VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Supertufft men kul

IMG_7840Testade idag att gå på ett konditionspass som kombination till mina promenader och styrketräningspass. Klassen hette indoor walking och det var såååå jobbigt, kikade lite snabbt på klockan när mjölksyran i benen var som värst, då var det 30 minuter kvar.. En kvart hade gått! Lättade lite på motståndet och musiken gjorde att det var lättare att fortsätta och efteråt var det det en sån härlig känsla. Svetten rann och man kände att man hade tagit i och kämpat in i det sista:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu dags för middag, ikväll blir det broccoli i ugn som jag smälter västerbottenost över och till det en bit kött, det vattnas redan i munnen.

Ha en fin kväll kramar C

Kommentera

Annons

Tröttmössa och blockar..

Lite seg så här på måndagen efter en helg i Västerås med ett gäng cheerleaders.

Fredagen började dom med att besöka kokpunkten, ska tydligen vara ett grymt ställe enligt tjejerna:).

IMG_7726Jag och två andra mammor roade oss på willys under tiden;). Galet svårt att beräkna mat till 25 hungriga hårt idrottande ungdomar, men vi lyckades.

IMG_7758Vi bodde i en scoutstuga med två våningar, vi föräldrar var förpassade till nedervåningen och där var det iskallt. Madrassen jag låg på blev ännu kallare under natten så det blev en jobbig natt, jag som hatar att frysa. Hon jag sov med vaknade mitt i natten och kikade åt mitt håll och då var min madrass som en fällkniv ha ha inte konstigt man hade ont lite här och där. Måste vara pyspunka på mitten eller nåt.

Tjejerna tränade hårt men hade också tid över för att köra lite fritt i hallen, som var perfekt för att öva nya scills i. Fräsch och många olika redskap.

IMG_7763Dom var så nöjda och Fannys block för bygg är borta:).Hon hade tänkt hoppa av cheerleadingen i år då hon hade för stora blockar som flyer för stunten i det level 5 lag hon skulle tävla med. Men tillslut bestämde hon sig för att testa på att vara bas och gå ner en level. Och nu är hon både flyer och bas och sätter snart sin skruv:), hon har utvecklats enormt mycket i år. I bland ska man kanske inte puscha sig själv för hårt, det är inte säkert att det är då man utvecklas mest.

IMG_7761

Vi som föräldrar fixade all mat, oj vad vi har skurit upp frukt och grönsaker till dom olika måltiderna. Men så värt det när man såg aptiten hos tjejerna.

IMG_7739

IMG_7731Natten därpå sov jag under luftvärmepumpen i korridoren;). Min egen träning fick stå tillbaka i helgen fanns  helt enkelt inte tid. Bara ta igen det nästa vecka..

Grym helg var det och så värt att vara lite trött idag:), i vår kommer ni kunna se dom i tv-programmet Talang.

IMG_6684

IMG_7759

IMG_7760Kramar C

 

Kommentera

Annons

Träningsvärken från hell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilken träningsvärk jag har!

Nu har vi kommit igång med styrketräningen igen. Det blev ett litet uppehåll, men nu är Vi igång och jag är så taggad. Har ju mest blivit promenader, men det känns som att även dom har gett resultat:)

Det är tyvärr så att jag varit lite lat och att jag gärna hittat anledningar till att inte träna.

Så toppen nu för mig nu med en PT som sparkar mig i rumpan för att få i väg mig  till gymet. Jag är så otränad just nu, jag ger upp när det börjar kännas och gillar egentligen inte att svettas. Ha ha undrar om My tänker att det är mission impossible;) hur hon tycker att det går kan du läsa här

IMG_7713Jag har bestämt mig, satt upp mål jag vet att motivationen kommer att komma när jag blir starkare, jag vill få det till en bra vana. Jag vill kunna ta mig iväg till gymet själv. Jag vet att jag kommer att lyckas, framförallt så mår jag redan bättre och är mycket piggare. Bara det är en vinst:)

IMG_7709Såklart  att det kommer komma dagar när jag inte kommer att känna mig sugen alls att träna men vet ju att när man väl är där och efteråt är  jag så nöjd att jag tog mig dit.  Det är oftast steget dit som kan vara det jobbiga. Men nu när det blir varmare i luften och ljusare ute så blir allt mycket lättare.

IMG_7710

Nu gör vi övningar som väcker musklerna och det känns vill jag lova, men på ett bra sätt. Och jag längtar redan till nästa gång.

Nu är det ju så att My och jag räknar lite olika, vi ska köra 12 repetitioner av varje övning 3 gånger. När jag kör och räknar och är på 2 då börjar My räkna, påpekade lite finat att jag lätt skulle klara dom två sista om jag fick räkna på mitt sätt;) ha ha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hon sa till  mig att jag skulle köra crosstrainer 1h idag, då trodde seriöst att jag hon skojade. Den ser jättejobbig ut, föreslog en promenad men hon nappade inte på den idén. Mina ben var helt skakiga . Men tror faktiskt att jag kommer fixa det som det känns idag:):). Det går framåt!

Önskar er en fin lördag! Kramar C

foto: My Martens

 

 

 

 

Kommentera (3)

Annons

Med livet som insats..

IMG_7701

IMG_7700Det var med livet som insats jag begav mig ut på en pw igår kväll, det var glashalt. Det sista jag behöver nu är en bruten lårbenshals eller nåt. Det skulle väl vara typiskt när man precis fått mersmak och är supertaggad;).

Idag gick det bättre det  kändes som vår i luften:), jag har fått in en vana med mina promenader och jag tycker det är riktigt skönt att komma ut. Imorgon kör jag även igång i gymet efter ett litet uppehåll, nu ska det mätas och vägas igen( ångest) men kommer vara kul att se resultatet om några månader.

Förutom hälsan så vill jag vara i hyfsad form på min 40 års fest i maj. Jag måste ha mål med min träning, annars tappar jag motivationen.

Jag har även fått in rutinen att äta regelbundet, vilket jag slarvade med tidigare. Åt sällan och fel saker, magen svällde upp så jag såg ut som om jag var i 7-e månaden och på morgonen var den plattare igen. Inte så bra. Men nu har jag helt tappat suget efter sötsaker och känner mig piggare. Förutom att jag har tagit bort sockret så har jag strypt kolhydraterna. Jag äter bönpasta, sötpotatis, sallad till köttet,kycklingen laxen mm. Saknar inte pommes eller pastan det här är minst lika gott om inte godare:) och magen svullnar inte upp längre.

kram C

Kommentera (2)

Blir så rörd..

Vilken fantastisk respons jag fick efter gårdagens inlägg. Att jag genom att berätta min historia kan hjälpa andra, jag blir verkligen rörd.

Jag har läst varenda kommentar och kommer svara var och en av er lite senare, tack för att även NI delar med er.  Det har som sagt inte varit en helt enkel resa kommer säkerligen komma flera inlägg som belyser det tuffa med att gå igenom en separation. Det är inte enkelt, det handlar så klart om mycket känslor och dagar man  känt att man inte kommer att fixa det.

Men det som fått mig att orka och att känna glädje är Fanny och Felix, mina barn för även fast saker har varit tuffa så har det varit så många saker med dom som gjort att man glömt bort det jobbiga och fokuserat på att vara där och då.felixfirstday 084

nov 08 160

IMG_3601Den som mådde sämst av att älta och vara bitter var jag själv, allt det gjorde mig bara ledsen och orkeslös till slut. Men man kanske måste komma dit för att inse själv att man måste hitta ett annat sätt att tänka, att det bara jag som kan förändra mitt tankesätt för att bli lycklig igen.

Sen har jag såklart haft en fantastisk familj och fina vänner som stått ut med att lyssna på detta ältande;) och stöttat mig, men också vänner som faktiskt sagt emot och inte alltid hållit med mig. Fått mig att tänka annorlunda och det är jag så tacksam för idag.

Kommentera (5)

För att få de senaste uppdateringarna