stranden och när barnen var hos mig så var allt toppen, förutom sandlopporna och myggen som envisades med att bita oss😉. P1020624Men dom dagarna som barnen skulle åka till Martin och Camilla som då bodde på en annan strand, kände jag mig ensammast i hela världen. Den där egentiden som idag hade varit så välkommen gav mig bara ångest. Inte för att jag missunnade barnen att vara där och ha roligt utan för att ”hon” var där med dom.DSC_0108

P1020820På stranden Camilla och Martin bodde på var det många svenskar som hyrde/ägde hus som även dom hade barn som gick i skolan och var där en längre tid. Ha ha lite komiskt som i Robinson, vi hade verkligen två läger.

 I mitt huvud målade jag upp bilder av att dom hade dom det så roligt och bra hela tiden. Det var ju först när jag lärde känna Camilla och hon berättade hur det egentligen kunde vara, som dom rosaskimrande molnen bleknade.

Jag förstår inte varför jag under hela den tiden var mest arg på henne istället för mannen som lämnade mig? Inte helt ovanligt har jag förstått och i dom lägena är inte allt logiskt då känslorna tar över.

Vi var inte under speaking terms vid den tiden, så vi skickade sms till varandra när vi skulle lämna( i mitt fall resorten) , så vi inte skulle råka stöta ihop med varandra. Det sista jag ville just då vara att se deras stora lyckliga familj. Men Camillas barn kom ibland över och hälsade på oss efter skolan till allas stora glädje. DSC_0033

DSC_0030

P1020619Veckorna gick, jag och barnen gjorde utflykter, träffade på härliga människor att hänga med och det blev en helt ok resa, kanske inte den bästa resan jag har gjort. Stället var magiskt och vi fick uppleva massor som jag är så tacksam för. Vi kommer definitivt återvända dit igen..DSC_0106

DSC_0021

DSC_0046

P1020433

DSC_0027

DSC_0005b

P1020655Men att  sitta ensam på en öde strand med vänner och familj så långt borta när man inte mår bra var väl kanske inte så genomtänkt med facit i hand. Men när jag tittar på bilderna och minns blir jag nästan lite arg att jag inte passade på att njuta mer😉

Kramar C

Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna