Välkommen till min blogg! Känner ni igen mig så är det nog för att ni hösten 2012 såg mig testa på diverse bondesysslor i TV & bli uppäten av östgötska mygg. Ljuv musik uppstod och bonden blev "min" en vacker sommardag året efter! Sedan dess har familjen utökats med 2 minigrisar, 1 extra häst samt vår egen Bebis-Karlsson Alfred! Här kan ni följa mitt liv & vad vi sysslar med i Kolmårdsskogen!

Dop-planering…

På söndag ska han döpas; Alfred, vår lille son, kungen, guldklimpen, diamanten, chefen, gullungen, mammas skatt, pappas skatt också, sötpelle, världens fränaste bebbelino. 🙂

Ett helt gäng snälla släktingar & vänner kommer och ska vara med och fira på Alfreds första party och roligast av allt är nästan att Alfred ska träffa sin lilla kusin för första gången som reser 50 mil med sin mamma för att vara med! 🙂 Eftersom morbror inte är med i släktbilden så känns det  extra angeläget att kusinerna får chans att lära känna varann från början.

Vårt anspråkslösa ”lilla” dop har utan att vi riktigt fattat hur, växt till en tillställning på 25 vuxna, 2 tonåringar, 10 barn & 2 bebisar…det är 39 hungriga pers!!
Jag hoppas innerligt att jag har koll på läget: servetter, girlanger, tallrikar, bestick och glas, tandpetare & sugrör, definitiva braatthaprylar, allt ligger prydligt i en IKEA-kasse!
Duk…nej, glömt!
Smörgåstårtor, check!

Smörgåstårta från Bak o Mat, vi kör lokalproducerat!

Smörgåstårta från Bak o Mat, vi kör lokalproducerat!

Kaktårtor nästan check, några beställda (man ska stötta sitt lokala kondis) och 2 har jag köpt ingredienser till (m.a.o färdiga bottnar, pulver till vaniljkräm o.s.v…) och ska, hmm, ”göra” själv (attan, frukt till garnering, note to self!)!
Småkakor, hehe, man har väl en morsa & en svärmor… 😛
Praliner och godis, Thank God for Netto!
Kaaaaffeeeee!! Har vi glömt.
Dricka. Ska starke Klas följa med och bära imorrn.
Kläder till mamma: Klänningen hos sömmerskan och bröllopsdojjsen ska återanvändas!
Kläder till Alfred: Världens finaste sjömanskostym (garanterad sötchock utlovas till alla som inte har ett hjärta av sten)!

Fina sjömanskostymen!

Fina sjömanskostymen!

Kläder till pappa om pappa får välja: Arbetsbyxor med hål och en ful oljig tröja. Dammig keps & tovigt hår. Om mamma får välja: Kostym, slips och flådig skjorta. Gissar att vi kommer mötas på halva vägen med rena brallor, skjorta & frisyrgelé. 😉
Feststuga har vi också bokat i sista stund när vi märkte att gästantalet pyste över de beräknade 20…Enda haken är väl att det inte ingick nån diskmaskin.
Vi vet alltså vad vi ska göra på måndag förmiddag, hujedamej!

4 reaktioner på ”Dop-planering…

    1. Ja, visst är det fint med sjömanskostym på små grabbar? :-). Jag hoppas att Alfred hinner ha sin i alla fall 1 gång till innan den blir för liten! Butiken har jag kvar och håller som bäst på att ladda för sommarsäsongen med massor med nya klänningar & annat! Butiken kan du följa på fb ”Gårdsbutiken Boogie Nights” eller hemsida http://www.boogienights.nu, där står allt om nyheter, specialerbjudanden och öppettider!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *