VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vissa klarar sig och andra inte..

Micaela har somnat in..

Jag skrev om henne för ett tag sen och hur hennes kärlek till sin dotter verkligen påverkade mig. Kanske är för att man själv nu ska få en dotter och känslan av att bara få träffa henne under några år finns inte i mina tankar. Jag vill se henne växa upp, vara med henne på första skoldagen, första kärleken och när hon får barn. Tänk att inte få den möjligheten för att nån jävla sjukdom har bestämt sig för att ta över din kropp?

Även om jag inte känner denna mamma så känner jag kärleken hon vill förmedla.  Jag kommer aldrig ta livet och mina nära för givet. Jag har redan förlorat min älskade farfar till denna skitsjukdom och fick själv ett litet uppvaknande efter min blindtarmsoperation.

De upptäckte en liten knöl i den bortopererade blindtarmen (ren tillfällighet att det upptäcktes då den slumpmässigt valts ut för undersökning) och den var tillräckligt stor för att de ville göra vidare undersökningar. Den läkaren som opererade var tyvärr lite klumpig när hon berättade om knölen och sa att det var en liten tumör. Ni kan ju själva förstå hur man reagerade när man fick höra det ordet. Även om den var bortopererad så undrar man ju om dem fick bort allt. För det var ju inget dem letade efter och vill de undersöka vidare blir man ju nojig.Vad innebär detta?

Jag bröt ihop och grät när vi kom ut därifrån. Killen höll om mig och sa att allt skulle bli bra och att vi skulle ta oss igenom detta tillsammans. Jag insåg snabbt att jag var tvungen att ställa in mig på att det inte var nåt för annars skulle det ta över hela min vardag.

När jag sen fick träffa en läkare som visste vad han pratade om så sa han att det var en cancerliknande knöl. Alltså så var det inte alls säkert att det ens var nåt men en liten knöl hade hittats och de ville röntga och att jag skulle lämna prover. Det tyckte jag var skönt. Hellre att man kollar för säkerhets skull än bara låter det vara för att det kanske inte är nåt. Tror inte jag skulle kunnat släppa tanken på ”tänk om” om de inte gjort nåt..

Ett halvår senare, efter röntgen och prover, fick vi beskedet att det inte var nåt. Det var den 1 februari och en månad senare var jag gravid 🙂 Vi fick ju göra ett uppehåll i barnagörandet under tiden, då man inte fick vara gravid vid magnetröntgen, och sen när det var fritt fram gick det fort 🙂 Och snart får vi vår lilla flicka som vi fick vänta lite extra på.

Du är efterlängtad kan jag säga. Vi längtar efter dig och ser fram emot att ta få lära känna dig 🙂

Ta hand om varandra och ta inte livet för givet..


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna