Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

B&B är officiellt up and running!!

Wiiihooo!!!

Våra första gäster har anlänt! …och den här gången dök dom upp på riktigt. 😉
Du milde tid så nervös jag var när jag tog Alfred på armen och åkte iväg för att lämna nycklarna och sprillans färsk frulle i kylskåpet. Kändes som att jag hade missat allt men jag  kom ihåg det mesta utom att ta bort skruvmejseln som sitter i låset inte till stora skräpiga salen och att lägga en sax i kökslådan att öppna nya osten med imorgon bitti. Men, dom borde klara sig ändå!

Vårt ”projekthus” Sandviksgården byggdes 1904. I många år tillhörde huset nykterhetsrörelsen, IOGT, och lite kul skvaller är att min svärfar både avlagt och brutit nykterhetslöfte i huset. 😀 På 30-talet och framåt var det Kolmårdens centrum. Här hände allt; man spelade revy, gick på bio, röstade och naturligtvis gick på dans. Många är de par i byn som träffats i dessa lokaler!
För 10 år sedan såldes huset till glasmästeri och verkstad och det blev tyst i huset, ingen musik och ingen dans.

När Klas så i februari fick nys om att glasmästaren kunde tänka sig att sälja så slog vi till snabbare än blixten innan någon annan hann snuva oss! Vi köpte huset i befintligt skick och ostädat….
17:e maj fick vi nycklarna och sen dess har vi jobbat dygnet runt. Vi har haft bjud-loppis och blivit av med en hel del, vi har fyllt en stor container med skräp, en container med metallskrot och lastat grävskopa på grävskopa med krossat glas. Vi har rivit ner metervis med spindelväv ur taket och tvingat ut  hela släkten åttafoting på bostadsmarknaden (vi ber om ursäkt för den korta uppsägningstiden), vi har bytt fönster och ansat trädgården som såg ut som en djungel. Själv har jag gått runt med en flaska citronsåpa i näven så länge att den nästan vuxit fast…

Och nu är alltså kök, hallar och badrum samt enrumslägenhet på ovanvåningen klara! Och vi bara måste få visa lite bilder!

I nästa vecka kommer arbetet med den gamla festsalen igång. Vi ska försöka få den att bli precis som för 100 år sedan, en riktig festsal för dop, bröllop och stora kalas och helst skulle vi såklart vilja kunna bjuda till bio i byn igen! Vi klurar som bäst på hur det ska kunna genomföras!

 

Dubbelsäng för trött-nissar!

Dubbelsäng för trött-nissar!

Fina renskrubbade köket!

Fina renskrubbade köket!

Färgglada duschen!

Färgglada duschen!

Matgrupp!

Matgrupp!

Klas fixar gardiner!

Klas fixar gardiner!

6 reaktioner på ”B&B är officiellt up and running!!

  1. Hej.
    Jag undrar hur man bokar och om det eventuellt finns ledigt nån dag v28,29,30?
    Mvh Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *