Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

En gammal Bonde-deltagares funderingar

Som gammal deltagare är det både mysigt och nostalgiskt att följa de nya säsongerna av Bonde söker Fru. Man sitter där i soffan och minns att där var det så, vi det tillfället hände det och oj, nu är det snart dax för val! ?
I år har formatet varit något annorlunda än föregående år; deltagarna hoppar av i mycket högre utsträckning, andra deltagare byts ut av bonden snabbare än en gris blinkar och jag tycker nog att intrigerna fått lite mer plats och de vackra vyerna lite mindre. Personligen föredrog jag nog det gamla invanda formatet (man är väl lite gammaldags ?!) med flytt till gården avsnitt 5, val på 2 av gårdarna varannan gång och slutval avsnitt 11! Men, smaken är (som tur är) olika och hundratusentals svenskar diggar uppenbarligen den nya versionen (som sprängt tittarrekord på tittarrekord) skarpt!

Men, i år har jag något hänt som inte varit förr. En förvånande hätsk stämning bland deltagarna och litervis med galla spys över TV4, produktionsteam och kameramän. För det är deras fel!!? ?
Deras fel att allt framställts som det gjorts och att man som deltagare, både bönder och friare/friarinnor fått emotta kritik i media, på fb-sidor och andra forum. Deras fel att man ställts till svars för vad man sagt och gjort. Och dessutom är allt, precis allt det som visats fel!
Och jag förundras.
För inte kan det väl ha undgått någon att när man ställer upp i ett program med miljonpublik på bästa sändningstid så är risken ganska stor att man blir utsatt för analys av varenda kotte med TV-licens?! Och inte kan man rimligtvis ha missat att media älskar att vända ut och in på deltagarna i månader och t.o.m år efter? Och kanske, kanske att det faktiskt finns ett, om än aldrig så litet, korn av sanning i det som visas? För varför annars visa?

Helt klart var inspelningsveckorna stundtals mentalt krävande. Men ändå var det bland det roligaste jag har varit med om i hela mitt liv och en erfarenhet som de flesta aldrig är i närheten av att få uppleva!✨✨
Våra team var supergulliga, brydde sig gediget om oss och försökte underlätta dejter och andra situationer när det blev konstig stämning. Dom gjorde sitt bästa och ryckte in mitt i natten för att medla i konflikter (för såna hade vi också även om det inte syntes) och därför blir jag fundersam när de i år beskylls för att, istället för att lösa, skapa problem.

Så ifall ni har funderat på att söka till programmet, låt er inte skrämmas av allt negativt som sagt i år. För att jag just idag kom hem på eftermiddagen och möttes av en liten och en stor som med glatt humör rullade köttbullar till mig i ett kök som såg ut som slaget vid Poltava, det har jag inslagsproducenterna H & M som gav Klas en rejäl spark i baken att tacka för! ❤️❤️

Rubriken stämde! Jag hade sorterat ut alla strumpor med hål och åkt till mamma för att hälsa på 3 dagar!

Rubriken stämde! Jag hade sorterat ut alla strumpor med hål och åkt till mamma för att hälsa på 3 dagar!

4 reaktioner på ”En gammal Bonde-deltagares funderingar

  1. Ja du Sandra! Jag får nog hålla med dig att det har varit väldigt hård stämning i media och speciellt på Facebook. Förstår inte riktigt hur man kan säga och tycka så mycket om människor man inte känner.
    Kram Jenny

  2. Haha, ja dessa veckotidningar!! Säga vad man vill, men de är verkligen skickliga på att göra om vekligheten till bra rubriker i syfte att sälja sina tidningar.

  3. Vilket fint inlägg! Så roligt med en liten kik bakom kulisserna. Håller med dig, har med stort nöje följt alla tidigare säsonger av bonden, men den senaste blev inte bra.

  4. Så Klas behövde en spark i baken han också? Det gjorde min karl med 😉 Inte följt Bonde så noga, det går när jag har yoga..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *