Välkommen! Känd genom Bonde Söker Fru. Jag blev 2013 tillsammans med den värmländska cowboy bonden Nils-Olof. Det var kärlek vid första ögonkastet och nu har vi fått vårt första barn Justus 2014. Följ vår resa genom förväntningar, drömmar, konst, Värmland, äventyr, barninredning, kossor, katter och renovering av vårt hus. Konstnär och älskar att hitta inspiration, har kommit på att blogga är fantastiskt då jag älskar att skriva. Ta gärna en titt på mina strapatser med Katten Lukas, Kossan Barbro, Hunden Kajsa, Den Galna Tuppen och min kära tålmodige ekologiska köttbonde Nils-Olof. ***OBS! Bilder får ej kopieras utan tillåtelse, enligt upphovsrättslagen.

Annons

Livsval

Hela mitt liv så har jag älskat konsten. Det har varit en del av mig och något som måste va en del av mig för att jag ska må riktigt bra. Det var längesen jag målade för livet ger inte alltid den möjligheten. Det ska finnas inspiration och ofta kommer den när man minst anar det. Den är på gång och det har endast med det som har hänt mig och lett till att jag har utmattningssymtom. Det är mycket bättre nu eftersom jag har valt att ta bort saker i livet som har påverkat mig negativt. Ibland finns det personer på fel plats som kan påverka så man mår sämre eller bättre. När man pratar med personerna i fråga och inget händer så finns det inte så många alternativ. Att välja bort och våga välja bort är en styrka och inte en svaghet. Jag känner att jag är stark som har vågat ta bort den delen i livet. Nu är det bara framåt som gäller och komma tillbaka till glada, positiva och energifylld Carina.

Igår var min moster Marianne på besök. Hon verkade mer harmonisk än vanligt. Det var riktigt skönt att prata med henne för hon förstod och har själv mått dåligt, precis som andra människor. Att hon delade med sig gav mig ett stort stöd. Jag fick även reda på att  min morfar och mormor ägde 300 höns och en biodling. Visst är det coolt att jag har valt att köpa 100 höns och även biodling som kommer om ca en vecka. Går det i generationer även sådant? Att man väljer det som ens tidigare släkt valde. Jag hade ju ingen aning om det. Min mormor dog tidigt ca 60 år och min morfar dog 2 år senare i drunkningsolycka. Det är tråkigt att inte få träffa främst morfar då han var konstnärlig och jag anar att vi hade likheter.

Nu ska ni få se tillskottet i vår familj. Det får mig att må bättre att se detta lilla bomullsyrväder springa runt och leka. Justus är alltid nummer 1, men katten är ganska högt upp hos oss alla.

DSC_0340 DSC_0349 DSC_0356 DSC_0359 DSC_0363

Annons

Bonnigt café och rävjakt

Idag har jag haft besök av Justus farmor, äggkunder och räven. Livet på landet är annat är tråkigt, snarare att man får häcken full och känner att det snart är dags att skita för annars blir det stop i avgasröret.

Imorse tog jag mig tid att sitta och glo i Jam & Junk Caféet som vi håller på att göra iordning inför auktionen som vi ska ha den 30 juli. Ja, vi har väl tänk oss lite mer event men på grund av att jag har blivit sjuk och inte riktigt klarar av att arbeta på som innan. Jag måste jobba en timma här och där och sedan vila. Jag ändrade om litegrann och sedan försökte jag se över hur mycket bord och stolar som vi faktiskt kan få in. Mitt antagande är att antingen kommer ingen eller så kommer det sådär många som man inte hade kunnat föreställa sig.

Lite bilder för er nyfikna på vårt lilla älsklingsprojekt! Det är ju så vansinnigt kul att vi hade kunnat jobba med detta dygnet runt!DSC_0086 DSC_0087 DSC_0313 DSC_0315 DSC_0071 DSC_0309 DSC_0311 DSC_0130 DSC_0134

Annons

Ä G G B O D & KONST

Så nya tag mitt i livet. När man är 35 år så kanske man är lite mer eftertänksam och planerar saker noggrant och ser till att allt blir som planerat. I mitt fall så glömmer vi bort det och tar en helt annan historia. För att möjliggöra att man verkligen känner barnet inom sig, vi skyller på det iallafall, så skaffade jag vips över en natt 100 höns. De har sprungit runt härs och tvärs över hela byn och verkligen så ser det ut som grannarna tycker det är väldigt trevligt…eller så är det bättre att låtsas det iallafall för min egen skull.

Rhode Island Red heter min fantastiskt sociala och värpvänliga ras. Jisses vad de värper. Om de bara hade kunnat värpa fram ett stängsel som passar och en äggbod så hade jag vart överdrivet glad. Nu är det så att jag istället får äran att måla en äggbod som käre Eskil. Vår käre granne har vart så vänlig och snäll byggt en åt mig som nästa är klar. Snart kommer vi alltså ha en äggbod med konstverk på. Vi hoppas iallafall! Kika in på min vackra ståtliga höns…vänta de är faktiskt barnvänliga. Justus skrämmer de och bär runt på de, faktiskt verkar de vänja sig. Bilder på detta spektakel får vi ta en annan gång. Allt har sin tid!

Tänkte ta lite snygga bilder av äggen och min fina kartong och aldrig får man vara ifred….

 

DSC_0304

Jasså, det är där äggen är…jaha ja

DSC_0298

DSC_0307

kan väl likaväl kliva i och låtsas som ingenting!

 

Annons

Maktmissbrukande kossa

En dag som alla andra på landet. En dag då solen sken och fåglarna kvittrade. En dag då vi skulle ta tag i ett bekymmer som vi haft, några av korna hade skadat sig och hade därmed fått en plats i en egen hage. Nils-Olof hade bestämt sig för att slå ihop de två hagarna nu när korna var bättre. I den andra hagen var det unga kvigor och där var rangordningen klar. Den enda svarta kon i hagen Bråk-Fia, som jag kallar henne, tar hand om alla på ett väldigt speciella sätt. Vi kan se det som ett maktmissbruk eller bara ett maktutövande, eller som man säger här på landet, en rangordningen bland djuren har bestämts.

Redan sedan Bråk-Fia föddes så har hon vart lite speciell och därför fick honom namnet. Hon slänger med huvudet direkt man ska in i båset eller i hagen och hon är inte speciellt snäll mot vare sig sin egen kalv eller mot andra kor och kalvar. Idag blev det en speciell dag för Bråk-Fia, hon skulle få plats med de äldre korna och även där finns en satt rangordning sedan 15 år tillbaka. Bråk-Fia är relativt ung, ja hon föddes faktiskt samtidigt som kossan Barbro och det är 3 år sedan. Kossan Barbro är min favorit, lite egen men även kelig. Egen ska man va och det är något som djur inte har problem med.

Bråk- Fia ger sig genast på kon som hon ser är svagast, hon ser genast sin chans att få makt och dundrar på hemma och springer efter henne i ca 100meter tills den andra kon ger upp. Det är tre kor att sätta på plats så det betyder att hon har ytterligare 2 kvar. Hon ser snabbt sitt nästa byte och dundrar på och knuffar till, denna kon är dock observant och ger sig av mot ko nummer 3. Ko nummer 3 är Bitchen. Jag ser hur Bitchen tar ett stort kliv framåt och Bråk-Fia stannar och springer åt andra hållet. Maktspelet är nu avklarat. Hon blev aldrig chef, men kommer ändå fortsätta att sätta kvigorna på plats, för en dag kanske hon blir chef om hon får bestämma.

Tänk att djuren är på detta sättet och tänk att människor i grupp är exakt likadana. Direkt det blir nya grupperingar så måste det slåss och bankas och dras i håret. Utövningen sker kanske mest på det mentala planet i vår tradition och kvinnor kör ofta tysta leken eller ser till att tillsammans i grupp eller enskilt utsätta någon de vill klättra över genom pikar.

Det är helt enkelt spännande att studera hur djur hanterar olika situationer och sedan löser det. Vissa har en automatisk respekt från andra och vissa slåss för att få en högre rangordning och en del smiter undan och gör som de vill iallafall, för dessa kossor och människor finns också.

Jag var på tur och tog lite bilder på landet. Visst är det härligt denna årstiden!!!

DSC_0138

Så har vi dessa som alla kalvar älskar och bara vill vara nära. De där kärleksfulla och underbara!

DSC_0593 DSC_0605 DSC_0611 DSC_0619 DSC_0631

 

Annons
annons